Jump to content
  • 0
nicolodeon1

Simply won't open!

Question

I have Roxio Creator NXT 6 which updated yesterday. Now the program will not open. I uninstalled the software and reinstalled from the website. When I tried to open it told me I needed to update again - which I did. I get the opening screen but it goes into 'not responding' (have attached screenshot). I have tried defragging, turning off anti-virus, etc tried Repair but nothing! I have not installed any new software in about 3 months and this has always worked before. What is happening and how do I get this program to open? I am using Windows 10 64bit

Screenshot_2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Well it is supposed to...

Contact Roxio Support through the website here and see what they have to say about it. Let us know what you find out.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I was getting the same screen as you showed. I looked for updates and found 2. Installed them and it fixed the page you showed and I was able to use it. Only problem is when I try to edit a video. I click on "add photo/video" and a timer comes up for a couple seconds and the program closes.  What the heck is going on now. I am running windows 10 and currently updated. My Roxio 6 is also updated so I have no clue what is causing this to happen.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
4 hours ago, lost boy said:

I was getting the same screen as you showed. I looked for updates and found 2. Installed them and it fixed the page you showed and I was able to use it. Only problem is when I try to edit a video. I click on "add photo/video" and a timer comes up for a couple seconds and the program closes.  What the heck is going on now. I am running windows 10 and currently updated. My Roxio 6 is also updated so I have no clue what is causing this to happen.

 

 

Please post the Windows dxdiag.exe text file so we can see what you are using and if there are any error messages.

Did you have your antivirus active during the installation?

What kind of video file are you trying to add (format) and what camera did you use to take the video.  Did you transfer the video to a folder on your computer's hard drive?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 6/22/2018 at 4:51 PM, sknis said:

 

Please post the Windows dxdiag.exe text file so we can see what you are using and if there are any error messages.

Did you have your antivirus active during the installation?

What kind of video file are you trying to add (format) and what camera did you use to take the video.  Did you transfer the video to a folder on your computer's hard drive?

Thanks,   heads up. Since I posted this i contacted roxio and they had me reinstall. They first had me erase all roxio on my laptop. I then shut off my anti virus and reinstalled roxio. It has worked great till this morning. I go to "Edit Video- Advanced". I then click on "add photo/video" and a timer comes up for a few seconds and my screen disappears. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
34 minutes ago, lost boy said:

Thanks,   heads up. Since I posted this i contacted roxio and they had me reinstall. They first had me erase all roxio on my laptop. I then shut off my anti virus and reinstalled roxio. It has worked great till this morning. I go to "Edit Video- Advanced". I then click on "add photo/video" and a timer comes up for a few seconds and my screen disappears. 

Not quite clear on what happens. Does the "timer" appear as soon as you click "add photo/video" (the selection folder does not appear) or you select a photo/video and then the timer appears?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
2 hours ago, myguggi said:

Not quite clear on what happens. Does the "timer" appear as soon as you click "add photo/video" (the selection folder does not appear) or you select a photo/video and then the timer appears?

Yes the timer appears after clicking on "add photo/video" . After posting this i restored my computer to 7 days ago and it is all working fine now but rest assured it will likely happen again. Any clues what to do when it does?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I have had this happen with older versions and what I do is instead of 'add photo/video' use Windows Explorer to drag/drop the file into the program.

My Windows 10 with NXT 6 has not been doing this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×