Jump to content

Roxio Community

Photo

No Audio Recording When Usb Headset Is Plugged In. (Ps4)


  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1 Jonesy_Jonesage

Jonesy_Jonesage

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 31 December 2014 - 02:05 PM

As the title suggests, I can't record audio whilst simultaneously using my Turtle Beach P12 USB headset.

If I switch the head to "Chat Audio Only" I can then record audio, but it renders my headset useless. If I direct sound through the headset, nothing is captured by the Roxio.

Kind of driving me nuts, as I want to be able to use my headset, play, and record at the same time.

Is there an option I'm missing?

#2 ogdens

ogdens

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16,032 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lucknow, Ontario, Canada

Posted 31 December 2014 - 02:11 PM

Do a search in YouTube on "Roxio game capture - turtle beach".

#3 Jonesy_Jonesage

Jonesy_Jonesage

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 31 December 2014 - 02:20 PM

I did, they're all tutorials on how to record chat audio, or real time narration. Additionally, none of the posters seem to be using a headset that connects with USB. All of them have some variation of 3.5mm input jack.

I simply want to hear the same audio through my headset that the Roxio is recording.

If I unplug my headset, the audio records. If I plug it in, the audio does not. Same as if I switch my headphones to audio only.

#4 ogdens

ogdens

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16,032 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lucknow, Ontario, Canada

Posted 31 December 2014 - 02:36 PM

Try fine tuning your search...... Roxio Game Capture USB Headset

#5 Jonesy_Jonesage

Jonesy_Jonesage

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 01 January 2015 - 08:34 AM

Tried that. This was the first video I found.



Unfortunately, the poster seems to have an older (but somehow more advanced), non HD version of the software I'm using. When I go to options, I have no audio tab. Just General, Hotkeys, Twitch.tv, and YouTube.

Honestly, if it had been something I could have found via googling, I wouldn't have registered an account here to begin with.

Edited by Jonesy_Jonesage, 01 January 2015 - 08:42 AM.


#6 TigazONE

TigazONE

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 20 January 2016 - 05:10 PM

Do you got a resolution yet?

#7 grandpabruce

grandpabruce

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 22,609 posts
  • Gender:Male

Posted 20 January 2016 - 07:06 PM

Do you got a resolution yet?

 

He must have.  He hasn't been back in the forums since Jan. 1, 2015.  Stick to your thread.


Edited by grandpabruce, 26 January 2016 - 05:52 PM.

Life is good!
GrandpaBruce
Vietnam Vet - 1970 - 1971

 


#8 TigazONE

TigazONE

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 20 January 2016 - 11:26 PM

Okey. Has someone a suggestion how to do this?

#9 MrDerpski

MrDerpski

    Digital Master

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 213 posts
  • Gender:Male

Posted 28 January 2016 - 08:41 AM

Try going to Settings tab then go to the Devices. From there enter Audio Devices and select your output device as the TV or AV Amplifier. Tell me if it works


Been using the RGC HD Pro for years now and I'm happy with it :D
Check out my YouTube channel if you'd like to see some gameplays using it ;)

YouTube channel
NNID: MrRevDerpski

...and no, I dont work for Roxio.

#10 TigazONE

TigazONE

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 29 January 2016 - 05:32 AM

Yes, it works to switch, but then i got NO gamesound. So there is two alternatives: 1 Record my gameplay without audio to the roxio and have my USB razer kraken, And actually hear awesome. Have that tab to "all audio"OR: 2 Take the tab to "Chat audio" And record my gameplay with soundDELAY and the sound comming throug my computer.



#11 THD

THD

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 09 July 2017 - 05:27 PM

Roxio, It's 2017 and still we have the same problem!!?? Plz give us a solution.
Anyone has a solution for this problem???

#12 grandpabruce

grandpabruce

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 22,609 posts
  • Gender:Male

Posted 09 July 2017 - 06:59 PM

Roxio, It's 2017 and still we have the same problem!!?? Plz give us a solution.
Anyone has a solution for this problem???

 

Roxio is not going to see your post here.  They don't frequent the site.  You need to contact them, directly.


Life is good!
GrandpaBruce
Vietnam Vet - 1970 - 1971

 


#13 THD

THD

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 09 July 2017 - 07:50 PM

Oops didnt know that lol, but still is there any solution here from anyone who experienced this issue?
That would be awesome :(

#14 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 40,456 posts
  • Gender:Male

Posted 10 July 2017 - 02:10 AM

Can you test it using a conventional (3.5mm audio jack) headset/earbuds?

 

If they work, then you could use a 3.5mm to USB adapter.

 

Keep us updated on your progress.


  • THD likes this

#15 ogdens

ogdens

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16,032 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lucknow, Ontario, Canada

Posted 10 July 2017 - 07:10 AM

Oops didnt know that lol, but still is there any solution here from anyone who experienced this issue?
That would be awesome :(

See if this helps.....    http://forums.support.roxio.com/topic/120782-solutionrecord-party-chat-and-game-volume-on-the-ps4/ 



#16 d_deweywright

d_deweywright

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 14,799 posts
  • Gender:Male

Posted 11 July 2017 - 09:24 AM

Yeah... it looks like it's going to be a hardware solution (adapters/splitters/etc.), unless you can get Sony to change the software in the PS4 to allow audio output to the HDMI as well as USB at the same time.  There's really nothing Roxio can do about it.


Dave D-W

Beware the lollipop of mediocrity. Lick it once and you'll suck forever. - Brian Wilson

[ASUS M4N98TD EVO MB | Athlon II X6 440 (3.3 GHz) | 4GB DDR3 RAM | GE Force 750 TI video card | 1-500GB HD (C: XP, G: Win7 , D: - Apps, E: data & apps), 1-500 GB HD Data), L: 1-1 TB WD Green, M: 1 - 2TB Toshiba HD | 2 - LiteOn DH20A4P DVD burners | External Dell QFlix DX-20A6Q DVD +/- writer | ASUS-12B1ST Blu-Ray writer | Windows 7 (32-bit) | Creator 2012 | Tektronix Phaser 8560 solid ink printer | Epson R220 Photo/Disc printer | Ricoh GX 3110db dye sublimation ink | Epson Workforce 7610 all-in-one printer/scanner | Microtek i900 Scanner]
XP w/EMC9
XP w/EMC10
Win7 w/Creator NXT Pro
Win7 w/Creator NXT 2 Pro

Instructions for posting images in your post.
Contact Roxio/Corel Support to reset your Key after too many install attempts


#17 THD

THD

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 16 July 2017 - 04:30 AM

Can you test it using a conventional (3.5mm audio jack) headset/earbuds?
 
If they work, then you could use a 3.5mm to USB adapter.
 
Keep us updated on your progress.



#18 THD

THD

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 16 July 2017 - 04:32 AM

That didn't fix it unfortunately

#19 THD

THD

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 16 July 2017 - 04:38 AM

See if this helps.....    http://forums.support.roxio.com/topic/120782-solutionrecord-party-chat-and-game-volume-on-the-ps4/ 

.

If i follow what he was saying i would end up with losing the game audio on my headset.

#20 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 40,456 posts
  • Gender:Male

Posted 16 July 2017 - 07:53 AM

That didn't fix it unfortunately

 

What was it that you did?

 

Need the details!






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users