Jump to content

Roxio Community

Can't Capture Web Video


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 jexee

jexee

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 19 posts

Posted 15 January 2012 - 05:56 PM

Hi,
I have the Roxio Creator 2011 Pro running on my HP TouchSmart310 PC which has the AMD Athlon IIX2 240E Processor 2.8GH with 3.75GB of usable RAM and a 64 bit OS with Windows 7 Home Premium Service Pack 1. I am trying to capture web video from youtube. From the Home page I first click on Video/Movies then Copy&Covert Video. When the Video copy and convert page comes up I then click on the Covert Video button then click on the Web video button. Each time I try that I get the message: Roxio VideoConvert has stopped working. I uninstalled the program and reinstalled it and still have the same problem. I used it only once about 2 weeks ago and had no problem.Since then I have done nothing to the pc or added any programs. Does anyone know why it's doing that and what the solution might be? Thanks for your help.

Edited by jexee, 15 January 2012 - 10:18 PM.


#2 sknis

sknis

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 26,203 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hou,Tx

Posted 16 January 2012 - 06:37 AM

View Postjexee, on 15 January 2012 - 05:56 PM, said:

Hi,
I have the Roxio Creator 2011 Pro running on my HP TouchSmart310 PC which has the AMD Athlon IIX2 240E Processor 2.8GH with 3.75GB of usable RAM and a 64 bit OS with Windows 7 Home Premium Service Pack 1. I am trying to capture web video from youtube. From the Home page I first click on Video/Movies then Copy&Covert Video. When the Video copy and convert page comes up I then click on the Covert Video button then click on the Web video button. Each time I try that I get the message: Roxio VideoConvert has stopped working. I uninstalled the program and reinstalled it and still have the same problem. I used it only once about 2 weeks ago and had no problem.Since then I have done nothing to the pc or added any programs. Does anyone know why it's doing that and what the solution might be? Thanks for your help.

Many people find that they have issues after running a regostry cleaner.  Did you or do do have one that is part of your anti-virus?

How did you uninstall the program?  Did you use this (link)?  Make sure your anti-virus is off.

BTW, not all You Tube videos are downloadable.  Some are protected by the person owning them.
PC  Windows 7 Ultimate 64bit  
Velocity Micro ProMagix ©HD 60; evga x58 motherboard, Intel i7 @2.93, 12G RAM, EVGA Nvidia 560TI superclocked video card, SoundBlaster X-Fi Xtreme audio card, Buffalo external blu-ray burner; Creator 2012. PhotoShow 6, VHS to DVD 3Plus.

Laptop - Windows 7 Ultimate 64 bit
Alienware M17XR4.  I7 third generation @2.4,  8G RAM, GTX660M, SoundBlaster 3Di

Apple =OSX 10.5
MacBook Pro; 15.4-inch widescreen display, 2.4GHz Intel Core 2 Duo, 2GB memory, 200GB hard drive, 8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW), NVIDIA GeForce 8600M GT with 256MB of GDDR3 memory.  ILife 08, Toast 10, Final Cut Express 4 and Photoshop 4.

#3 jexee

jexee

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 19 posts

Posted 16 January 2012 - 10:22 AM

Thanks for your help sknis. I made sure that my McAfee anti-virus was off before I installed the Roxio program again. I uninstalled the program using the "undelete" in the control panel.I also notice that when I click on the "Movies" button instead of the "Web Video" button I get the same message, "Roxio VideoConvert has stopped working" as well, whereas before I deleted the program when I clicked on the "Movies" button I saw myself through the camera on my monitor.I'll try using the link that you supplied to uninstall the program again and see what happens. Thanks again.

#4 sknis

sknis

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 26,203 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hou,Tx

Posted 16 January 2012 - 12:09 PM

View Postjexee, on 16 January 2012 - 10:22 AM, said:

Thanks for your help sknis. I made sure that my McAfee anti-virus was off before I installed the Roxio program again. I uninstalled the program using the "undelete" in the control panel.I also notice that when I click on the "Movies" button instead of the "Web Video" button I get the same message, "Roxio VideoConvert has stopped working" as well, whereas before I deleted the program when I clicked on the "Movies" button I saw myself through the camera on my monitor.I'll try using the link that you supplied to uninstall the program again and see what happens. Thanks again.

The issue isn't the initial install with the anti-virus on ( it is an issue but not yours).  Look in McAfee to see if it has a built in Registry Cleaner.  That is what you want ot turn off and KEEP OFF.

I just tried the web capture and was able to do so even with my web cam on.
PC  Windows 7 Ultimate 64bit  
Velocity Micro ProMagix ©HD 60; evga x58 motherboard, Intel i7 @2.93, 12G RAM, EVGA Nvidia 560TI superclocked video card, SoundBlaster X-Fi Xtreme audio card, Buffalo external blu-ray burner; Creator 2012. PhotoShow 6, VHS to DVD 3Plus.

Laptop - Windows 7 Ultimate 64 bit
Alienware M17XR4.  I7 third generation @2.4,  8G RAM, GTX660M, SoundBlaster 3Di

Apple =OSX 10.5
MacBook Pro; 15.4-inch widescreen display, 2.4GHz Intel Core 2 Duo, 2GB memory, 200GB hard drive, 8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW), NVIDIA GeForce 8600M GT with 256MB of GDDR3 memory.  ILife 08, Toast 10, Final Cut Express 4 and Photoshop 4.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users