Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
johnwchurch

Jwc1934@aol.com

Question

I have a new I-Mac with the latest operating system, High Sierra (10.12.3). I have Toast #16. I have a new disc recorder, a Mercury Pro purchased from Other World Computing. When I attempt to burn a disc, Toast will recognize the burner for a short time and then revert to the message that no recorder is attached. 

A Corel technician suggested that I remove all traces of Toast, restart, and install Toast again. Unfortunately this did not solve the problem and I am still unable to burn a disc. I think perhaps Toast will need to be updated to work properly with OS High Sierra and with this new disc recorder. I would appreciate any comments or suggestions. I wonder if anyone else is having trouble with Toast 16.

I have another disc burner for Blu-ray discs, and that works fine with the computer and Toast 16.

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
13 hours ago, johnwchurch said:

Toast will recognize the burner for a short time and then revert to the message that no recorder is attached. 

It might be that the drive is put into ‘sleep-mode’ after a while, rendering it inaccessible. You may have to disable "Put the hard disk(s) to sleep when possible" in Energy Saver. If so, this may be a characteristic of the unit.

My second thought is to check the connection. I think your external optical drive (this one?) might be connected through USB 3, correct? Try a different cable, different port, or even connecting to a different computer, and re-affirm its power supply.

13 hours ago, johnwchurch said:

I think perhaps Toast will need to be updated to work properly with OS High Sierra and with this new disc recorder.

Do you have latest version? If not, update to 16.1 (build 4867). It is said to have High Sierra compatibility fixes.

13 hours ago, johnwchurch said:

I have another disc burner for Blu-ray discs, and that works fine with the computer and Toast 16.

The other burner seems to indicate that the issue lies with the new burner (and/or its connections). Not the OS or Toast itself. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thanks for all the responses. I hope it is not the burner as it has been replaced. The original showed no power when connected and OWC replaced everything. The power cord has also been replaced. I will try the other suggestions. Thanks again! Would like to get this thing going.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Old Archiver....Makes sense that the issue is with the burner since I can make discs with the Blu-Ray burner. I downloaded "BURN' software and had the same issue using that, which also suggests that neither the computer nor Toast is the problem. I have written to OWC to see if they will test the Mercury Pro burner for me.

Thanks again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

×