Jump to content

DanC95

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About DanC95

  • Rank
    Newbie
  1. DanC95

    Setup Help/advice?

    Today I uninstalled the software and reinstalled it. The software is very slightly quicker to load, and will actually work in a sense. However when using the recording or streaming features the video produced is "laggy", it will be fine for about 3 seconds and then will then lag frequently. I have also noticed that the RGC will not accept 1080p input, but 1080i input at most... again I was under the impression the RGC was capable of 1080p capture? I'm struggling to find spare time to continue testing this, especially with other devices as you have said jim, because I can't get hold of another device capable of HDMI/Component output and I'm quite busy at the moment. Still I'll continue to post my progress and issues so that I can get some more feedback. Hopefully this will eventually be resolved.
  2. DanC95

    Setup Help/advice?

    That's exactly what my device manager entry looks like. Just one roxio gamecap HD pro entry. And my TV does accept Component input. Again, my setup is Xbox -> component -> RGC -> component -> TV. The issue is not with my TV, it works perfectly fine displaying the component signal without the RGC, and through the RGC. The problem is the roxio software often crashes, switches between "Ready" and "No Signal", switches between "HMDI" input and "Component" input and is generally unresponsive until windows force closes the program. I have run repairs on the software, I have completely uninstalled it twice and then reinstalled it correctly and with updates, but it still acts the same. I think I might just get a refund on this it seems more hassle than it is worth, sadly
  3. DanC95

    Setup Help/advice?

    Unfortunately not. Since I can't use HDMI from my Xbox to RGC... I have tried using Component -> RGC -> HDMI -> TV... but it is still the same. I ran another repair on the software (same method as stated in original post) and I still get the same results, except this time the software crashes more easily, AND every time I plug the RGC into one of the USB ports on my laptop it says "Installing Device Driver Software". I'm not sure it is supposed to do this because the drivers are already installed aren't they? Perhaps this is my issue. Any way for me to fix?
  4. DanC95

    Setup Help/advice?

    I wondered if the RGC was capable of converting the Component signal to HDMI and vice versa. How odd that it only works one way though...
  5. DanC95

    Setup Help/advice?

    I can't get hold of a device with HDMI output, was going to borrow my friends blu-ray player but I can;t get in touch with him. The ignorance of some people Anyway, I still need help with this, any other suggestions?
  6. DanC95

    Setup Help/advice?

    Thanks jim, I'll see if I can try it with a DVD/Bluray player and post back up here what happens.
  7. DanC95

    Setup Help/advice?

    Unfortunately no there isn't a youtube channel yet as I can't capture gameplay when I want to... the software seems to decide when it wants to record and when it doesn't. I can't swap the component cables, since the one from Xbox -> RGC has the specific male end on one side, like this; That bulky end won't plug into my TV. The other cable I am using from RGC -> TV looks like this at both ends; So unfortunately I can't switch those cables. I will try this on another TV later today, but I don't have another computer to test. I'm no expert either but if I were to guess I would say I'm having a software issue, as it does record sometimes, but at other times it gets no signal/selects HDMI input/ doesn't respond so windows closes it.
  8. DanC95

    Setup Help/advice?

    Hi there, I'd just like to ask for a bit of help here since I've been trying for weeks now to get my setup to work with the Roxio HD Pro, but with mixed results (which is very confusing... and frustrating). So before I start, here are some of my computer specs: Windows Vista Home Premium Intel Core 2 Duo T5800 Processor, 2.0GHz, 2MB Cache. 2GB Ram 1535 MB NVIDIA Geforce 9300M GS Windows Experience Index: 3.7 So I finally got the roxio, installed the software, plugged the usb in and connected my cables. The setup is as follows: Xbox360 Slim (250GB) -> Component/AV Cable -> Roxio -> Component cable -> TV With the roxio unplugged, my TV displays games perfectly fine in 1080p. However when I load up the software for the roxio, the preview screen flickers blue, the "Signal" part shows "No Signal" then switches to "Ready" and then back again frequently. Despite the cables plugged into the roxio being Component, and the Component LED being lit up on the actual Roxio, the software on my laptop says HDMI and refuses to change. If I move the Capture quality slide bar, it will flicker from HDMI to Component, and will then usually crash. Despite this, it HAS WORKED ON SOME OCCASIONS. In some cases the software has loaded perfectly fine, with the signal on "ready" and the preview showing exactly what is on my TV. I have managed to record several gameplays this way. But it still persists in being inconsistent. So I read a few similar cases on these very forums, and decided to repair my software after uninstalling the roxio driver. I followed this exact process: Switch off firewall -> Plug in the roxio device -> Uninstall the roxio driver (in device manager) -> Remove the roxio device -> insert the installation disk -> Check for updates -> Repair the software. This did not work and led me to completely uninstalling and reinstalling the software. I still get the same results. So from this information is there anything that anybody can spot to see where I'm going wrong, and what I can do to get the roxio working? As far as I am aware, my computer specs are adequate for the Roxio HD Pro, despite being on the lower end of the spectrum. Also the HDMI port on my xbox is broken due to a faulty HDMI cable in the past, hence why I am using the Component cables. So HDMI is out of the question here. The second component cable is new, the Component/AV connecting the Xbox to the Roxio is not. However the Component/AV Cable has worked perfectly on the 3 consoles I have tested it on. Any ideas? Any and all help is appreciated. Thanks! P.S. Would it be possible to use this setup; Xbox 360 -> Component/AV cable -> Roxio -> HDMI cable -> TV ???? Just a thought.
×