Jump to content
  • 0
Peter Phillips

Video Copy And Convert Batch Size Problems

Question

I purchased Video Copy & Create a few days ago (Jan 2012). It works great for converting large dvr-ms files to mp4. But I have a strange problem when trying to convert multiple files at once.

 

I have 13 large files to convert (around 2.5-4 GB for each file). I created a project with all 13 files and used the PS3 video settings, except I changed the dimensions to 640x480 and the bitrate to 8000kps instead of 2000kps. The conversion works but the resulting files are not using the high bitrate. They look blocky, and the birate is low (< 1000kps). Each file ends up being 354MB in size. If I convert a single file, the size is more like 2.3 GB.

 

Here is the strange part. As I said, with 13 files, each resulting file is about 354MB. If I reduce the number of files to 6, the resulting files are larger, about 761MB. If I reduce it further to 3, the files are about 1231MB. Finally, with just one file, the size is 2102MB.

 

In short, it seems the number of files in the project changes the resulting bitrate and quality of the files. Has anyone else encountered this problem? I'm going to convert my files one by one but I really wish the project batch feature worked as it is very convenient.

 

My computer is running Windows7 (64-bit sp1) on an i7-2600 with 16GB of RAM (and 600GB of free hard drive space). I applied the two patches the update manager found but those did not help. (roxiocreator2010sp2.exe and roxiocreator2010update.exe). The downloaded file install file was called RoxioEasyDVDCopyPremier_HX28CXD0DV1.exe. The help box says build 122B04A ENU with the technical support ID 720603004874.

 

I can provide more details as necessary. You might wonder how I know the bitrate is changing. I check it by using the bitrate monitor on the PS3 video player. But I can also tell because the file size is too small and (for the lower rates) the image is definitely blockier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hi Peter,

 

What software do you actually have [Name and version number??]

 

I believe somebody mentioned this problem a while back in either the Creator 2012 or 2011 forum, talking about the Video Copy and Convert [VCC] that's in the Creator suite.

 

Brendon

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi Peter,

 

What software do you actually have [Name and version number??]

 

Brendon

 

I guess the program is "Roxio Video Copy and Convert" (VCC) as you mention. More details:

 

The program I first run is called "Roxio Easy DVD Copy Premier" and the about box says version 1.2.204 SP2.1;5.0.0.0.

From there I launch the converter program, called "Roxie Video Copy & Convert". The help box says the build is 122B04A ENU.

 

It is a little confusing since I purchased "Easy Video Copy and Convert" (http://www.roxio.com/enc/products/easy-video-copy-and-convert/default.html) but when it downloaded the name was different (and the PDF file said I was upgraded)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thanks Peter,

 

My Creator 2011 is 131B66A and my Creator 2010 is 121B93A, so I'd guess that your "Roxio Easy DVD Copy Premier" is a sliced-and-diced sub-set of Creator 2010 with SP2 applied.

 

I haven't managed to find the topic which dealt with that batch problem yet - the search utility on this board is rudimentary - but I think that has narrowed it down to the Creator 2010, 2011, or 2012 forums. I don't think it was that very long ago, either.

 

Regards,

Brendon

 

 

 

Edit:I think I found the topic.

 

You can read it HERE. It was about VCC13 in Creator 2011, so it might be a long-standing bug.

Edited by Brendon
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thanks Peter,

 

My Creator 2011 is 131B66A and my Creator 2010 is 121B93A, so I'd guess that your "Roxio Easy DVD Copy Premier" is a sliced-and-diced sub-set of Creator 2010 with SP2 applied.

 

I haven't managed to find the topic which dealt with that batch problem yet - the search utility on this board is rudimentary - but I think that has narrowed it down to the Creator 2010, 2011, or 2012 forums. I don't think it was that very long ago, either.

 

Regards,

Brendon

 

Thanks Brendon. I've been looking in the forums but nothing yet. Do you happen to remember if the problem was resolved or not? Thanks again! I'll keep looking...

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

You posted while I was editing. :)

 

I haven't read right through the topic yet.

 

Brendon

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

You posted while I was editing. :)

 

I haven't read right through the topic yet.

 

Brendon

 

You've found it -- exactly the same issue. I'll make a note on the opening post and "close" the topic.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

You've found it -- exactly the same issue. I'll make a note on the opening post and "close" the topic.

 

What did you do to the opening post in this thread? It is gone now!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

That erratic software for marking topics as "solved" did that.

 

I'll close the topic for you, Peter.

 

Regards,

Brendon

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×