Jump to content
  • 0
tkiphardt

Critical Registry Keys Needed For This Application Missing

Question

22 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

What do I need to do. Loaded the program earlier and in Moviewave after editing the program would crash and disappear. So I uninstalled everything and reinstalled and now the Registry key error.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Enhance your calm, Citizen. :)

 

Just saying "getting the Critical registry" doesn't actually tell anyone very much.

 

Please tell us:

-what your computer specs are

-what your Operating System is

-which version of Creator 2012 you have

-which application in the suite you're using when you get this error [application name, or menu choice to get there]

-exactly what you're doing when this error shows

-exactly what the error message is [a screen dump would be very useful]

-any other info you think might help other users to work on your problem.

 

Thanks,

Brendon

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

If Repair doesn't work try this.

 

1. Download and extract sltrace.exe

2. Launch sltrace.exe and then launch application with failing message

3. Save to log file and send me the trace (I will PM you email address)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

If Repair doesn't work try this.

 

1. Download and extract sltrace.exe

2. Launch sltrace.exe and then launch application with failing message

3. Save to log file and send me the trace (I will PM you email address)

 

I AM HAVING THE SAME ISSUE. DID YOU FIND A SOLUTION?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I AM HAVING THE SAME ISSUE. DID YOU FIND A SOLUTION?

 

send a pm to Sonic Boom (and please don't use all upper-case - it's the online equivalent of shouting)

Edited by gi7omy

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Reproducible steps?

 

Opps! :o

 

Looks like this:

 

post-39730-099655300 1315524058.jpg

 

I'll try the Repair Proceedures that Du recommended in Post #4 & #5... let you know ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Yes - insert disc, run Setup :lol:

 

I have 2012 installed on 4 PC's and only the one has failed. I was suprised too!!!

 

I am working with Du, he said he know How it fails but not Why :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

The problem is your registry is missing these keys (Pro version).

 

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{F53529E7-07B1-409A-ACE0-3910D2338D12}]

InstallDateTime

RefCount

UsedBy

 

Looking at the log file it shows that EMC_13X was already installed on your machine. Most likely it didn't get cleaned up on the uninstall

 

Action VerifyActions.EMC_13X.CurrentVersion return code: 0, reason: The same package is currently installed

Product EMC_13X is present but not reference counted; More Checking

 

Was this a clean install or over then top of a Beta or previous version?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

The problem is your registry is missing these keys (Pro version).

 

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{F53529E7-07B1-409A-ACE0-3910D2338D12}]

InstallDateTime

RefCount

UsedBy

 

Looking at the log file it shows that EMC_13X was already installed on your machine. Most likely it didn't get cleaned up on the uninstall

 

Action VerifyActions.EMC_13X.CurrentVersion return code: 0, reason: The same package is currently installed

Product EMC_13X is present but not reference counted; More Checking

 

Was this a clean install or over then top of a Beta or previous version?

No it had never been installed on that HDD - the drive was formatted and partitioned just for this.

 

The second partition contains XP and 2012 installed there OK :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Another alternative suggestion is running commandline

 

setup.exe CleanSystem=1 (case-sensitive)

 

This attempts to cleanup files and registry in preparation for an install.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Try running the reg file attached to add the keys to registry.

Problems :huh:

 

post-39730-052285000 1315587103.jpg

 

I'll try Plan B ;)

 

Update: No Go, however I ran as a Repair...

 

I am going to run the command line and choose Uninstall.

 

Then after rebooting, try the command line Install.

 

Let you know ;)

Edited by Jim_Hardin

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Bingo!!!

 

I was not able to try the new zip (RegFix_C2012PRO.zip) BUT was able to get it running with the command line.

 

I ran it to first Uninstall.

 

Then rebooted and ran it again to Install...

 

I believe I may have a clone of that drive <_< If I do I will try the RegFix Zip ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I had a clone HDD of my original setup and attached that today.

 

It produced the same Critical Regestry Key error when attempting to launch VideoWave and other applications.

 

I closed the Suite and applied the RegFix and 'poof' it worked!!!!

 

Du: Will these RegFix be avaliable on the site for both the 2012 Pro as well as the 2012 versions???

 

They are a lot easier to use than the Command Line fix ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

A further cause and cure which might help some people using Vista.

 

I tried to install under Vista SP1 today and got no warning during the install, but attempts to run anything but the Home application brought the Critical registry keys needed . . . Error.

 

Reinstalled Vista, bumped Vista to SP2 and installed on that - no error any more.

 

Brendon

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×