Jump to content

jdlfed

Members
  • Content count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About jdlfed

  • Rank
    Newbie
  1. MyDVD & VideoWave 15 Hang Error

    Hi there. Sorry for the confusion. I'll try to be more clear. When I open Roxio MyDVD, I begin by creating a "New Blu-Ray Project". After importing all the videos into one file, I go to Project View, right-click on the 2.35 hour video file and "Edit Chapters" by creating 24 unique points in the video where I want to have Chapters within my submenus. I only have one movie in the project, so I am NOT editing titles...just chapters. Once complete, I click "Done" and the 24 chapters are separated into 4 submenus (6 chapters on each submenu). This is where the problem comes in. When I try to edit the chapters (changing names from 1, 2, 3...to Vacation, Birthday, etc. - changing them to motion thumbnails - changing the thumbnail image, etc.), I will be able to do this for the 6 chapters on 2 or 3 of the menus. However, when I click on the other submenu(s) containing the other 6 or 12 chapters to edit them as well, the program freezes and gets hung up. Every time I open and close the program, the same submenus freeze, leading me to believe perhaps it's one of the videos on that submenu? See # 6 below, which may lend more credit to this theory. The solutions I have tried so far for this problem are: 1. Repair the Program (with Virus Protection turned off) 2. Uninstall/Reinstall Program (with Virus Protection turned off) 3. Lessen the number of chapters to four chapters (January to March, April to June, July to September, October to December) ... still gets hung up 4. Try to just import some of the 2.35 hours of video...an hour or so. Sometimes this works, but should I really have to do this for a program that is supposed to work? 5. Converting all of my iPhone videos that I include in the 2.35 hours of video to mpeg-2 files first instead of .mov files...I thought maybe the mix of file types may be the issue? 6. Added an additional video of about 15 minutes (extra iPhone videos that I converted into one mpeg-2 720p file), which added one additional submenu since I filled up the other 4 submenus with 6 chapters each. For some reason, this allowed me to edit one of the submenus I wasn't able to before, but locked up a different one that I WAS able to edit previously. Maybe the reason for this is because the new iPhone videos automatically go to Submenu 1 where my first 6 chapters originally were. Therefore, Submenu 1 would now be the iPhone videos and the original Chapters 1 - 5. Chapter 6 then moves to Menu 2, etc. The final chapter (Chapter 24), then moves to the new Submenu #5. When I try to move some of these chapters around, you can guess that all havoc breaks loose! Therefore, if I can't fix this, is there another program that I can use within the Roxio suite of programs that will allow me to create chapters, or separate the videos by section, some other way? Is there a way of editing chapters (names, thumbnail pictures, motion) without going into each submenu?
  2. MyDVD & VideoWave 15 Hang Error

    Hi Jim - Thanks so much for the quick response. So, the MyDVD program is very hit and miss for me. I took the same year's worth of videos (about 2.25 hours) and broke them down from 24 chapters to just 4 chapters to see if that would work (I use the Blu-Ray option). Doing this has helped for previous video editing projects, which told me that maybe I just had too many chapters which may have been causing the program to glitch. However, this time, that technique of lessening the number of chapters did not work. The program usually DOES work for shorter video lengths, as you suggested, but again, even that sometimes does not work. One thought I had is that maybe it is just one of the chapters (or videos within that chapter) causing an issue. Before uploading all of the videos into MyDVD, I try to make them all MPEG2. They start as .avi, iPhone videos, video camera videos, etc., so could those different formats have something to do with it? To be more specific with my error here, the 24 chapters for these videos were broken down into 4 submenus....6 on each page. I was able to edit 2 of the 4 menus. One thing I just tried to do with these menus is to add one additional movie into the project (which were a combination of concert videos), which was also first converted using VideoWave into an MPEG-2 file (720p). When this video added, it put this new video in the first submenu and took Chapter 24 and put it on a new 5th submenu. When doing this, I was then able to edit one of the submenu screens I couldn't get to previously without hanging up. But now I can't get to submenu 2 which has Chapter 6 on it. Very weird. Sorry if this is confusing...short version...whether I import a lot of videos into one and then make chapters or just a few, it seems to be dependent on the day of the week (or simply the type of videos I am importing?) that determines whether or not the program will hang when I try to edit the chapters in the menus. I didn't know if this is a problem for a lot of people, or if perhaps I could change some settings or purchase the newest version, if that would fix the problem. Everything else works fine...I'm able to make photo slideshows in VideoWave with no problem, add music to slideshows, import and export videos and files with no problem...just this editing chapter issue in MyDVD. Is there another way of editing the chapters without actually clicking on the submenu to do it? I tried just right-clicking the chapters I want to change, but the program tries to load that submenu by default, and then it crashes.
  3. Hi there - I've read through some of the former posts regarding hang errors with MyDVD and VideoWave 15 and have tried doing an NXT Pro 3 Repair, Uninstall & Reinstall, ensuring all of my video drivers are updated, rendering using the "Software" option while editing MyDVD, etc., but nothing has worked. While in MyDVD, I try to edit my chapters by clicking on the Chapter Menus in Project View. However, while one or two of the Menus may work, the other ones get "hung up" and the constant revolving circle of death continues to spiral. I have Windows 7, so I should not have any of the Windows 10 issues. Once hung up, the error message I get when I force the program to close reads... Problem signature: Problem Event Name: AppHangB1 Application Name: VideoWave15.exe Application Version: 8.0.0.47 Application Timestamp: 543499b5 Hang Signature: 099e Hang Type: 1 OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.48 Locale ID: 1033 Additional Hang Signature 1: 099e9f73ac1a2ab7f969d8c331459f45 Additional Hang Signature 2: 1ce8 Additional Hang Signature 3: 1ce801965e725f1f0c53aa21498323c5 Additional Hang Signature 4: 3741 Additional Hang Signature 5: 3741108a4507d2d6a90d7fc39fd87caa Additional Hang Signature 6: 3616 Additional Hang Signature 7: 361683013033fef8e556aa562c6d72ec Any advice on how to repair this issue would be greatly appreciated. I do not use a registry cleaner on my computer. If you need any further info, please let me know! Thanks!
  4. Video clips with no audio ?

    OK. Thanks for the advice. I may try that program. If I can't get it to work, I may use my HD Writer to convert it into a lower grade quality MPG2 file less than half the size of the original. It will allow me to do that conversion...just not the HD quality. At least, I'll then have some audio, even though the video won't be top notch.
  5. Video clips with no audio ?

    For some reason, the video clip is slower than the original and is a 50 sec clip instead of 25 sec. Maybe that has something to do with it...or maybe not. It is located here...
  6. Video clips with no audio ?

    Hi again - You're right...I have the Panasonic HDC HS-9, not HS-10...no such model. I did what you suggested and ran into the same problem. The clips are stored as ".mts" files on the HDD drive. When copied directly over to my hard drive, I must choose to open them with Windows Media Player. Once again, the audio and video work perfectly in the ".mts" format, as they do in the ".m2ts" format when capturing them from the Panasonic HD Writer. When Roxio MyDVD "converts" the ".mts" file (just like the .m2ts file), it changes it into an editable .mpg file and I lose audio. It is only on those four clips. I am in the process of uploading the shortest of the "problem child" clips on to YouTube and will copy the link here when completed. I was unable to get on the other link you recommended previously. Thanks.
  7. Video clips with no audio ?

    Hi again. Sorry for the confusion. I am talking about separate programs, so I will clarify. First, when I use Roxio's "Capture Video" tool on Creator 2009 Ultimate, I first click "Capture Video". I plug in my Panasonic AVCHD camcorder (HDC HS10) and connect the camcorder to my computer via a USB 2.0 cable. I have used different ports on my computer to make sure that it is not the USB port on my computer that is the problem. I then select the file or clip I would like to "capture" from the camcorder to place on my hard drive...in this case, file "0092.mts" from my camcorder. I then rename the file to "Family Videos00092". It is a 2 min and 46 sec clip. I then click "Import Now" and it transfers the video from my camcorder to the computer. When completed, this file (along with only 3 others out of 115 clips) has no sound. I will place this file on the site as you recommended for review. I have also used Panasonic's "HD Writer" program to capture this same file (0092.mts) and place it on my computer. When I use that program, HD Writer captures the clip and places it on my hard drive in an ".m2ts" file, which uses Media Player to view it. When done this way, the file works with video AND audio. This same HD Writer program, unfortunately, does not have the ability to capture the HD video and place it in any other format besides ".m2ts". I have also tried to convert this same working ".m2ts" file to a .MPG file using MyDVD 11 (part of the Creator 2009 package). To do this, I open "MyDVD11" and click on a "New AVCHD Project on Standard DVDs". I then click "Add New Movie" and click on the working "0092.m2ts" file that was captured from my camcorder using HD Writer. Roxio's program states "To use this file, it must be converted to an editable format. The original file will not be affected. Would you like to convert it now." I select "Yes". It then asks me to save it as a name to a folder and I do so. It then "converts the file" to an MPEG2, I think. In MyDVD, under Project View, "Movies", there is no sound on the video. When I double-click on the file to bring up VW, there is likewise no sound. In MyDVD 11, I have also tried to "Import the Movie" directly from the camcorder, with similar results. I hope that helps. Sorry again for the confusion. I will try to post the file to the site. Thanks again!
  8. Video clips with no audio ?

    Thanks for the quick response, Jim. I do have Creator 2009 Ultimate. And my camcorder is on the "list" of approved AVCHD camcorders that should transfer without difficulty using Roxio's capture software. Panasonic said that since the clips are transferring without issue using their software, then there is no problem with the camcorder or the file. Is it Roxio's capturing mechanism seeing something wrong with these files, or is it Panasonic's encoding of these specific four files that are causing the problem?
  9. Video clips with no audio ?

    I am actually having the same issue with a Panasonic HD HS10 High Def camcorder. However, my files are not the opening files of any set of recordings. About 4 files of about 115 have no audio on transfer using Roxio's Capture feature. When transferring these same files using Panasonic's software (into a .m2ts file), video and audio are captured. Likewise, I cannot convert this file to a high def MPEG2 file using the Panasonic software, so I am at a loss. I have attempted converting the .m2ts file using MyDVD10 (by importing it into a presentation (Roxio converts the .m2ts file to MPEG2), I have re-downloaded the files at least 5 times each, I have deleted some video clips from the Panasonic hard drive and then attempted downloading the same files again, I have used different USB ports on my computer, etc. These same four clips are continually transferred, captured, or converted with no audio. Weird. How could the Panasonic software transfer the files from my camcorder WITH audio on these same files, while Roxio continually loses audio with the same files? Has anyone come up with a reason for this failure or a solution? Thanks!!!
×