Jump to content

Roxio Community

Constant Silent Crashes


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Typhoon87

Typhoon87

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 10 November 2008 - 01:31 PM

I am having an issue with both the Service Roxio Upnp Server 9 and Service LiveShare P2P Server 9. Both constantly Fail silently when staring. What prompted me to dig into this a little was the fact that my Vista machine bluescreens often when it has been hibernated for a while (its a laptop) so I went ahead and looked in the problem reports and solutions control panel icon. Every time the machine blue screens there is are two failures one from each of the above services Service Roxio Upnp Server 9 and Service LiveShare P2P Server 9. Even when not bluescreening the app crashes alot.

There was one software update that I have installed via  Software Manager is Roxio Creator LE Critical Update October 08 that came down but I have no clue what it does as there seems to be no changelog and a google and windows live search showed no relevent results. The software that Software manager shows as installed is Roxio Media Manager, Roxio Creator Basic V9.

The mahine is a Compaq 8710p with latest bios, Nvidia Quatro NVS 320M, 4 Gig of Ram, Vista SP 2 beta build 113 (Please note that this issue was happening on SP 1 with all other Windows Updates applies, this is not an SP 2 beta issue, Trend Micro Officescan Corparte 8 sp1.

The Windows Error Reporting (WER) Bucket ID  for the crash of Service Roxio Upnp Server 9 is 6523090. The WER bucket ID for crash of Service LiveShare P2P Server 9 is 13743082.
Basically says crash service has hung on start. On average each service crashes 2-4 times a day.

#2 grandpabruce

grandpabruce

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 21,348 posts
  • Gender:Male

Posted 10 November 2008 - 02:58 PM

QUOTE (Typhoon87 @ Nov 10 2008, 03:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
I am having an issue with both the Service Roxio Upnp Server 9 and Service LiveShare P2P Server 9. Both constantly Fail silently when staring. What prompted me to dig into this a little was the fact that my Vista machine bluescreens often when it has been hibernated for a while (its a laptop) so I went ahead and looked in the problem reports and solutions control panel icon. Every time the machine blue screens there is are two failures one from each of the above services Service Roxio Upnp Server 9 and Service LiveShare P2P Server 9. Even when not bluescreening the app crashes alot.

There was one software update that I have installed via  Software Manager is Roxio Creator LE Critical Update October 08 that came down but I have no clue what it does as there seems to be no changelog and a google and windows live search showed no relevent results. The software that Software manager shows as installed is Roxio Media Manager, Roxio Creator Basic V9.

The mahine is a Compaq 8710p with latest bios, Nvidia Quatro NVS 320M, 4 Gig of Ram, Vista SP 2 beta build 113 (Please note that this issue was happening on SP 1 with all other Windows Updates applies, this is not an SP 2 beta issue, Trend Micro Officescan Corparte 8 sp1.

The Windows Error Reporting (WER) Bucket ID  for the crash of Service Roxio Upnp Server 9 is 6523090. The WER bucket ID for crash of Service LiveShare P2P Server 9 is 13743082.
Basically says crash service has hung on start. On average each service crashes 2-4 times a day.


Go into Administrative Tools (or whatever it is called in Vista)/Services, and stop them from running, and set them to Manual or Disable, then reboot.

Life is good!
GrandpaBruce
Vietnam Vet - 1970 - 1971

Main System:
ASUS P6T Deluxe V2 LGA 1366 Intel X58 ATX Intel Motherboard; Cooler Master ATCS 840 Case
Intel Core i7 920 Nehalem 2.66GHz 4 x 256KB L2 Cache 8MB L3 Cache LGA 1366 130W Quad-Core Processor
CORSAIR DOMINATOR 3GB (3 x 1GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1866
PLEXTOR Black DVD Burner, Model PX-880SA; Pioneer Black 8X BD-R 2X BD-RE 16X DVD+R Burner
EVGA GEFORCE GTX 670 2GB Video Card
Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series Sound Card
Windows XP Pro w/SP3

Backup Computer:
ASUS A8N32-SLI Deluxe
Windows 7 Pro w/SP1

#3 ccscribner

ccscribner

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 02 May 2010 - 02:23 AM

I have the exact same problem, tried the disableing but now it crashes, it seems , every 5 minutes. Any other ideas? Also this problem is recent. Your input is greatly appreciated.

#4 sknis

sknis

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 26,453 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hou,Tx

Posted 02 May 2010 - 03:39 AM

QUOTE (ccscribner @ May 2 2010, 05:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
I have the exact same problem, tried the disableing but now it crashes, it seems , every 5 minutes. Any other ideas? Also this problem is recent. Your input is greatly appreciated.


Do you have the same software? What do you really have and did you update that version? There was an update from EMC 9 to EMC 9.1. That update did a few tweaks but EMC 9 should work on Vista.  How did you update?  The update is not longer available from the Roxio site since that is a legacy products three years/version ago.  

The first thing I would do is to re-enable the two processes (temporarily) so you can at least work on the issue without it crashing every two minutes.  Have you looked to see which processes are causing the crash?

Edited by sknis, 02 May 2010 - 03:40 AM.

PC  Windows 7 Ultimate 64bit  
Velocity Micro ProMagix ©HD 60; evga x58 motherboard, Intel i7 @2.93, 12G RAM, 250G SSD,  EVGA Nvidia 560TI superclocked video card, SoundBlaster X-Fi Xtreme audio card, Buffalo external blu-ray burner; Creator 2012, Creator NXT2 Pro. PhotoShow 6, VHS to DVD 3Plus and others.

Laptop - Windows 7 Ultimate 64 bit
Alienware M17XR4.  I-7 third generation @2.4,  8G RAM, 500G SSD, GTX660M, SoundBlaster 3Di,

Apple =OSX 10.5
MacBook Pro; 15.4-inch widescreen display, 2.4GHz Intel Core 2 Duo, 2GB memory, 200GB hard drive, 8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW), NVIDIA GeForce 8600M GT with 256MB of GDDR3 memory.  ILife 08, Toast 10, Final Cut Express 4 and Photoshop 4.

#5 ccscribner

ccscribner

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 03 May 2010 - 12:04 AM

Ok, I am common sense savy but by no means an expert. smile.gif

I don't get the blue secreen it just crashes while using any streaming video app. and even watching a DVD.

this is the problem report I am getting:

Description
Service LiveShare P2P Server 9 hung on starting.

Problem signature
Problem Event Name: ServiceHang
Service Name: RoxLiveShare9
Image Name: RoxLiveShare9.exe"
Image Version: 0.0.0.0
Service Type: 110
Start Type: 2
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.768.3
Locale ID: 1033

Extra information about the problem
Bucket ID: 13743082

Plus: Service RoxMediaDB9 hung on starting.
Half of my windows updates do not install and give me error codes.

Is there a safe site to update EMC9?

I have a 32 bit operating system with an Intl Pentium Dual CPU T2330 @ 1.60 GHz

Greetings, Cristina

#6 sknis

sknis

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 26,453 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hou,Tx

Posted 03 May 2010 - 05:26 AM

QUOTE (ccscribner @ May 3 2010, 03:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ok, I am common sense savy but by no means an expert. smile.gif

I don't get the blue secreen it just crashes while using any streaming video app. and even watching a DVD.  This is the problem report I am getting:

Description Service LiveShare P2P Server 9 hung on starting.   Plus: Service RoxMediaDB9 hung on starting.

Half of my windows updates do not install and give me error codes.

Is there a safe site to update EMC9?

I have a 32 bit operating system with an Intl Pentium Dual CPU T2330 @ 1.60 GHz

Greetings, Cristina


Stop LiveShare from starting using Windows msconfig.  Live Share won't work anyway because the Live Share computers no longer operate.   There are no updates to EMC 9 that are easily available.  You can try to contact Tech Service but I don't think they will be able to help because of the age of EMC 9.

The real problem is that your OS is screwed up since you cannot update Windows.  When was the last time you ran a good anti-malware and anti-virus sweep?  My guess is that your computer is infected.  Run at least 2 anti-malware programs.  There are free ones available go here.  What anti-virus do you have?  When was it last updated? Have you done a deep scan?  Do you know to turn it off?  If so, download this anti-virus (free trial), turn off your anti-virus and run this one.  I'm not suggesting that you buy this; just use it for a trial and then remove if if it doesn't find anything.  It is the one I use but there are others.

While you are at it, you may want to clean up your hard drive a by removing programs you don't use, removing junk files, and defragging.  Tools are here.

If none of that works, then you may want to talk to someone about doing a Windows Repair.

I would also be hesitant to update to a newer version of Roxio Creator because you computer specs are marginal.   What do you use EMC 9 to do other than watch DVD's

Edited by sknis, 03 May 2010 - 05:30 AM.

PC  Windows 7 Ultimate 64bit  
Velocity Micro ProMagix ©HD 60; evga x58 motherboard, Intel i7 @2.93, 12G RAM, 250G SSD,  EVGA Nvidia 560TI superclocked video card, SoundBlaster X-Fi Xtreme audio card, Buffalo external blu-ray burner; Creator 2012, Creator NXT2 Pro. PhotoShow 6, VHS to DVD 3Plus and others.

Laptop - Windows 7 Ultimate 64 bit
Alienware M17XR4.  I-7 third generation @2.4,  8G RAM, 500G SSD, GTX660M, SoundBlaster 3Di,

Apple =OSX 10.5
MacBook Pro; 15.4-inch widescreen display, 2.4GHz Intel Core 2 Duo, 2GB memory, 200GB hard drive, 8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW), NVIDIA GeForce 8600M GT with 256MB of GDDR3 memory.  ILife 08, Toast 10, Final Cut Express 4 and Photoshop 4.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users