Jump to content

Roxio Community

No Video Signal Detected


  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1 deccoeur

deccoeur

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 24 March 2012 - 06:16 PM

I bought Creator 2011 Special Edition (with Easy VHS to DVD Build 201B28A, C13 bundled) last year and installed it on my Windows 7 Pro desktop. It has only been the past week that I've had a spare VHS player to use it. When I attempt to capture a VHS tape output the s/w reports "No Video Signal". I know the signal is good because I can plug it directly into the TV set and it is good.

I have verified that the Device Manager entries are present as mentioned in another thread
http://forums.suppor...o-video-signal/
Screen capture is attached.

Is there any way to troubleshoot the Video Capture USB hardware?

I note on the Roxio website that there is an upgrade to Easy VHS to DVD v. 3 software. Could this solve the problem? Does the upgrade contain upgraded hardware?

I'm still working a different problem regarding installing Creator 2011 on my laptop (running Windows 7 Home Premium) instead of my desktop (running Windows 7 Professional). This is on a different thread.
http://forums.suppor...2011-on-laptop/

Thanks for any help.

Bob

Attached Files



#2 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 33,572 posts
  • Gender:Male

Posted 25 March 2012 - 03:52 AM

First, NO Upgrade is going to make it work!

Actually you don't even need to have the V2D Software installed on your PC :huh:

Everything you need was already in the Creator 2011 Suite. In fact, let's use that to get a better idea what is failing...

From the Video tab, choose Capture Video:

Attached File  Capture Video.jpg   129.66K   5 downloads

With the device plugged in and the VCR running, set the Input for what you are using:

Composite:
Attached File  Media Import - Composite.jpg   71.44K   4 downloads

S-Video:

Attached File  Media Import - S-Video.jpg   75.53K   2 downloads

Make Sure the USB Devce is Selected:
Attached File  Media Import - Device.jpg   59.43K   2 downloads


You should see a picture in the preview screen but keep in mind, it there is noise (nothing recorded) it may cause a 'No Signal' error...

Also try a different source!

Try it with a DVD Player or a camcorder.

Of course these devices can fail but it is extremely rare, I have only heard of a couple in the 3 years they have been out :huh:

Try these things out and let us know how it works out for you???

Edited by Jim_Hardin, 25 March 2012 - 03:58 AM.

Posted Image

#3 deccoeur

deccoeur

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 25 March 2012 - 07:04 PM

View PostJim_Hardin, on 25 March 2012 - 03:52 AM, said:

First, NO Upgrade is going to make it work!


Of course these devices can fail but it is extremely rare, I have only heard of a couple in the 3 years they have been out :huh:

Try these things out and let us know how it works out for you???
Jim,

Thanks for the reply.

I tried that and got the result shown in the screen shot. At the time the VCR was connected to the USB device via a (yellow) video cable and regular audio cables and was running, I closed the box showing "Selected video device failed" and there was no change in the main screen.

Ideas?

Bob

Attached Files



#4 myguggi

myguggi

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 20,570 posts
  • Gender:Male

Posted 25 March 2012 - 08:49 PM

View Postdeccoeur, on 25 March 2012 - 07:04 PM, said:

Jim,

Thanks for the reply.

I tried that and got the result shown in the screen shot. At the time the VCR was connected to the USB device via a (yellow) video cable and regular audio cables and was running, I closed the box showing "Selected video device failed" and there was no change in the main screen.

Ideas?

Bob

The USB capture device is not showing in your image. Notice the device that is showing in Jim image -USB 2861 Device.

Walt

Dell Dimension 4500S;Windows XP Home Edition  SP3; IntelŪ PentiumŪ 4 CPU 2.00GHz, 784MB RAM
(NVIDIA GeForce FX 5200, 128 MB memory disabled because of failure)
IntelŪ 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller; DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
SoundMAX Digital Audio
SamsunG CDR/DVD-ROm SM 332B
HLDS GSA-5120D External LG Super-Multi ReWriter
WDC WD400BB-75DEA0, 40 GB HD; Prolific PL3507 Combo External Hard Drive, 80 GB; Maxtor 6 L200R0 USB Hard Drive, 250GB

HP Pavilion dv6 Notebook; Intel Duo CPU 64 bit, T6400 @ 2.0Ghz; 4.0 GB RAM; Vista Home Premium 64bit
Toshiba MK3252GSX ATA 286GB hard drive; HL-DT-ST DVDRAM GSA-T50L ATA burner
Intel 4Series Express Chipset


#5 deccoeur

deccoeur

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 26 March 2012 - 07:30 AM

View Postmyguggi, on 25 March 2012 - 08:49 PM, said:

The USB capture device is not showing in your image. Notice the device that is showing in Jim image -USB 2861 Device.

I realize that. Mine shows "Roxio Video Capture USB". There is a problem here somewhere but I can't understand where.

Note that my screen image is slightly different from Jim's (Creator 2012 Pro) for the "Roxio Media Import" window. At the very top of the window, just under the Menu bar there are TWO buttons, Photo and Video, with Video selected. In mine (Creator 2011) there is a single Video button. When my window first opens the "Status" shows "No Signal". Then after a couple of seconds (too quick to get a screen capture) the "Video Capture" error window appears and the status changes to "Capture Device Removed". At the same time Windows pops up a window saying the Color Scheme on my PC has been changed.

The VCR has been connected and playing this entire time.

I'm really hurting for fresh ideas.

I'm running Roxio Creator 2011 Special Edition
Version: 1.3.166 Sp1; 5.0.0.0
Build 131866A, R05; 600B60A, R05

PC: Windows 7 Professional

Bob

Attached Files


Edited by deccoeur, 26 March 2012 - 08:13 AM.


#6 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 33,572 posts
  • Gender:Male

Posted 26 March 2012 - 12:29 PM

What Video Card do you have?

I'm on a train at the moment, will fire up 2011 when I get home and gather some screen shots for you...

Would someone post a Device Mgr shot for him to compare with?

Thanks, Jim
Posted Image

#7 deccoeur

deccoeur

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 26 March 2012 - 07:49 PM

View PostJim_Hardin, on 26 March 2012 - 12:29 PM, said:

What Video Card do you have?

Thanks, Jim
Jim,

Video - ATI Radeon HD 4200

When I start the "Roxio Media Import" window the ONLY option I get is "Roxio Video Capture USB". The "USB 2861 Device" is not shown, although it IS present in the Device Manager (see screen shot in the opening entry of this thread).

Thanks,

Bob

#8 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 33,572 posts
  • Gender:Male

Posted 27 March 2012 - 01:53 AM

View Postdeccoeur, on 26 March 2012 - 07:49 PM, said:

Jim,

Video - ATI Radeon HD 4200

When I start the "Roxio Media Import" window the ONLY option I get is "Roxio Video Capture USB". The "USB 2861 Device" is not shown, although it IS present in the Device Manager (see screen shot in the opening entry of this thread).

Thanks,

Bob
Of course things didn't go completly as planned for me - like that never happens :lol:

I don't have 2011 in reach but running 2010 on Win7 I find that the 'name' of the device is the same as yours:

Attached File  Image1.jpg   180.07K   1 downloads

Please make sure that you have the right type of Input selected under Options! (Mine is set to S-Video in this case but you are using Composite)
Posted Image

#9 cdanteek

cdanteek

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 24,685 posts
  • Gender:Male
  • Location:Prairie Rapids Crossing.

Posted 27 March 2012 - 05:22 AM

View Postmyguggi, on 25 March 2012 - 08:49 PM, said:

The USB capture device is not showing in your image. Notice the device that is showing in Jim image -USB 2861 Device.


View Postdeccoeur, on 26 March 2012 - 07:30 AM, said:

I realize that. Mine shows "Roxio Video Capture USB". There is a problem here somewhere but I can't understand where.

Note that my screen image is slightly different from Jim's (Creator 2012 Pro) for the "Roxio Media Import" window. At the very top of the window, just under the Menu bar there are TWO buttons, Photo and Video, with Video selected. In mine (Creator 2011) there is a single Video button. When my window first opens the "Status" shows "No Signal". Then after a couple of seconds (too quick to get a screen capture) the "Video Capture" error window appears and the status changes to "Capture Device Removed". At the same time Windows pops up a window saying the Color Scheme on my PC has been changed.

The VCR has been connected and playing this entire time.

I'm really hurting for fresh ideas.

I'm running Roxio Creator 2011 Special Edition
Version: 1.3.166 Sp1; 5.0.0.0
Build 131866A, R05; 600B60A, R05

PC: Windows 7 Professional

Bob


The Roxio video Capture USB is the video capture device driver!

The USB 2861 Device is the audio capture device driver!

If you doubt it? Right click each in device manager and view driver details.
cd
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
My Computer Specs click show.
Spoiler

1.Click here   Beginners Guide - Blank DVD Media Type Definitions & What A Firmware Upgrade Is for Your Burner.
2.Click here Firmware HQ - site  dedicated to providing you with the latest firmware releases for your optical disc drives.  
3.Click here CD-DVD Speed
4.Click here CD-DVD Speed - A user guide
5.Click here Enabling/Checking DMA in Windows Vista, XP, 2000, Me, 9x.
6.Click hereYou can no longer access the CD drive or the DVD drive.
7.Click here Drive Not Recognized By Roxio, PX Engine 3_00_58a. Old Version<-> EMC 7.5 Up  PX Engine 4.18.16a. Update .Click here  PX Engine Fix, Click here The Latest 4.10.28a Click here
8.Click here  How to uninstall IE 7 and WMP 11.
9.Click here ImgBurn Current version: v2.5.8.0 (3,389 KB)  CD / DVD / HD DVD / Blu-ray burning application
10.Click here InfoTool  (Drive, Disk, Configuration, Software, Hardware, DMA settings, etc.).
11.Click here   Complete Uninstall of Creator 2011 & Creator 2012
12.Click here Complete Uninstall of Creator 2009 and 2010 (Windows Vista and 7)
13.Click here Complete Uninstall of Creator 2009 and 2010 (Windows XP)
14.Click here Complete Uninstall of Easy Media Creator 9 & 10 on Windows Vista  
15.Click here Complete Uninstall of Easy Media Creator 7.5,  8, 9, & 10 on Windows XP
16. Click here WinZip Data Compression Utility <>  Click here WinRAR Data Compression Utility   Click here 7-Zip Data Compression Utility
17. Click here Finding Your Computer Specs And Roxio Software Version Number.

E-mail spambots harvest e-mail addresses from material found on the Internet in order to build mailing lists for sending unsolicited e-mail, also known as spam. Such spambots are web crawlers that can gather e-mail addresses from Web sites, newsgroups, special-interest group (SIG) postings, and chat-room conversations. .

Do not post your email address on any public forum!  

#10 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 33,572 posts
  • Gender:Male

Posted 27 March 2012 - 07:24 AM

True for Win7 and maybe Vista, but not so in XP! ;)

In Post 2 I used some screen caps from XP that I had on hand and it shows up as "USB 2861 Device"... In Win7 it shows up as "Roxio Video Capture USB"

I think we are on track now if deccoeur can figure out where he is loosing his connection.

I know I'm loosing mine :lol:
Posted Image

#11 cdanteek

cdanteek

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 24,685 posts
  • Gender:Male
  • Location:Prairie Rapids Crossing.

Posted 27 March 2012 - 08:31 AM

View PostJim_Hardin, on 27 March 2012 - 07:24 AM, said:

True for Win7 and maybe Vista, but not so in XP! ;)

In Post 2 I used some screen caps from XP that I had on hand and it shows up as "USB 2861 Device"... In Win7 it shows up as "Roxio Video Capture USB"

I think we are on track now if deccoeur can figure out where he is loosing his connection.

I know I'm loosing mine :lol:


The OP said,

Quote

I'm running Roxio Creator 2011 Special Edition
Version: 1.3.166 Sp1; 5.0.0.0
Build 131866A, R05; 600B60A, R05

PC: Windows 7 Professional

Bob

I was just trying to straighten out the driver confusion evidently caused by your posted XP pics! :rolleyes:
cd
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
My Computer Specs click show.
Spoiler

1.Click here   Beginners Guide - Blank DVD Media Type Definitions & What A Firmware Upgrade Is for Your Burner.
2.Click here Firmware HQ - site  dedicated to providing you with the latest firmware releases for your optical disc drives.  
3.Click here CD-DVD Speed
4.Click here CD-DVD Speed - A user guide
5.Click here Enabling/Checking DMA in Windows Vista, XP, 2000, Me, 9x.
6.Click hereYou can no longer access the CD drive or the DVD drive.
7.Click here Drive Not Recognized By Roxio, PX Engine 3_00_58a. Old Version<-> EMC 7.5 Up  PX Engine 4.18.16a. Update .Click here  PX Engine Fix, Click here The Latest 4.10.28a Click here
8.Click here  How to uninstall IE 7 and WMP 11.
9.Click here ImgBurn Current version: v2.5.8.0 (3,389 KB)  CD / DVD / HD DVD / Blu-ray burning application
10.Click here InfoTool  (Drive, Disk, Configuration, Software, Hardware, DMA settings, etc.).
11.Click here   Complete Uninstall of Creator 2011 & Creator 2012
12.Click here Complete Uninstall of Creator 2009 and 2010 (Windows Vista and 7)
13.Click here Complete Uninstall of Creator 2009 and 2010 (Windows XP)
14.Click here Complete Uninstall of Easy Media Creator 9 & 10 on Windows Vista  
15.Click here Complete Uninstall of Easy Media Creator 7.5,  8, 9, & 10 on Windows XP
16. Click here WinZip Data Compression Utility <>  Click here WinRAR Data Compression Utility   Click here 7-Zip Data Compression Utility
17. Click here Finding Your Computer Specs And Roxio Software Version Number.

E-mail spambots harvest e-mail addresses from material found on the Internet in order to build mailing lists for sending unsolicited e-mail, also known as spam. Such spambots are web crawlers that can gather e-mail addresses from Web sites, newsgroups, special-interest group (SIG) postings, and chat-room conversations. .

Do not post your email address on any public forum!  

#12 deccoeur

deccoeur

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 27 March 2012 - 02:10 PM

View PostJim_Hardin, on 27 March 2012 - 01:53 AM, said:

Of course things didn't go completly as planned for me - like that never happens :lol:

I don't have 2011 in reach but running 2010 on Win7 I find that the 'name' of the device is the same as yours:

Attachment Image1.jpg

Please make sure that you have the right type of Input selected under Options! (Mine is set to S-Video in this case but you are using Composite)
Jim,

Here is what I get when I click "Options". I do NOT get the option to select Composite vs S-Video.

The adventure continues . . .

Bob

Attached Files



#13 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 33,572 posts
  • Gender:Male

Posted 28 March 2012 - 01:21 AM

cd: yes you are correct, thanks for the explaination ;)

deccoeur: Did you ever check on your video drivers/software? AMD and the Catylist Control Center is up to 12.3 this month :lol:

I would also suggest doing the Prep Steps to the letter!

Then start to Install the Creator 2011, only choose Repair when it is offered.

Of course, update to 2011 (SP1) will have to be installed again.

I will also send you an IM, check your messages:

Attached File  IM.jpg   72.54K   2 downloads


Posted Image

#14 deccoeur

deccoeur

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 05 April 2012 - 12:38 PM

OK, Coach,

I've done those things and done a Repair on Creator 2011. NO CHANGE. Still doesn't recognize a video signal.

Just for grins I installed Creator 2011 on an old Dell XP machine that I was cleaning out prior to getting rid of it. WORKS FINE. I think I'm going to just leave things the way they are and use the primary installation on my Windows 7 Pro machine for doing music, CDs & DVDs and use the old machine for video capture until I get all my VHS tapes digitized. Then I'll remove it and finish cleaning the machine out.

Thanks for your help.

Bob

#15 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 33,572 posts
  • Gender:Male

Posted 05 April 2012 - 01:01 PM

View Postdeccoeur, on 05 April 2012 - 12:38 PM, said:

OK, Coach,

I've done those things and done a Repair on Creator 2011. NO CHANGE. Still doesn't recognize a video signal.

Just for grins I installed Creator 2011 on an old Dell XP machine that I was cleaning out prior to getting rid of it. WORKS FINE. I think I'm going to just leave things the way they are and use the primary installation on my Windows 7 Pro machine for doing music, CDs & DVDs and use the old machine for video capture until I get all my VHS tapes digitized. Then I'll remove it and finish cleaning the machine out.

Thanks for your help.

Bob
:( but it will work that way...

Really curious situation :glare: I gave you another way to test via IM... Did that work on your Win7 PC?
Posted Image

#16 deccoeur

deccoeur

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 06 April 2012 - 08:46 PM

View PostJim_Hardin, on 05 April 2012 - 01:01 PM, said:

I gave you another way to test via IM... Did that work on your Win7 PC?
Jim,

Tried it but the Roxio USB Device was not recognized. Should it have worked?

Thanks,

Bob

#17 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 33,572 posts
  • Gender:Male

Posted 07 April 2012 - 04:35 AM

Then the Device itself is faulty!

The drivers are present, the 2 different softwares that can utilize the device cannot recognize it...

Other than swaping out cables and trying different ports, it comes back to the Device :huh:

You will have to contact Roxio directly about that, I have no idea what their replacement policy is. and let us know ;)

Edited by Jim_Hardin, 07 April 2012 - 04:35 AM.

Posted Image

#18 cdanteek

cdanteek

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 24,685 posts
  • Gender:Male
  • Location:Prairie Rapids Crossing.

Posted 07 April 2012 - 07:13 AM

View PostJim_Hardin, on 07 April 2012 - 04:35 AM, said:

Then the Device itself is faulty!

The drivers are present, the 2 different softwares that can utilize the device cannot recognize it...

Other than swaping out cables and trying different ports, it comes back to the Device :huh:

You will have to contact Roxio directly about that, I have no idea what their replacement policy is. and let us know ;)


That would go along with his posted screen shot "Select Video Device Failed"!

Attached File  post-101486-024517400 1332730824.gif   28.94K   3 downloads

But I don't like the fact under options he has no Input, S-Video/Composite, sounds like the program didn't install correct or the special edition is different than ours?

Attached File  post-101486-049794100 1332886088.gif   12.34K   2 downloads
cd
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
My Computer Specs click show.
Spoiler

1.Click here   Beginners Guide - Blank DVD Media Type Definitions & What A Firmware Upgrade Is for Your Burner.
2.Click here Firmware HQ - site  dedicated to providing you with the latest firmware releases for your optical disc drives.  
3.Click here CD-DVD Speed
4.Click here CD-DVD Speed - A user guide
5.Click here Enabling/Checking DMA in Windows Vista, XP, 2000, Me, 9x.
6.Click hereYou can no longer access the CD drive or the DVD drive.
7.Click here Drive Not Recognized By Roxio, PX Engine 3_00_58a. Old Version<-> EMC 7.5 Up  PX Engine 4.18.16a. Update .Click here  PX Engine Fix, Click here The Latest 4.10.28a Click here
8.Click here  How to uninstall IE 7 and WMP 11.
9.Click here ImgBurn Current version: v2.5.8.0 (3,389 KB)  CD / DVD / HD DVD / Blu-ray burning application
10.Click here InfoTool  (Drive, Disk, Configuration, Software, Hardware, DMA settings, etc.).
11.Click here   Complete Uninstall of Creator 2011 & Creator 2012
12.Click here Complete Uninstall of Creator 2009 and 2010 (Windows Vista and 7)
13.Click here Complete Uninstall of Creator 2009 and 2010 (Windows XP)
14.Click here Complete Uninstall of Easy Media Creator 9 & 10 on Windows Vista  
15.Click here Complete Uninstall of Easy Media Creator 7.5,  8, 9, & 10 on Windows XP
16. Click here WinZip Data Compression Utility <>  Click here WinRAR Data Compression Utility   Click here 7-Zip Data Compression Utility
17. Click here Finding Your Computer Specs And Roxio Software Version Number.

E-mail spambots harvest e-mail addresses from material found on the Internet in order to build mailing lists for sending unsolicited e-mail, also known as spam. Such spambots are web crawlers that can gather e-mail addresses from Web sites, newsgroups, special-interest group (SIG) postings, and chat-room conversations. .

Do not post your email address on any public forum!  

#19 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 33,572 posts
  • Gender:Male

Posted 07 April 2012 - 09:21 AM

Yes???

We did a Prep & Repair back in Post #13...

:glare: might be good to try that again! Sometimes it takes 2 or even 3 trys :huh:
Posted Image

#20 deccoeur

deccoeur

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 07 April 2012 - 09:10 PM

View PostJim_Hardin, on 07 April 2012 - 04:35 AM, said:

Then the Device itself is faulty!
Jim,

But if the device is faulty why does it work on a different PC running a different OS (Windows XP)?

I really need to get this working on Windows 7 Pro. I get periodic little zzzts (buffer overrun?) on the XP, and transferring the 25-35 GB files to an interim USB-1 drive and then to the newer PC is REALLY slow.

This is really weird!

Thanks,

Bob




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users