Jump to content

Roxio Community

Photo

Game Capture Hd Pro Lagging?

Please help

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 aazo5

aazo5

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 28 December 2012 - 01:58 PM

I got the Roxio Game Capture HD Pro for Christmas and it always lags. I Have it hooked up correctly with HDMI Cables but in the window screen when I am recording it lags. For example when I move the stick on my Xbox controller to hover over something it takes about 2 seconds for it to do that on the capture screen. Help?

#2 grandpabruce

grandpabruce

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 22,534 posts
  • Gender:Male

Posted 28 December 2012 - 02:17 PM

I got the Roxio Game Capture HD Pro for Christmas and it always lags. I Have it hooked up correctly with HDMI Cables but in the window screen when I am recording it lags. For example when I move the stick on my Xbox controller to hover over something it takes about 2 seconds for it to do that on the capture screen. Help?


Have a look here:

http://corel.force.c...ure-HD-PRO-FAQs

Life is good!
GrandpaBruce
Vietnam Vet - 1970 - 1971

 


#3 aazo5

aazo5

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 28 December 2012 - 02:27 PM

Have a look here:

http://corel.force.c...ure-HD-PRO-FAQs

Have a look here:

http://corel.force.c...ure-HD-PRO-FAQs

I tried to change the bit-rate and quality but it didn't work...

#4 name taken

name taken

    Rookie

  • Members
  • PipPip
  • 16 posts

Posted 29 December 2012 - 04:35 AM

ur comp is to slow 4 the card u have

#5 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 40,255 posts
  • Gender:Male

Posted 29 December 2012 - 04:41 AM

ur comp is to slow 4 the card u have

I that supposed to be English :huh: Save that cr_p for your text messages, this is a real forum.

The OP did not even list his specs so your "conclusion" is a bit premature... Moreso since you don't even have this hardware/software ;)

#6 aazo5

aazo5

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 29 December 2012 - 04:38 PM

Any help would be great.

#7 ogdens

ogdens

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 15,997 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lucknow, Ontario, Canada

Posted 29 December 2012 - 04:45 PM

Go to the link in Post #2 and read the 2nd paragraph.

#8 Jim_Hardin

Jim_Hardin

    Digital Guru

  • Digital Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • 40,255 posts
  • Gender:Male

Posted 30 December 2012 - 03:31 AM

Any help would be great.

You have gotten the only answer you are going to get... -_-

Yes there is Lag in the software Preview screen and it cannot be avoided!

You have to use another TV/Monitor to Play On!

NOW you can feed it back into your Computer PC using one of the Pass Through outputs on the GameCAP, AND setting your PC Monitor to that input ;)

Capture can be initiated by using the Hot Keys to start/stop whereas Streaming would need to to initiate it Before switching to the other input.

#9 Brendon

Brendon

    Digiital Guru

  • Digital Guru
  • -8,380,131 posts
  • Gender:Male
  • Location:Christchurch, N.Z.

Posted 12 February 2017 - 04:19 PM

Hello Miscellaneous Miscreant,

Thank you for your tip about preventing lag when recording with the game capture device.

I'm afraid your video isn't suitable for the Roxio Community bulletin board because of the unnecessary obscenities, given that our audience includes families and kids of tender age.

I know it's a big ask, since you're obviously so busy, but could you possibly make a video without the swearing and post it here so that folks can have the benefit of your tip?  That would be awesome.

Thank you so much,
Brendon
(Moderator)


P4 @3.20GHz on Albatron PX-865PE Pro II with 2GB DDR-SDRAM, FX5900XT video, Viewsonic monitors,
2 x DVDRW IDE 16X, in Windows XP, 7, and 8.

[This space unexpectedly left blank]






Also tagged with one or more of these keywords: Please help

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users