Jump to content
  • 0
mamasauras

Unable To Burn Video In Mydvd And...

Question

I just upgraded to Creator NXT3. When I try to burn a disk in MyDVD I get the error codes: 80046000

80046000 Error while Opening Project

80004003 Error while Encoding Movie 1

80004003 Error while Aborting

 

Also, the drop down lists do not behave correctly. This is the same problem I had with the previous version along with trouble trying to burn a video. I thought by upgrading it would solve the problem. The list appears elsewhere on the screen and unattached from the menu bar a you can see from the screen shot. Sometimes I'm unable to save my production file in mydvd. The popup simply states "unable to save project." and I cannot create a video file in videowave. Sometimes the process freezes at the end (99%) and sometimes the preview is black and sometimes I can see the video pausing several times through the whole process only to freeze at the end. I've done all the obvious troubleshooting. I use System Mechanic by iolo which is set up to defragment and clean up my disc.

Thanks

post-101255-0-26263200-1419057064_thumb.png

Edited by mamasauras

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
I use System Mechanic by iolo which is set up to defragment and clean up my disc.

 

I'll bet it's a registry cleaner and keeps breaking the Roxio installation!

 

1. Disable or uninstall System Mechanic by iolo.

 

2. Shutdown all programs including antivirus/firewall software, put your installation disc in a drive and run it, choose repair when offered, reboot the PC when done.

 

3. With System Mechanic still disabled or uninstalled run Roxio and tell us the results?

 

Windows has it's own disk defragmenter and most registry cleaners break Roxio software.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I disabled system mechanic as suggested. and turned off the firewall. Still the same problem. The only difference is when I double click on a video in the media selector tab the video shows up in a nicer large popup screen for playback and not a tiny one.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I disabled system mechanic as suggested. and turned off the firewall. Still the same problem. The only difference is when I double click on a video in the media selector tab the video shows up in a nicer large popup screen for playback and not a tiny one.

 

Did you follow the directions in post #2?

 

Run the repair after "Shutdown all programs including antivirus/firewall software"????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×