Jump to content

Roxio Community

Photo

Audio Not Clear After Capture


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Lucherto

Lucherto

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 14 August 2017 - 06:11 PM

I have been using the Video capture USB device w/o problems for a few years. (it came with my Creator 10 program. ) It also seemed to working OK with NXT-4 when I upgraded. I have been recording movies from the component outputs from my provider.

both programs have changed from usb input to usb 2681 as input source

 

Recently I have noticed a hum in the audio with further investigation is recording both line and built in mic.on my laptop.  With the download of patch 3, the whole program keeps hanging up. I removed nxt4 and re-installed creator 10 and still have the same issue now. with creator 10 I can change the audio inputs for video but not with nxt. but  this resulted in very broken up audio.  I'm a novice so don't know if this is hardware, software, Roxio or mmicrosoft. or a bug.

 

I'm using windows 7 home premium X64, 6 gb ram

 

I'm new with Roxio and the audio capturing  from VHS to DVD is broking up. I have W8


Edited by Lucherto, 14 August 2017 - 06:12 PM.


#2 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 40,453 posts
  • Gender:Male

Posted 15 August 2017 - 02:06 AM

Tell us how you are set up to capture - where are the wires going and what wires are you using.

 

Gain/Volume settings? (source and capture software)

 

Confirm where you hear the breakup, during capture or during playback?






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users