Jump to content

Roxio Community

Photo

Dropped Video Signal


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Wilbour

Wilbour

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male

Posted 08 September 2017 - 07:13 AM

Has anyone seen a dropped Video signal while recording via the Roxio USB device? This seems to happen randomly while making the initial recording. Nothing short of a system restart solves this. 

 

Closing the program and restarting does not work

Unplugging and plugging in the USB does not work

 

Also this device is not detected by NCS recording software while this is happening so I don't think it's strictly just the Easy VHS capture software.

 

I have seen this at 2 minutes and 20 minutes. The device just stops video signals. Audio still goes through but the picture freezes. 

 

After a computer reboot it works but that means you have to sit through the whole capture process to ensure it's working fine.



#2 grandpabruce

grandpabruce

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 22,607 posts
  • Gender:Male

Posted 08 September 2017 - 08:32 AM

Reboot your computer, BEFORE you start the first time.


Life is good!
GrandpaBruce
Vietnam Vet - 1970 - 1971

 


#3 Wilbour

Wilbour

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male

Posted 08 September 2017 - 12:23 PM

And after every capture?

 

It will work fine then on the second or third capture it may stop.

 

Anyone else have this issue?



#4 grandpabruce

grandpabruce

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 22,607 posts
  • Gender:Male

Posted 08 September 2017 - 12:56 PM

And after every capture?

 

It will work fine then on the second or third capture it may stop.

 

Anyone else have this issue?

 

Reboot after EVERY capture, and see if that clears up your problem.


Life is good!
GrandpaBruce
Vietnam Vet - 1970 - 1971

 


#5 myguggi

myguggi

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 21,961 posts
  • Gender:Male

Posted 08 September 2017 - 02:20 PM

Has anyone seen a dropped Video signal while recording via the Roxio USB device? This seems to happen randomly while making the initial recording. Nothing short of a system restart solves this. 

 

Closing the program and restarting does not work

Unplugging and plugging in the USB does not work

 

Also this device is not detected by NCS recording software while this is happening so I don't think it's strictly just the Easy VHS capture software.

 

I have seen this at 2 minutes and 20 minutes. The device just stops video signals. Audio still goes through but the picture freezes. 

 

After a computer reboot it works but that means you have to sit through the whole capture process to ensure it's working fine.

 

 

What is NCS recording software? Is that interfering with Roxio? Does it always stop at 2:20? Are there blank sections on your tape?

From what VHS device are you capturing? To what are you capturing or are you capturing direct to a DVD?

 

There is a lot of information missing from your post


Edited by myguggi, 08 September 2017 - 02:21 PM.


Walt

Dell Dimension 4500S;Windows XP Home Edition SP3; IntelŪ PentiumŪ 4 CPU 2.00GHz, 784MB RAM
(NVIDIA GeForce FX 5200, 128 MB memory disabled because of failure)
IntelŪ 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller; DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
SoundMAX Digital Audio
SamsunG CDR/DVD-ROm SM 332B
HLDS GSA-5120D External LG Super-Multi ReWriter
WDC WD400BB-75DEA0, 40 GB HD; Prolific PL3507 Combo External Hard Drive, 80 GB; Maxtor 6 L200R0 USB Hard Drive, 250GB

HP Pavilion dv6 Notebook; Intel Duo CPU 64 bit, T6400 @ 2.0Ghz; 4.0 GB RAM; Vista Home Premium 64bit
Toshiba MK3252GSX ATA 286GB hard drive; HL-DT-ST DVDRAM GSA-T50L ATA burner
Intel 4Series Express Chipset


#6 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 40,453 posts
  • Gender:Male

Posted 09 September 2017 - 03:23 AM

"NCS" is likely NCH and that is one of the few software packages that is compatible with the Roxio USB Capture Device.

 

As Walt mentioned, it is sounding like issues with your tape??? Many of the captures will stop anytime there is a blank spot in the tape, no matter how small.

 

You have never explained What you are doing or How you are doing it. Your telling us that your thumb is sore and swollen while leaving out the part about hitting it with a hammer :lol:






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users