Jump to content

Roxio Community

Photo

Burn Disc Image Not Responding


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 p0486096

p0486096

    Novice

  • Members
  • PipPipPip
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Location:Palmdale, CA

Posted 19 September 2014 - 09:00 AM

Recently, I started having issues burning ISO images to disc. I get "Not Responding" error, which I didn't have before. Anyone with similar issues?
MS Win 8.1 Pro 64bit with Media Center
Intel Core i7 CPU
950 @ 3.07 GHz
4 Core, 8 Logical
Asus Z-87C motherboard
Video Card: ATI Radeon HD R7-200 Series
Sound Card: Realtek HD Audio

#2 sknis

sknis

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 28,359 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hou,Tx

Posted 19 September 2014 - 01:33 PM

Recently, I started having issues burning ISO images to disc. I get "Not Responding" error, which I didn't have before. Anyone with similar issues?


The first thing to try is to play the ISO files using the free VLC player (LINK). That will eliminate some of the potential causes of the problem. Let us know if it will play.

PC  Desktop -CPU Solutions (Wisconsin): Windows 1064 bit,  I7 -4790k, 16G memory, MSI GeForce N-760 Video Card, 500G SSD, Creator NXT 2Pro

Laptop - Windows 8.1  Ultimate 64 bit
Alienware M17XR4. I-7 third generation @2.4, 8G RAM, 500G SSD, GTX660M, SoundBlaster 3Di,

Laptop - Windows 10

Dell 13 inch convertible.


#3 d_deweywright

d_deweywright

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 14,796 posts
  • Gender:Male

Posted 19 September 2014 - 04:40 PM

Or if it's not a video DVD .ISO file, try opening it with the disc image loader in Roxio. From the main screen, select Tools and, "Load Disc Image."

Dave D-W

Beware the lollipop of mediocrity. Lick it once and you'll suck forever. - Brian Wilson

[ASUS M4N98TD EVO MB | Athlon II X6 440 (3.3 GHz) | 4GB DDR3 RAM | GE Force 750 TI video card | 1-500GB HD (C: XP, G: Win7 , D: - Apps, E: data & apps), 1-500 GB HD Data), L: 1-1 TB WD Green, M: 1 - 2TB Toshiba HD | 2 - LiteOn DH20A4P DVD burners | External Dell QFlix DX-20A6Q DVD +/- writer | ASUS-12B1ST Blu-Ray writer | Windows 7 (32-bit) | Creator 2012 | Tektronix Phaser 8560 solid ink printer | Epson R220 Photo/Disc printer | Ricoh GX 3110db dye sublimation ink | Epson Workforce 7610 all-in-one printer/scanner | Microtek i900 Scanner]
XP w/EMC9
XP w/EMC10
Win7 w/Creator NXT Pro
Win7 w/Creator NXT 2 Pro

Instructions for posting images in your post.
Contact Roxio/Corel Support to reset your Key after too many install attempts


#4 p0486096

p0486096

    Novice

  • Members
  • PipPipPip
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Location:Palmdale, CA

Posted 19 September 2014 - 09:26 PM

I don't know what the problem is. Now it's giving me a "Not Responding" error as soon as I run the program. I can't even do much.
MS Win 8.1 Pro 64bit with Media Center
Intel Core i7 CPU
950 @ 3.07 GHz
4 Core, 8 Logical
Asus Z-87C motherboard
Video Card: ATI Radeon HD R7-200 Series
Sound Card: Realtek HD Audio

#5 sknis

sknis

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 28,359 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hou,Tx

Posted 20 September 2014 - 03:00 AM

Please provide this information per the instructions (link)

Have you tried a Windows Restore to the time it worked? What changes/updates/new programs have you made? What antivirus and or Registry Cleaner?

PC  Desktop -CPU Solutions (Wisconsin): Windows 1064 bit,  I7 -4790k, 16G memory, MSI GeForce N-760 Video Card, 500G SSD, Creator NXT 2Pro

Laptop - Windows 8.1  Ultimate 64 bit
Alienware M17XR4. I-7 third generation @2.4, 8G RAM, 500G SSD, GTX660M, SoundBlaster 3Di,

Laptop - Windows 10

Dell 13 inch convertible.


#6 p0486096

p0486096

    Novice

  • Members
  • PipPipPip
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Location:Palmdale, CA

Posted 01 October 2014 - 08:35 PM

I will follow the instructions on the link you have provided after this.
I believe the problem started either by the August or September Windows update. I don't remember which for me to go back to. This laptop has Win 8.1 and Roxio gives me the same problems. I changed my desktop back to Win 8 and Roxio started working fine. I think the program is not set to work on 8.1 and I haven't had any Roxio updates for a long time. I believe NXT2 never had any updates since I got it last year.
MS Win 8.1 Pro 64bit with Media Center
Intel Core i7 CPU
950 @ 3.07 GHz
4 Core, 8 Logical
Asus Z-87C motherboard
Video Card: ATI Radeon HD R7-200 Series
Sound Card: Realtek HD Audio

#7 p0486096

p0486096

    Novice

  • Members
  • PipPipPip
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Location:Palmdale, CA

Posted 01 October 2014 - 10:58 PM

Here's the dxdiag file.

Attached Files


MS Win 8.1 Pro 64bit with Media Center
Intel Core i7 CPU
950 @ 3.07 GHz
4 Core, 8 Logical
Asus Z-87C motherboard
Video Card: ATI Radeon HD R7-200 Series
Sound Card: Realtek HD Audio




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users