Jump to content

Roxio Community

Photo

Will Not Switch To Component Capture!

Capture Software Hanging Component Select Input

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Axnfell

Axnfell

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 28 February 2017 - 12:35 PM

I have just setup a new Windows 10 PC with nothing else on it except a new Operating system, I have done all the updates and it is running fine NO OTHER SOFTWARE installed AT ALL!

 

I have downloaded the latest Roxio Game Capture HD Pro software (2.0) and installed, I have then run the software and it has updated to 2.1.

 

When ever I connect the Game Capture HD Pro to the unit it seems to be OK, the light appears on the device, I then tell it I want to capture, then once the screen loads I try to select 'Component' from the Input settings and EVERY time I do this the software just hangs, even the selection box is stuck in the selection of Component/HDMI.

 

I would try an HDMI source but I do not have any available so I don't even know if this device works, brand new straight out of the box!

 

Any help would be much appreciated...

 

James



#2 ogdens

ogdens

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16,000 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lucknow, Ontario, Canada

Posted 28 February 2017 - 01:21 PM

What are you connecting to the Roxio capture unit?.



#3 Axnfell

Axnfell

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 28 February 2017 - 01:34 PM

I have tried both a Video Camera which is set to 1080p via component and also a XBOX 360 which I have tried at both 720p and 1080p, all three devices are showing on the TV which is running through the Game Capture HD Pro so I know the cables in and out are working,

 

Using Component in and out of the device, do not have any HDMI cables or source.

 

James



#4 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 40,284 posts
  • Gender:Male

Posted 01 March 2017 - 06:44 AM

I assume that it worked before you got this PC?

 

Did it work with both the sources?

 

The small HDMI & YPbPr lights on the device are very hard to see unless you are looking directly down on them.

 

Do you get any Ready or No Signal indication in the capture software? If so what color is it?



#5 Axnfell

Axnfell

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 01 March 2017 - 05:36 PM

Unit and computer are new, not owned one of these before, purchased for son to do YouTube Videos, the LED's do seem to light up, I took the unit round to a friends and he plugged it into his computer and connected the sky box to it via HDMI, leds changed depending on what leads are plugged in, but not getting any signal into the capture window, the best we did get was when connecting the sky box we got a blue screen but no picture, when this happened we did get  a ready signal in green, but no video, just a blue screen. but again when you select 'component' the software hangs and you have to shut it down via Task Manager.



#6 ogdens

ogdens

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16,000 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lucknow, Ontario, Canada

Posted 02 March 2017 - 06:04 AM

Green Signal indicates that the software/drivers are not properly installed
 

First thing to do is to turn off your Anti Virus, Firewalls, Registry Cleaners.

Unplug your RGC Device and put it aside until you are completely finished.

Now insert your Roxio Disc.

When you reach the screen where Repair is offered, choose that!

When the Repair completes, turn your AV & Firewall back on and reboot.


Edited by ogdens, 02 March 2017 - 06:05 AM.


#7 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 40,284 posts
  • Gender:Male

Posted 03 March 2017 - 03:10 AM

Likewise it seems to go back to your signal source. What is the Make and Model of your camcorder?

 

Component is 5 cables, none of which is Yellow.

 

Even then your camcorder must be plugged into AC power as many do not have enough power on board to run their electronics and power the analogue output at the same time.







Also tagged with one or more of these keywords: Capture, Software Hanging, Component Select, Input

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users