Jump to content

snuba Kauai

Members
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by snuba Kauai

  1. Just recently I started receiving this error on the burn operation "Failed to start the image writing operation Error while Burning Image 80004003 Error while Aborting" I have closed the program, rebooted the computer but still get the message. Any suggestions?
  2. snuba Kauai

    Failed To Start Image Writing Operation

    I am working with avchd files from a sony hdr-xr200 camera. I burned to ISO and downloaded the VLC player. I could get it to play but couldn't find how to burn to disc from the player. I was able to copy the ISO file to disc using Creator 2009 (the program I do the editing in). It worked successfully and the DVD will play back in the player. I will try that on the other projects in the morning. They are short seven minute videos. This is a different problem than the ones encountered in the past. I have followed all the recommendations for the past problems and none of them fixed the errors. I have but don't use NXT because I cannot burn the edited files. I still get errors occasionally while burning with 2009 but if I close MyDVD and reopen, it usually works fine. If I leave the program open for a couple hours, it crashes and I have to close using the task manager. I like how quickly the projects render and burn so I have stuck with 2009 and put up with the occasional frustrations. This "failed to start image writing operation" is a recent error message and am hoping to find a fix. I was beginning to wonder if it might be a hardware problem with the burner but the ISO file burned just fine. Thanks for the help.
  3. snuba Kauai

    Encoding Errors

    I purchased NXT to replace 2009. I worked the first couple times that I used it and then I kept getting an encoding error 8007000e and 8004520e when burning to DVD. I unistalled and then reinstalled the program. Still got the error message in MyDVD when burning to DVD. I continue to use 2009 because that is working but would like to use NXT.
  4. snuba Kauai

    Encoding Errors

    The sony camera records in avchd but I burn the project in standard DVD and not HD or blu-ray. My hard drive has about 160 GB available so there should be plenty of room. I will try burning to an ISO file and try that process. If I import the same files to Creator 2009, edit, save and open in MyDVD and burn I don't have any problem. The same process with NXT is where I get the errors.
  5. snuba Kauai

    Encoding Errors

    The projects average eight minutes and are edited/created in videowave with AVCHD files just using a circle in transition at the beginning and a dissolve at the end. I usually have a couple music files on the music track. I save in Videowave and import into MyDVD. I usually change the background to a picture on file, save and burn. I haven't saved to an ISO file and then burned from there. Seems like it would be an extra step. I also have not tried toggling the encoding mode. I just use the default settings. I haven't been able to find out what the errors refer to specifically.
  6. snuba Kauai

    Photo Import

    Just upgraded to NXT from Creator. Home import page only shows option to import video but not photos. The description page says you can import photo and video. Where do I go now to import photos from my video camera?
  7. I recently started using NXT (used Creator 2009) previously. i imported video from NXT capture, edited with Edit (advanced), saved and used MyDVD to burn. My first project worked well. My next project gave me a encoding error 8007000e while burning. I tried re-editing, saving and burning but got the same message. I still have 2009 on my hard drive as a back up to create the DVDs since most are dive videos and need to be done overnight. I believe I have installled all the updates it requested after loading the program. Any suggestions?
  8. snuba Kauai

    Error 8007000E When Burning

    I tried changing the HQ setting but got the same error. Will try the memory fix. I included a screen shot of the error.
  9. snuba Kauai

    Photo Import

    In Creator 2009, when you open the "capture video" tab it gives you a video and photo tab to choose what you would like to import. In NXS, there is only a video tab. No longer is there an option to import photos.
  10. snuba Kauai

    Error 8007000E When Burning

    How would I render using the software vs hardware?
  11. snuba Kauai

    Photo Import

    I make diving videos and take a group picture on the video camera to use as the background for the DVD. I can drag and drop using windows explorer but that is now an extra step when I go to capture video and pictures that used to be available on the same screen on my earlier Creator program. Thanks for the response.
  12. When importing (capturing) video clips from my sony hdr-xr200 camcorder, there are random clips that will not import. It shows "attributes 00.00.00" and will not import the video. On the media import it will play the file just fine when I push the play option on the "available vidoes" tab but nothing will import. Surrounding video will import and it will also play back on the camera. I have tried to import a few times the clips that will not transfer. No luck. Any suggestions?
  13. snuba Kauai

    random clips will not import

    I connected the camera and opened the files on the hard drive. The file tree take mes to AVCHD/BDMV/STREAM/(clip number).mts. I copied the .mts files of the clips that wouldn't transfer. They showed up in the "insert video/photo" option but has a cirlce with red slash. It shows a 20 mb file but won't preview. When I double click, I am told I need to convert the file. I do this but now it shows a 36 byte file but will not preview. Just to compare, I copied one of the other files and it needed to be converted before it would preview. The conversion showed the same size as the original and it would preview just fine. 1. Am I copying from the right directory? ( I don't see any other file that has video clips) 2. Any idea what would prevent the clip from playing? Once again, it plays fine on the camera and will play fine in the import files list but I cannot get a working copy of the file onto the computer. I loaded a trial version of Sony Vegas and the clips imported and worked fine. I have used Creator 2009 since last July and find it to be a little buggy (clips won't import, videowave 11 quits working, error messages while rendering video).
  14. snuba Kauai

    Separate Problems

    I have underwater video which average 10 minutes in length and are under 1gb in size that usually will burn to disk just fine after editing. I have soccer videos which are about an hour that almost always gives me error messages in the encoding phase. The hard drives that I have are all NTSF drives with over 300 gb available. Does that help clarify the comments?
  15. snuba Kauai

    Separate Problems

    I spent quite a while on the phone with tech support because there were a couple projects that I would export into MyDVD from VideoWave editing and during the encoding process, the small window that shows the video being endcoded was blank but the progress bar would continue. No error messages were received. After the burn, the menu would come up but only audio of the project played and TV was white when video should be playing. This has happened a few times. After being put on hold a few times and asked if all drivers were updated (they were) there was no resolution to the problem. I redid the editing from the beginning and tried again. This time it worked. I was told the problem would be researched and IF any answers were found, they would be emailed today. I guess no answers were found. The video worked fine in the preview but would not encode I also have a problem getting a 80004005 error when trying to create an image file of a project. When I try to work on with an avchd project, many time I will have videowave stop working and have to close. I upgraded from Creator 2009 ( which I bought last August when I started using a Sony HD camera) to Creator 2010 Pro when I upgraded to Windows 7. I was hoping that would eliminate the frustrations of 2009. I was using adobe premiere before the HD upgrade and rarely had a problem there. I must say, I have not been impressed with my Creator experience. I might need to look for a more user friendly HD editing program.
  16. snuba Kauai

    Separate Problems

    I do get the repair option but it hangs trying to find the BurnMgr.msi file. This happens whether I use add/remove program or installing from the disk. I contacted customer support and they asked me to do a clean install again which I did. Small files seem to burn fine (1 gb) but large files (4gb cause an encoding error whether I choose hardware or software as the encoder). The most recent call today had me email the msinfo32 file to them so they could take a look. Will let you know what their solution is.
  17. snuba Kauai

    Separate Problems

    I tried the repair process and the program is looking for the BurnMgr.msi file. I inserted the disk that I have Pro copied onto and from which I reloaded the program but it couldn't find the file when I did a search. Can the file be located somewhere else?
  18. snuba Kauai

    Separate Problems

    I was a little dyslexic on the video card. It is an ATI hd 4350 not a 5340. I fixed the error in the signature. I updated the driver a couple days ago but will try the repair option. I opened the uninstall program in the control panel but only have "roxio creator 2010 pro" and "roxio creator 2010 content" options. Do either one of those contain the repair?
  19. snuba Kauai

    Separate Problems

    The camera I use is the sony hdr-xr200. It is an HD AVCHD camcorder. It is a NTSC camera (or at least it should be). Just today I was playing vidoe of my grand daughter's t-ball game in videowave edit program and it stopped working (videowave not responding). I am hoping I can find a resolution to all these little annoyances. The errors don't happen all the time but frequent enough to cause frustration.
  20. I have a sony hdr-xr200 camcorder. Sometimes when I transfer the video files from the camera to the computer using the "import" option in Creator 2009, some of the clips occasionally have no information in them and are blank. In the Media Import there is a small "play" icon that plays the clip just fine in the "available video" field but when I use the "import now" button, it exports to the "recently imported" field but other than the clip number all the other information about the clip is blank. It just doesn't transfer. The clips are all less then a minute long and will play on the camera playback, on the tv with a connector and in the available video field. All the clips have an icon with picture from the video clip but the one that doesn't transfer only shows a greyed countdown timer icon. It seems to be random. Any thoughts? One other question, what is the difference in the video files transferred using 2010 verses using 2009? I had downloaded video files using 2010 and went to use them in 2009 and had to convert each one before being able to use it.
  21. snuba Kauai

    videowave stops working when burning avchd

    One question regarding each article. First, I don't know how to access the setup.exe file to check the properties. I downloaded three files from Roxio for the 2010 Pro upgrade. When I double click the 2010 file it begins an auto unzip file and then an auto setup wizard. I am not sure how to find the setup.exe file. Second, Is the downloaded files for 2010 Pro an upgrade dependent on 2009 or a stand alone program that will load without it? Although I deleted the 2010, I still have 2009 on my upgraded windows 7 machine. It allows me to edit and burn regular dvds but will not finish or stops working on AVCHD projects. I understand that 2009 is not compatible with windows 7 and therefore I upgraded to 2010 to overcome the errors that kept popping up in 2009. I bought this computer in July last year because I had to update my camera to a Sony HDR-XR200 AVCHD for a new underwater housing and went from Premiere 6.0 to Creator 2009 to deal with AVCHD. I was hoping to get a computer and a program that was powerful enought to deal with the video. I am hoping I made a good choice.
  22. I have a HP Machine (i7 processor 920@ 2.67ghz, 6G ram, 64 bit os ) recently upgraded to Windows 7 from Vista. I Also upgraded from Creator 2009 to 2010 that was downloaded from Roxio website. Anytime I try to burn using the AVCHD option with 2010 I get a Videowave not working message shortly after the rendering process begins. I have tried going directly to DVD and to file. Both cause Videowave to stop working. I can usually burn a regular project that is not in HD. I sometimes get videowave to quit working when using the advanced editing. I was hoping that upgrading to 2010 would solve the problem that occured frequently while using 2009. What can I do?
  23. snuba Kauai

    videowave stops working when burning avchd

    I burned to a disk and and cleared the the temp files, rebooted and tried the install from the disk. I got the "need to close Com Server wrapper for VxBlock DLL" when trying the repair features file. I continued on and got the "cannot locate burnmgr.msi file" and couldn't continue. I closed out and tried again. This time I misread (in my impatient state) the uninstall for reinstall and ended up uninstalling the program. I attempted to reinstall the program and now get a "setup has detected that your configuration does not support any included products". I still have and can open Creator 2009 on the computer. Hope I haven't totally messed things up.
  24. snuba Kauai

    videowave stops working when burning avchd

    I tried to run repair but a message that BurnMgr.mst could not be found "feature trying to use is on a network service that is unavailable". I also got the message that I needed to close "Com Server wrapper for VxBlock DLL" Only the install/uninstall window was open. Where would I go to find the Com Server. I also did a program and files search for the BurnMgr file but nothing was found. I am using 2010 pro and have the installation/zip file downloaded from the website. One interesting thing that occured when I tried to download the program was that when I double clicked to install, Adobe Elements install would begin. I had downloaded that to try it out. I uninstalled the program and then it brought up Creator 2010 to be intalled.
  25. I usually have a number of clips that I import from a sony hdr-xr200. Most import just fine but frequently there are a couple that will not import even though they play just fine on the camera. I can import the clip using sony's PMB program but it will not convert when I try to import it into videowave. The clip will show zeros in the attributes. Anything I should try? Kevin
×