Jump to content

Roxio Community

Photo

Sound Editor Exports Jumping...

Audio Editor Roxio Problem Issue Fix

  • This topic is locked This topic is locked
27 replies to this topic

#1 JP91

JP91

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 24 January 2015 - 12:44 AM

Hey all,

I am having some issues with my Roxio Sound Editor because any time that I finish a project and export it, it never exports correctly.
The resulting file sounds like the clips have moved by a second or so after editing and so jumps, skips and sounds awfully edited. I always check before I export and it sounds nothing like the preview. Any ideas what I could be doing wrong? It is driving me insane!!
  • kentoz likes this

#2 kentoz

kentoz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 31 July 2015 - 01:57 PM

I am experiencing the same problem after I use the Mix & Merge function for audio tracks. An inspection of the 23 track separators I manually inserted before the mix & merge had progressively shifted earlier for each track until it was 3 seconds off by the last track. I had been using Easy Creator 9 and it does not have this problem. Somewhere in-between 9 and NXT 3 Pro, the Mix & Merge function broke. What's going on? 


Edited by kentoz, 31 July 2015 - 02:14 PM.


#3 Hederer

Hederer

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 27 January 2016 - 03:11 PM

Same here! I made an audio drama for my kids (some weeks of work!) And now I finished and I tried to export.

It ist not mixed up, but the single audio parts are splitted a little (one second of the end is pasted on the start on EVERY! audio part).

Every export way or type is doing the same!

 

The preview while editing the tracks is PERFEKT!

 

What shall we do!? shall I run the preview and record with another pc !?!?

 

PLEASE HELP!!!!!



#4 REDWAGON

REDWAGON

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 18,955 posts
  • Gender:Male
  • Location:Redlands, California

Posted 27 January 2016 - 03:46 PM

I have used Sound Editor in most all of the Roxio programs and have never had any problems

editing or saving. How are you doing it ?

Attached Files



#5 Hederer

Hederer

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 28 January 2016 - 12:10 AM

I have used Sound Editor in most all of the Roxio programs and have never had any problems

editing or saving. How are you doing it ?

When I use "Export Mix" or "Export Track" or "Burn CD" the problem is the same. A audio clip "Oh my dear" will become "h my dearO".

When I use "Export Clip" the single clip is exported fine!

Installation on another computer with turned-off AV results same mix-up  :-C

The output file type doesnt matter. all file types mixing up.

 

(By the way: When I open "Export Track/Clip" and choose a track or clip to use the Play (preview) button for this track, the software jumps to the next track all 1-10 seconds from itself!!)


Edited by Hederer, 28 January 2016 - 12:38 AM.


#6 REDWAGON

REDWAGON

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 18,955 posts
  • Gender:Male
  • Location:Redlands, California

Posted 28 January 2016 - 06:21 AM

JP91---kentoz--- ?????



#7 grandpabruce

grandpabruce

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 22,534 posts
  • Gender:Male

Posted 28 January 2016 - 06:47 AM

JP91---kentoz--- ?????

 

 

What did I miss here?


Life is good!
GrandpaBruce
Vietnam Vet - 1970 - 1971

 


#8 Hederer

Hederer

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 28 January 2016 - 06:49 AM

The others report this issue last year. I dont know if they are still online.



#9 sknis

sknis

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 28,296 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hou,Tx

Posted 28 January 2016 - 07:10 AM

Can you please post a screen shot of the Sound Editor page (like the one Redwagon posted except with a populated  mix editor and with audio file in the upper part of the page showing at least 2 song showing?  It might be a little large but it can be done.  If you are having problems posting it, post  two images, top and bottom.   

 

Thanks


PC  Desktop -CPU Solutions (Wisconsin): Windows 1064 bit,  I7 -4790k, 16G memory, MSI GeForce N-760 Video Card, 500G SSD, Creator NXT 2Pro

Laptop - Windows 8.1  Ultimate 64 bit
Alienware M17XR4. I-7 third generation @2.4, 8G RAM, 500G SSD, GTX660M, SoundBlaster 3Di,

Laptop - Windows 10

Dell 13 inch convertible.


#10 cdanteek

cdanteek

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 28,845 posts
  • Gender:Male
  • Location:Prairie Rapids Crossing.

Posted 28 January 2016 - 07:12 AM

 

 

What did I miss here?

 

 

JP91---kentoz--- ?????

 

The first two posters in this thread.


I'm just a fellow user so please don't blame Roxio for any misguidance I may have provided.

 

 

cd
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
My Computer Specs click show.

Spoiler


1.Click here Beginners Guide - Blank DVD Media Type Definitions & What A Firmware Upgrade Is for Your Burner.
2.Click here Firmware HQ - site dedicated to providing you with the latest firmware releases for your optical disc drives.
3.Click here CD-DVD Speed
4.Click here CD-DVD Speed - A user guide
5.Click here Enabling/Checking DMA in Windows Vista, XP, 2000, Me, 9x.
6.Click hereYou can no longer access the CD drive or the DVD drive.
7.Click here Drive Not Recognized By Roxio, PX Engine 3_00_58a. Old Version<-> EMC 7.5 Up PX Engine 4.18.16a. Update .Click here PX Engine Fix, Click here The Latest 4.10.28a Click here
8.Click here How to uninstall IE 7 and WMP 11.
9.Click here ImgBurn Current version: v2.5.8.0 (3,389 KB) CD / DVD / HD DVD / Blu-ray burning application
10.Click here InfoTool (Drive, Disk, Configuration, Software, Hardware, DMA settings, etc.).
11.Click here Complete Uninstall of Creator 2011 & Creator 2012
12.Click here Complete Uninstall of Creator 2009 and 2010 (Windows Vista and 7)
13.Click here Complete Uninstall of Creator 2009 and 2010 (Windows XP)
14.Click here Complete Uninstall of Easy Media Creator 9 & 10 on Windows Vista
15.Click here Complete Uninstall of Easy Media Creator 7.5, 8, 9, & 10 on Windows XP
16. Click here WinZip Data Compression Utility <> Click here WinRAR Data Compression Utility Click here 7-Zip Data Compression Utility
17. Click here Finding Your Computer Specs And Roxio Software Version Number.

E-mail spambots harvest e-mail addresses from material found on the Internet in order to build mailing lists for sending unsolicited e-mail, also known as spam. Such spambots are web crawlers that can gather e-mail addresses from Web sites, newsgroups, special-interest group (SIG) postings, and chat-room conversations. .

Do not post your email address on any public forum!

 

 


#11 Hederer

Hederer

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 28 January 2016 - 12:35 PM

Do you mean a screen-shot!? No problem. here it is!

I'm not sure how i can show 2 songs in the wave-area at same time.

Attached Files


Edited by Hederer, 28 January 2016 - 12:36 PM.


#12 sknis

sknis

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 28,296 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hou,Tx

Posted 28 January 2016 - 12:55 PM

That is a pretty wild mix editor set up.  Do you want to overlap music, add voice to a music cut or ????.   Please clarify what you are trying to do (in layman's terms).

 

I also see what looks to be about 7 different audios on the audio track part of the image.  Several of these have a long "slence"  and then another piece of music.  Is that what you have or is that one long piece of music with several areas of silence.


Edited by sknis, 28 January 2016 - 12:58 PM.

PC  Desktop -CPU Solutions (Wisconsin): Windows 1064 bit,  I7 -4790k, 16G memory, MSI GeForce N-760 Video Card, 500G SSD, Creator NXT 2Pro

Laptop - Windows 8.1  Ultimate 64 bit
Alienware M17XR4. I-7 third generation @2.4, 8G RAM, 500G SSD, GTX660M, SoundBlaster 3Di,

Laptop - Windows 10

Dell 13 inch convertible.


#13 Hederer

Hederer

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 28 January 2016 - 02:46 PM

I made a audio drama (dont know the correct word for it in english) with my kids in the type of "the tree invesitgators".

It is background music or background sound (market places, whatever) and sometime the narrator or the protagonists talking

Sometimes more of them talking at same time (like "Hold him! He stole my money!!!  ;-D

It was very easy to create (but lot of work!!).

AND THE PROBLEM APPEARS ALSO WHEN I DO THREE CLIPS IN ONLY ONE SINGLE TRACK (i tried).

When I press PLAY everythings fine. When I export a minimalistic mix of just 2 or 3 clips the same splittet clips will result.

 

Just have a look....or a hear!?  ;-)

 

"Yes, my name is Sarina,Na"

"re you Sarina?,A"

and so on....

 

 

Maybe it is a problem in the german software version!?

I'll send you my project and you can export it for me!

Attached Files

  • Attached File  Mischen.wav   1.84MB   12 downloads
  • Attached File  2.jpg   127.16KB   0 downloads

Edited by Hederer, 28 January 2016 - 02:49 PM.


#14 sknis

sknis

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 28,296 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hou,Tx

Posted 28 January 2016 - 03:43 PM

That doesn't look like the image you posted in post number 11.  

 

Please explain "When I export a minimalistic mix of just 2 or 3 clips the same splittet clips will result."


PC  Desktop -CPU Solutions (Wisconsin): Windows 1064 bit,  I7 -4790k, 16G memory, MSI GeForce N-760 Video Card, 500G SSD, Creator NXT 2Pro

Laptop - Windows 8.1  Ultimate 64 bit
Alienware M17XR4. I-7 third generation @2.4, 8G RAM, 500G SSD, GTX660M, SoundBlaster 3Di,

Laptop - Windows 10

Dell 13 inch convertible.


#15 Hederer

Hederer

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 29 January 2016 - 12:59 AM

That doesn't look like the image you posted in post number 11.  

 

Please explain "When I export a minimalistic mix of just 2 or 3 clips the same splittet clips will result."

That means, it doesnt matter if I have 1 or 8 audio lines and it doesnt matter if I have 288 clips or just 1.

The software exports mp3, wav, etc. ALLWAYS mixed up. (I posted a little sample in #13 and the screenshot of the sample).

I tried on my pc, on my laptop and on my moms pc. ALL THE SAME!!!



#16 sknis

sknis

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 28,296 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hou,Tx

Posted 29 January 2016 - 05:19 AM

Are you exporting the MIX or the TRACKS/CLIPS ?  If you are making a mix, then you should be exporting the MIX.

 

If you export the clips/tracks, then Windows MAY order them in alpha order. 


Edited by sknis, 29 January 2016 - 05:20 AM.

PC  Desktop -CPU Solutions (Wisconsin): Windows 1064 bit,  I7 -4790k, 16G memory, MSI GeForce N-760 Video Card, 500G SSD, Creator NXT 2Pro

Laptop - Windows 8.1  Ultimate 64 bit
Alienware M17XR4. I-7 third generation @2.4, 8G RAM, 500G SSD, GTX660M, SoundBlaster 3Di,

Laptop - Windows 10

Dell 13 inch convertible.


#17 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 40,255 posts
  • Gender:Male

Posted 29 January 2016 - 02:05 PM

Hederer: You put this into a "Report". Was that your intention?
 

 

Posted Today, 05:00 PM

sknis, on 29 Jan 2016 - 08:19 AM, said:

Are you exporting the MIX or the TRACKS/CLIPS ? If you are making a mix, then you should be exporting the MIX.



If you export the clips/tracks, then Windows MAY order them in alpha order.


I T D O E S N T M A T T E R I F I E X P O R T T H E M I X O R THE TRACKS !!!!!!
Only exporting clips will result single, clean files.

MIX OR TRACK- EXPORT DOESNT WORK PROBERLY !!!!
IT DOESNT MATTER IF I HAVE 2 CLIPS OR 300!! EXPORTING TRACKS OR MIX will result a damaged export.

AAARRRGGGGHHHHH!!!!!



#18 Hederer

Hederer

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 29 January 2016 - 02:05 PM

I T   D O E S N T   M A T T E R   I F   I   E X P O R T    T H E    M I X   O R    THE TRACKS !!!!!!
Only exporting clips will result single, clean files.

MIX   OR   TRACK-  EXPORT    DOESNT WORK PROBERLY !!!!
IT DOESNT MATTER IF I HAVE 2 CLIPS OR 300!! EXPORTING TRACKS OR MIX   will result a damaged export.

AAARRRGGGGHHHHH!!!!!

 

Please let me send you my project to finish it with your software installation. I wouldnt bother you any more..

I hit rock bottom, I m destroyed and blue and angry. So much work and I cant share it with our friends..  :-C



#19 Hederer

Hederer

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 29 January 2016 - 02:07 PM


Sorry. clicked on the wrong button. Should be a post.

 

Hederer: You put this into a "Report". Was that your intention?
 

 



If you export the clips/tracks, then Windows MAY order them in alpha order.


I T D O E S N T M A T T E R I F I E X P O R T T H E M I X O R THE TRACKS !!!!!!
Only exporting clips will result single, clean files.

MIX OR TRACK- EXPORT DOESNT WORK PROBERLY !!!!
IT DOESNT MATTER IF I HAVE 2 CLIPS OR 300!! EXPORTING TRACKS OR MIX will result a damaged export.

AAARRRGGGGHHHHH!!!!!

Sorry, i've clicked the wrong button only.



#20 myguggi

myguggi

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 21,938 posts
  • Gender:Male

Posted 29 January 2016 - 02:13 PM

That means, it doesnt matter if I have 1 or 8 audio lines and it doesnt matter if I have 288 clips or just 1.

The software exports mp3, wav, etc. ALLWAYS mixed up. (I posted a little sample in #13 and the screenshot of the sample).

I tried on my pc, on my laptop and on my moms pc. ALL THE SAME!!!

 

Can you zip up the project from post #13 and upload it to a site such a google drive or drop box from which we can download and really see what you are doing and what is happening?



Walt

Dell Dimension 4500S;Windows XP Home Edition SP3; IntelŪ PentiumŪ 4 CPU 2.00GHz, 784MB RAM
(NVIDIA GeForce FX 5200, 128 MB memory disabled because of failure)
IntelŪ 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller; DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
SoundMAX Digital Audio
SamsunG CDR/DVD-ROm SM 332B
HLDS GSA-5120D External LG Super-Multi ReWriter
WDC WD400BB-75DEA0, 40 GB HD; Prolific PL3507 Combo External Hard Drive, 80 GB; Maxtor 6 L200R0 USB Hard Drive, 250GB

HP Pavilion dv6 Notebook; Intel Duo CPU 64 bit, T6400 @ 2.0Ghz; 4.0 GB RAM; Vista Home Premium 64bit
Toshiba MK3252GSX ATA 286GB hard drive; HL-DT-ST DVDRAM GSA-T50L ATA burner
Intel 4Series Express Chipset






Also tagged with one or more of these keywords: Audio Editor, Roxio, Problem, Issue, Fix

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users