Jump to content
  • 0
keyaira

Roxio Usb Driver/little Caution Sign

Question

I got my Roxio Game Capture HD Pro in the post a few days ago and I've been trying to work it ever since. At first the software wasn't working and every time I tried to open the program I got the |Critical Keys Registry Missing|. I uninstalled, or tried to, uninstall the entire program and usb driver.

I rebooted my pc, repaired, updated, rebooted, etc. I finally ended up having to go into my registry and cleaning up flies. When I had it all sorted out the program finally opened and I was apply to choice between capture or edit/share. Just a little background.

 

But, I digress that's not why I'm here. When I open my device manager I've got the little yellow caution sign over the Roxio usb. I only have one driver for it. I read you're supposed to have two. Also, it says driver not installed correctly, obviously. :P I've uninstalled the driver, rebooted, repaired, rebooted, re-installed/updated, but still nada. I'm running out of ideas really and I've turned to my fellow community for some insight on my problem.

 

Should I uninstall and start from scratch? :huh:

 

I don't know how to give my pc specs, but I have some pictures.

 

This is how my device manager looks before I plug in the usb:

 

post-107912-0-25034800-1353898934_thumb.jpg

 

This is how it looks after:

 

post-107912-0-49898000-1353898947_thumb.jpg

Edited by keyaira

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

If you have the HD Pro then there is only 1 entry in Device Manager.

 

I hate to go backwards but with the device plugged in uninstall it from Device Manager.Right click the entry and hit uninstall.

Then unplug the device and reboot.

After the reboot uninstall the software.

Reboot once more.(I know it's a few but just to restart things).

 

Now follow these steps exactly to prep

 

Once you've done all of that then reinstall the software and reboot.

Once you've rebooted plug in the device and see what happens.

 

You should only have 1 entry for the device in Device Manager.

Hopefully now the driver loaded correctly when you plugged the device back in.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

If you have the HD Pro then there is only 1 entry in Device Manager.

 

I hate to go backwards but with the device plugged in uninstall it from Device Manager.Right click the entry and hit uninstall.

Then unplug the device and reboot.

After the reboot uninstall the software.

Reboot once more.(I know it's a few but just to restart things).

 

Now follow these steps exactly to prep

 

Once you've done all of that then reinstall the software and reboot.

Once you've rebooted plug in the device and see what happens.

 

You should only have 1 entry for the device in Device Manager.

Hopefully now the driver loaded correctly when you plugged the device back in.

 

Ok, I'll give this a go and get back to you with the results.

 

(Edited)

 

Alrighty then, It worked!

 

post-107912-0-40173500-1353951742_thumb.jpg

 

But now when I open Roxio and click the capture option, I get this:

 

post-107912-0-74921700-1353951857_thumb.jpg

 

I can see the xbox 360 dashboard on my tv screen, but the capture screen on my pc has the 3am infomercial rainbow. The source is on hdmi; so is the tv/xbox. It's hooked up accordingly, I think. I mean, if I wasn't I wouldn't be able to see the 360 dashboard on my tv right?

Edited by keyaira

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ok, I'll give this a go and get back to you with the results.

 

(Edited)

 

Alrighty then, It worked!

 

post-107912-0-40173500-1353951742_thumb.jpg

 

But now when I open Roxio and click the capture option, I get this:

 

 

 

I can see the xbox 360 dashboard on my tv screen, but the capture screen on my pc has the 3am infomercial rainbow. The source is on hdmi; so is the tv/xbox. It's hooked up accordingly, I think. I mean, if I wasn't I wouldn't be able to see the 360 dashboard on my tv right?

 

Have a look at the installation hookup guide, link below, are you connected and set correctly?

 

http://www.roxio.com/enu/products/game-capture/hd-pro/overview.html

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I'm pretty sure, from the diagram I'm setup the same way. I can hear the game through my pc, I just can't see in the preview box. Maybe I should reboot my pc one last time for good luck. lol jk

 

I'm gonna tinker with it a bit more, if you guys have more suggestions they are appreciated. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Not sure where those color bars are coming from.

 

For grins try changing the input from HDMI to Component and then back again.

 

The device itself has no video,it's only passing what it receives so I wouldn't think they're coming from the device.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Yeah, I did that and I've been tinkering with the setup, but nothing. I get the color bars even when I turn my 360 off. :huh: Maybe my pc monitor?

 

I clicked the help button - click system info. Maybe someone can make sense of it and find a problem

 

 

---------------- [0] -----------------

 

AddressWidth=64

Architecture=9

Availability=3

Caption=Intel64 Family 6 Model 37 Stepping 2

CpuStatus=1

CreationClassName=Win32_Processor

CurrentClockSpeed=917

CurrentVoltage=33

DataWidth=64

Description=Intel64 Family 6 Model 37 Stepping 2

DeviceID=CPU0

ExtClock=133

Family=198

L2CacheSize=256

L3CacheSize=3072

L3CacheSpeed=0

Level=6

LoadPercentage=42

Manufacturer=GenuineIntel

MaxClockSpeed=2133

Name=Intel® Core™ i3 CPU M 330 @ 2.13GHz

NumberOfCores=2

NumberOfLogicalProcessors=4

PowerManagementSupported=FALSE

ProcessorId=BFEBFBFF00020652

ProcessorType=3

Revision=9474

Role=CPU

SocketDesignation=CPU 1

Status=OK

StatusInfo=3

SystemCreationClassName=Win32_ComputerSystem

SystemName=KEYAIRA-PC

UpgradeMethod=8

VoltageCaps=2

 

---------------- [0] -----------------

 

BankLabel=Bank 0

Capacity=2147483648

Caption=Physical Memory

CreationClassName=Win32_PhysicalMemory

DataWidth=64

Description=Physical Memory

DeviceLocator=M1

FormFactor=12

Manufacturer=02FE

MemoryType=0

Name=Physical Memory

PartNumber=EBJ21UE8BDS0-AE-F

SerialNumber=E2DC10DE

Speed=533

Tag=Physical Memory 0

TotalWidth=64

TypeDetail=128

 

---------------- [1] -----------------

 

BankLabel=Bank 1

Capacity=2147483648

Caption=Physical Memory

CreationClassName=Win32_PhysicalMemory

DataWidth=64

Description=Physical Memory

DeviceLocator=M2

FormFactor=12

Manufacturer=02FE

MemoryType=

Name=Physical Memory

PartNumber=EBJ21UE8BDS0-AE-F

SerialNumber=78D510E1

Speed=533

Tag=Physical Memory 1

TotalWidth=64

TypeDetail=128

 

---------------- [0] -----------------

 

AdapterCompatibility=Intel Corporation

AdapterDACType=Internal

AdapterRAM=1839464448

Availability=3

Caption=Intel® HD Graphics

ConfigManagerErrorCode=0

ConfigManagerUserConfig=FALSE

CreationClassName=Win32_VideoController

CurrentBitsPerPixel=32

CurrentHorizontalResolution=1360

CurrentNumberOfColors=4294967296

CurrentNumberOfColumns=0

CurrentNumberOfRows=0

CurrentRefreshRate=60

CurrentScanMode=4

CurrentVerticalResolution=768

Description=Intel® HD Graphics

DeviceID=VideoController1

DitherType=0

DriverDate=20120110000000.000000-000

DriverVersion=8.15.10.2622

InfFilename=oem25.inf

InfSection=iILKM0

InstalledDisplayDrivers=igdumd64.dll,igd10umd64.dll,igdumdx32,igd10umd32

MaxRefreshRate=75

MinRefreshRate=59

Monochrome=FALSE

Name=Intel® HD Graphics

PNPDeviceID=PCI\VEN_8086&DEV_0046&SUBSYS_033E1025&REV_12\3&11583659&1&10

Status=OK

SystemCreationClassName=Win32_ComputerSystem

SystemName=KEYAIRA-PC

VideoArchitecture=5

VideoMemoryType=2

VideoModeDescription=1360 x 768 x 4294967296 colors

VideoProcessor=Intel® HD Graphics (Core i3)

 

---------------- [0] -----------------

 

BytesPerSector=512

Capabilities=UN_KNOW

CapabilityDescriptions=Random Access

Caption=Hitachi HTS545032B9A300

ConfigManagerErrorCode=0

ConfigManagerUserConfig=FALSE

CreationClassName=Win32_DiskDrive

Description=Disk drive

DeviceID=\\.\PHYSICALDRIVE0

FirmwareRevision=PB3O

Index=0

InterfaceType=IDE

Manufacturer=(Standard disk drives)

MediaLoaded=TRUE

MediaType=Fixed hard disk media

Model=Hitachi HTS545032B9A300

Name=\\.\PHYSICALDRIVE0

Partitions=3

PNPDeviceID=IDE\DISKHITACHI_HTS545032B9A300_________________PB3OC60F\4&A46FA02&0&0.0.0

SCSIBus=0

SCSILogicalUnit=0

SCSIPort=

SCSITargetId=0

SectorsPerTrack=63

SerialNumber=011090BP35606QAFJ6GT

Signature=-1582784088

Size=320070320640

Status=OK

SystemCreationClassName=Win32_ComputerSystem

SystemName=KEYAIRA-PC

TotalCylinders=38913

TotalHeads=255

TotalSectors=625137345

TotalTracks=9922815

TracksPerCylinder=255

 

---------------- [0] -----------------

 

Caption=Realtek High Definition Audio

ConfigManagerErrorCode=0

ConfigManagerUserConfig=FALSE

CreationClassName=Win32_SoundDevice

Description=Realtek High Definition Audio

DeviceID=HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0272&SUBSYS_1025033E&REV_1000\4&1D172D76&0&0001

Manufacturer=Realtek

Name=Realtek High Definition Audio

PNPDeviceID=HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0272&SUBSYS_1025033E&REV_1000\4&1D172D76&0&0001

PowerManagementSupported=FALSE

ProductName=Realtek High Definition Audio

Status=OK

StatusInfo=3

SystemCreationClassName=Win32_ComputerSystem

SystemName=KEYAIRA-PC

 

---------------- [1] -----------------

 

Caption=Intel® Display Audio

ConfigManagerErrorCode=0

ConfigManagerUserConfig=FALSE

CreationClassName=Win32_SoundDevice

Description=Intel® Display Audio

DeviceID=HDAUDIO\FUNC_01&VEN_8086&DEV_2804&SUBSYS_80860101&REV_1000\4&1D172D76&0&0301

Manufacturer=Intel® Corporation

Name=Intel® Display Audio

PNPDeviceID=HDAUDIO\FUNC_01&VEN_8086&DEV_2804&SUBSYS_80860101&REV_1000\4&1D172D76&0&0301

PowerManagementSupported=FALSE

ProductName=Intel® Display Audio

Status=OK

StatusInfo=3

SystemCreationClassName=Win32_ComputerSystem

SystemName=KEYAIRA-PC

 

(Edit)

 

Although I can't see in my preview screen I pressed the capture button, you know just for kicks, and I recorded for 1 min and 25 sec. But it only captured a second.

 

post-107912-0-28514700-1354047060_thumb.jpg

Edited by keyaira

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Little update I've resolved the problem with the color bars. All I did was uninstall Roxio with Revo Uninstaller Pro and re-installed it. I don't know why it freaked out before, but it's fixed now. ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Little update I've resolved the problem with the color bars. All I did was uninstall Roxio with Revo Uninstaller Pro and re-installed it. I don't know why it freaked out before, but it's fixed now. ^_^

Wow ~ would not have bet on that fix :lol:

 

Thank you very much for letting us know!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×