Jump to content

Roxio Community

Creator Nxt Pro

“ media not supported

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 mag

mag

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 27 September 2012 - 03:22 PM

i just got this new software and burn blu ray disc , and I have two issues , first one is once its burn without any problem , I can’t play in play me dvd , however watching in power-dived 12 only problem is the chapters are not showing as they should have only one out of 4 !

I7 950 @3.07Ghz 6 Ram  GTX 450

WIN7 64 bit

Attached Files


Edited by mag, 27 September 2012 - 03:23 PM.


#2 myguggi

myguggi

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 20,939 posts
  • Gender:Male

Posted 27 September 2012 - 06:25 PM

View Postmag, on 27 September 2012 - 03:22 PM, said:

i just got this new software and burn blu ray disc , and I have two issues , first one is once its burn without any problem , I can’t play in play me dvd , however watching in power-dived 12 only problem is the chapters are not showing as they should have only one out of 4 !

I7 950 @3.07Ghz 6 Ram  GTX 450

WIN7 64 bit

Since you have supplied no information at all on what you did except "burn blu ray disc", how is anybody supposed to help if you don't tell us what you did.
Also read what you typed before posting. At the moment most of your post doesn't make any sense. What is "power-dived 12" or what is this supposed to mean "only problem is the chapters are not showing as they should have only one out of 4"?

Walt

Dell Dimension 4500S;Windows XP Home Edition  SP3; IntelŪ PentiumŪ 4 CPU 2.00GHz, 784MB RAM
(NVIDIA GeForce FX 5200, 128 MB memory disabled because of failure)
IntelŪ 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller; DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
SoundMAX Digital Audio
SamsunG CDR/DVD-ROm SM 332B
HLDS GSA-5120D External LG Super-Multi ReWriter
WDC WD400BB-75DEA0, 40 GB HD; Prolific PL3507 Combo External Hard Drive, 80 GB; Maxtor 6 L200R0 USB Hard Drive, 250GB

HP Pavilion dv6 Notebook; Intel Duo CPU 64 bit, T6400 @ 2.0Ghz; 4.0 GB RAM; Vista Home Premium 64bit
Toshiba MK3252GSX ATA 286GB hard drive; HL-DT-ST DVDRAM GSA-T50L ATA burner
Intel 4Series Express Chipset


#3 mag

mag

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 28 September 2012 - 02:57 AM

Hello Mr Guru,
Sorry about the spelling, I  made the blu ray DVD using NXT pro. And the only problem I have is the chapter; I have 4 chapters and only one work when I burn the disk! As all the chapters should be “apply motion to all menus” and its works fine in my Roxio MyDVD before I I burn and validate project, no problem, but once its burn using Roxio Mydvd , only one menu is working rather than all otherwise it’s all good ! , hope it’s more clear now !

#4 mag

mag

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 28 September 2012 - 03:01 AM

Sorry about the spelling, I am made a blu ray DVD using NXT pro. And the only problem I have is the chapter; I have 4 chapters and only one work when I burn the disk!

As all the chapters should be "apply motion to all menus" and its works fine in my Roxio MyDVD before I burn and validate project, no problem, but once its burn using Roxio Mydvd , only one menu is working rather than all otherwise it is all good ! , hope it is clearer now!

Power DVD12 is playing the DVD but not Roxio that is the second problem!

Edited by Jim_Hardin, 28 September 2012 - 05:31 AM.
Make BIGGER!


#5 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 35,336 posts
  • Gender:Male

Posted 28 September 2012 - 05:41 AM

The Corel WinDVD that is included with NXT Does Not play BluRay (or Commercial DVD's) :huh:

Validate does FAR LESS than the word would imply... about all that it really does is make sure the files and effects you have selected for your Project are present on your computer and located where you said they were... It does not check to see if anything actually works :(

Folks often confuse "Chapters" for "Titles"...

Chapters are PARTs of a Title (movie).

If you have a Chapter Menu, it will play from the Chapter you select to the end of the Title.

Motion does not extend to Chapter Menus, only Menu and Sub-Menu Pages...

Hope that helps clear up a few things for you ;)

PS: a little confused on what you made? You say "BluRay" then say you burned it onto a DVD??? The only way that can be done is through an AVCHD Project... Is that what you did?

Edited by Jim_Hardin, 28 September 2012 - 05:43 AM.
added PS

Posted Image

#6 mag

mag

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 28 September 2012 - 07:19 AM

Thank you for your quick reply
I made a Blu ray DVD using NXT and select all motion in sub menu, its show ok before burn in Roxio mydvd but when its burn and no error, it’s not paly the motions as per screenshot
And that’s shame if you can create something with Creator NXT but cannot play it!

Attached Files



#7 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 35,336 posts
  • Gender:Male

Posted 28 September 2012 - 08:54 AM

I hate to be anal about this but you cannot create a BD on a DVD!

You can create an AVCHD on a DVD with Roxio and an AVCHD cannot be created on a BD disc :huh:

Assuming these are sub-menus, as you just stated, then as far as I know, they should be able to produce motion menus...

I have never used them so I will have to build one and test it out ;)

Give me a little time...
Posted Image

#8 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 35,336 posts
  • Gender:Male

Posted 28 September 2012 - 10:31 AM

I created an AVCHD Project with Motion Menus active:


Attached File  Motion Menus.jpg   120.99K   1 downloads


I burned this onto a DVD and played it on my BD Player as well as with Corel's WinDVD (it does do AVCHD).

All menu items did have motion on both play methods.

Now you need to look closely at my picture and make sure EVERYTHING matches your Project ;)

Then you will need to test the DVD (use a DVD RW to save discs) in a couple of places.

Let us know what you find!

Edited by Jim_Hardin, 28 September 2012 - 10:33 AM.

Posted Image

#9 mag

mag

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 28 September 2012 - 04:06 PM

I did the same but created Blu Ray project and burn on the blu ray disc! (not dvd) i am just trying your AVCHD instructions , hope its work!
thank you for your help

#10 sknis

sknis

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 26,804 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hou,Tx

Posted 29 September 2012 - 02:52 AM

You shoud get one or two rewritable blu-ray discs to play with for temporary testing; not for permanent storage.
PC  
Desktop -CPU Solutions (Wisconsin):  Windows 8.1 64 bit, I7 -4790k, 16G memory, MSI GeForce N-760 Video Card, 500G SSD, Creator NXT 2Pro

Laptop - Windows 7 Ultimate 64 bit
Alienware M17XR4.  I-7 third generation @2.4,  8G RAM, 500G SSD, GTX660M, SoundBlaster 3Di,

Apple =OSX 10.5
MacBook Pro; 15.4-inch widescreen display, 2.4GHz Intel Core 2 Duo, 2GB memory, 200GB hard drive, 8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW), NVIDIA GeForce 8600M GT with 256MB of GDDR3 memory.  ILife 08, Toast 10, Final Cut Express 4 and Photoshop 4.

#11 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 35,336 posts
  • Gender:Male

Posted 29 September 2012 - 03:25 AM

I just ran my project as a BD and the Menus did have motion...

One neat trick of MyDVD is that you can change a project without having to redo it!

Attached File  MyDVD - Change Project To.jpg   81.29K   0 downloads


Posted Image

#12 mag

mag

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 29 September 2012 - 07:38 AM

result as before so i am doing something wrong ! no motions :(

#13 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 35,336 posts
  • Gender:Male

Posted 01 October 2012 - 03:27 AM

Well that is odd indeed... :glare:

How LONG are these clips that make up the Titles? (menu buttons) I wonder if there is a minimum time for that effect.

What format are they in - AVI, MTS, M2TS, etc.?

Can you get us a screen shot that shows the Project View (lower left box of MyDVD)? Actually the whole MyDVD would be helpful... ;)
(if you need to maintain privacy you can use Photoshop to blur the people in the preview)

I will try to duplicate your project to see if I can duplicate the result!
Posted Image

#14 mag

mag

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 01 October 2012 - 04:47 AM

Thank you  Jim,
These are photos for five different events; I add the photo and songs with effects
Part 1 11.27.12
Part 2 29.23.23
Part 3 45.52.14
Part 4 53.50.04
Part 5 04.27.09
So its about 2 hours and 25 minutes

Attached Files



#15 mag

mag

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 01 October 2012 - 04:56 AM

Everything is fine and its play as it should on normal blu ray players The Only Problem is THAT niggling “” motions” they should be playing as they show in MyDvd , but after burn in any format Blu Ray Dvd or AVCHD , they don’t play or discoloured, if I make them still than all good , but I want all motions …………………………….

#16 sknis

sknis

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 26,804 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hou,Tx

Posted 01 October 2012 - 05:11 AM

So you are saying that the preview of the video are not correct; not the final outcome?   That may be hardware related.

Have you updated the drivers for your GTX video card to the 301.xx version?

Please don't use small text; sometimes it is hard to read even for me who has excellent vision.
PC  
Desktop -CPU Solutions (Wisconsin):  Windows 8.1 64 bit, I7 -4790k, 16G memory, MSI GeForce N-760 Video Card, 500G SSD, Creator NXT 2Pro

Laptop - Windows 7 Ultimate 64 bit
Alienware M17XR4.  I-7 third generation @2.4,  8G RAM, 500G SSD, GTX660M, SoundBlaster 3Di,

Apple =OSX 10.5
MacBook Pro; 15.4-inch widescreen display, 2.4GHz Intel Core 2 Duo, 2GB memory, 200GB hard drive, 8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW), NVIDIA GeForce 8600M GT with 256MB of GDDR3 memory.  ILife 08, Toast 10, Final Cut Express 4 and Photoshop 4.

#17 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 35,336 posts
  • Gender:Male

Posted 01 October 2012 - 06:59 AM

hummmm... :glare:

The uniformity of the length of each item in your previews indicate that they are actually still pictures???

If so, still pictures cannot have motion :huh:

Only movie clips will respond to the Motion Menu setting.

There is a possible way around that by making a 'movie' out of each slideshow - assuming I am not completely confused on this :lol: :D :lol:
Posted Image




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users