Jump to content
  • 0
Mina76

Roxio Sound Editor 2011

Question

Hello, I've searched the forums with no success in trying to find any answer to why when I make a mixed track, it works fine in the actual program, but after I export it, it has pops and glitches, and skips. I can't seem to fix it and its driving me MAD! Can anyone help?????

 

Mina76

Share this post


Link to post
Share on other sites

12 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hello, I've searched the forums with no success in trying to find any answer to why when I make a mixed track, it works fine in the actual program, but after I export it, it has pops and glitches, and skips. I can't seem to fix it and its driving me MAD! Can anyone help?????

 

Mina76

 

What are your source files?

 

What application in the suite are you using?

 

Are you using a bought retail version of C2011 or a came free with the PC version?

 

What make brand of media are you burning to?

 

How fast, what x speed are you burning at?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I am having the same issue. I can build a Mix in Sound Editor just fine, Play it back, and it is perfect. However after I export my mix it, it has pops and glitches, and skips.

Answers to your Pervious questions:

 

What are your source files? Source files are all WAV files

What application in the suite are you using? Sound Editor

Are you using a bought retail version of C2011 or a came free with the PC version? Roxio Creator 2012 Pro (retail)

What make brand of media are you burning to? Hard Drive

How fast, what x speed are you burning at? N/A

 

I have mixed tracks before in previous version Roxio Creator flawlessly

 

Thank you in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

First you posted in a C2011 thread. You say you have the same problem but your using Roxio Creator 2012 Pro! :blink:

 

What are you burning to the hard drive?

 

What are the source files "wav" where and what did they come from?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

First you posted in a C2011 thread. You say you have the same problem but your using Roxio Creator 2012 Pro! :blink:

 

What are you burning to the hard drive?

 

What are the source files "wav" where and what did they come from?

 

Burring may not be the right term. Export Mix is the command used in the Sound Editor.

 

The WAV files are from Commercial CD's (Music and Sound Effects). The odd thing is the mix plays flawlessly inside the sound editor once you save the file (Export Mix)as a WAV file and then play the WAV file on any player of your choice, you hear the audio defects mentioned above.

 

Did a clarify these points clearly?

 

Thank you in advance,

Edited by plhennessey

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Burring may not be the right term. Export Mix is the command used in the Sound Editor.

 

No...

 

Export mix to what?

 

Why do we have to pull teeth to get information?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

No...

 

Export mix to what?

 

Why do we have to pull teeth to get information?

 

As I said in the previous message Exported to a WAV file on the hard drive. Clear?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

As I said in the previous message Exported to a WAV file on the hard drive. Clear?

 

I'm a bit thick today, it's now clear! :rolleyes:

 

Did it ever work correct?

 

If they are free from defects before sound editor and free from defects playing in sound editor?

 

But have defects after the mix, I guess we have to blame the software?

 

Have you tried a repair?

 

When you installed C2012 did you use the Preparing your computer for installing Roxio products?

 

http://kb.roxio.com/search.aspx?URL=/content/000080GN

 

Is this the only Roxio product installed on the PC?

 

I just ran 1.3GB of wav files in and out as a mix in sound editor with no problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I'm a bit thick today, it's now clear! :rolleyes:

 

Did it ever work correct?

 

If they are free from defects before sound editor and free from defects playing in sound editor?

 

But have defects after the mix, I guess we have to blame the software?

 

Have you tried a repair?

 

When you installed C2012 did you use the Preparing your computer for installing Roxio products?

 

http://kb.roxio.com/search.aspx?URL=/content/000080GN

 

Is this the only Roxio product installed on the PC?

 

I just ran 1.3GB of wav files in and out as a mix in sound editor with no problem.

 

Yes it did work on a previous versions of Creator

 

Yes all the WAV files are clean before and inside the sound editor. I can play the song, and all the clips individually cleanly both inside the Sound Editor and outside.

 

What do mean by a repair? Can you be more specific?

 

Yes all the drivers and software is current.

 

No other Roxio products are installed.

 

Just to clarify it is when you layer. For example: song in Layer1, Sound effects in Layer 2 then Export Mix

 

As a side note I tried another program A*****y and the layering worked perfectly?

 

Thank you in advance,

Edited by plhennessey

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Sometimes 2 different audio players try to take over the other. This will give you audio issues when playing the file on a computer.

 

Is this what is happening? (forget about the disc.

 

I dont think so? I only have one player open at a time, and the audio anomalies are identical in each player. As I noted above I used another editing program to create an audio mix with the same set of files and had no issues. I have since tried a couple of new music mixes with the same results.

 

Thank you

Edited by plhennessey

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I don’t think so? I only have one player open at a time, and the audio anomalies are identical in each player. As I noted above I used another editing program to create an audio mix with the same set of files and had no issues. I have since tried a couple of new music mixes with the same results.

 

Thank you

 

No difference if the Burner is running or not. I did take the mix.wav file to another computer (No Creator), still have audio anomalies? If no one has the answer here where can I take this issue Roxio Support?

 

Thank you in advance,

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

No difference if the Burner is running or not. I did take the mix.wav file to another computer (No Creator), still have audio anomalies? If no one has the answer here where can I take this issue Roxio Support?

 

Thank you in advance,

 

You can BUT since your version is one version back from the current one, you will have to pay for tech support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×