Jump to content

Roxio Community

Videowave 7 Won't Render Video


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Trentonepp

Trentonepp

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 26 May 2011 - 07:09 PM

When I press "Render Now" and it says "Rendering Video", it sets for 10 minutes or more with no movement of any kind. Then it just goes back to the screen before the "Render Now" button where you name the video. There is no error message of any sort, it just acts like nothing happened. Its on a totally fresh install of Windows XP.

Thank you

System Specs:
Windows XP Home
ATI Athlon64 X2 4200+ 2.2 Ghz Dual Core
Nvidia GeForce 6200 with TurboCash (256 MB)Driver Version 270.61
1 GB RAM

Edited by Trentonepp, 26 May 2011 - 07:10 PM.


#2 myguggi

myguggi

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 20,570 posts
  • Gender:Male

Posted 26 May 2011 - 07:19 PM

View PostTrentonepp, on 26 May 2011 - 07:09 PM, said:

When I press "Render Now" and it says "Rendering Video", it sets for 10 minutes or more with no movement of any kind. Then it just goes back to the screen before the "Render Now" button where you name the video. There is no error message of any sort, it just acts like nothing happened. Its on a totally fresh install of Windows XP.

Thank you

System Specs:
Windows XP Home
ATI Athlon64 X2 4200+ 2.2 Ghz Dual Core
Nvidia GeForce 6200 with TurboCash (256 MB)Driver Version 270.61
1 GB RAM

If you have IE 7 or higher installed, it will have broken EMC 7/7.5. You will have to roll back to IE6. The same is true if you have WMP 10 or hogher.

Walt

Dell Dimension 4500S;Windows XP Home Edition  SP3; IntelŪ PentiumŪ 4 CPU 2.00GHz, 784MB RAM
(NVIDIA GeForce FX 5200, 128 MB memory disabled because of failure)
IntelŪ 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller; DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
SoundMAX Digital Audio
SamsunG CDR/DVD-ROm SM 332B
HLDS GSA-5120D External LG Super-Multi ReWriter
WDC WD400BB-75DEA0, 40 GB HD; Prolific PL3507 Combo External Hard Drive, 80 GB; Maxtor 6 L200R0 USB Hard Drive, 250GB

HP Pavilion dv6 Notebook; Intel Duo CPU 64 bit, T6400 @ 2.0Ghz; 4.0 GB RAM; Vista Home Premium 64bit
Toshiba MK3252GSX ATA 286GB hard drive; HL-DT-ST DVDRAM GSA-T50L ATA burner
Intel 4Series Express Chipset


#3 Trentonepp

Trentonepp

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 27 May 2011 - 12:06 PM

View Postmyguggi, on 26 May 2011 - 07:19 PM, said:

If you have IE 7 or higher installed, it will have broken EMC 7/7.5. You will have to roll back to IE6. The same is true if you have WMP 10 or hogher.

Interesting, I have I8 and WMP 11...so that is probably the issue...is the only way around it to roll back? Because that seems like the kind of thing Roxio would want to release a patch for IMO...It worked on my other PC which had IE8...but I'm not sure about what version of WMP I had...may have been 10...

#4 myguggi

myguggi

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 20,570 posts
  • Gender:Male

Posted 27 May 2011 - 12:15 PM

View PostTrentonepp, on 27 May 2011 - 12:06 PM, said:

Interesting, I have I8 and WMP 11...so that is probably the issue...is the only way around it to roll back? Because that seems like the kind of thing Roxio would want to release a patch for IMO...It worked on my other PC which had IE8...but I'm not sure about what version of WMP I had...may have been 10...

Some users have been able to use parts of EMC 7/7.5 when they had IE7 or IE8 installed. I know I had it fail with IE7 installed, could not do any video work. Went back to IE6 and everything is fine .

There will never be any patch to fix it as the program is now 7 versions/years old and Roxio no longer supports it.

Walt

Dell Dimension 4500S;Windows XP Home Edition  SP3; IntelŪ PentiumŪ 4 CPU 2.00GHz, 784MB RAM
(NVIDIA GeForce FX 5200, 128 MB memory disabled because of failure)
IntelŪ 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller; DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
SoundMAX Digital Audio
SamsunG CDR/DVD-ROm SM 332B
HLDS GSA-5120D External LG Super-Multi ReWriter
WDC WD400BB-75DEA0, 40 GB HD; Prolific PL3507 Combo External Hard Drive, 80 GB; Maxtor 6 L200R0 USB Hard Drive, 250GB

HP Pavilion dv6 Notebook; Intel Duo CPU 64 bit, T6400 @ 2.0Ghz; 4.0 GB RAM; Vista Home Premium 64bit
Toshiba MK3252GSX ATA 286GB hard drive; HL-DT-ST DVDRAM GSA-T50L ATA burner
Intel 4Series Express Chipset





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users