Jump to content

albertarn

Members
  • Content Count

    40
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by albertarn

  1. While rendering video files, the program just suddenly stops working. There is no pattern to how far along the rendering is; it can be as little as 12% complete or 84% complete. It just stops working and the Task Manager indicates that the program is simply not responding. It's never done this before & I can't think of anything done recently that might have triggered it off. I have tried shutting down & restarting the computer but the problem persists. Ideas? (This was previously posted in a different area for the wrong product, and is being re-posted here).
  2. albertarn

    Videowave hangs during rendering

    Unfortunately the problem has returned Jim. It seems no matter what I do (I did repair, then uninstall & re-install again) it finds a way to return. Sometimes it renders all the way through but most of the time it does not. Thank you for the warning about SSD drives. I was not aware as this is the first computer I have owned with an SSD.
  3. albertarn

    Videowave hangs during rendering

    Did the repair first. Problem persisted. Then did the uninstall/reinstall. Problem persisted. I thought you might be right about that thing with a possibly corrupt file. So I re-did the whole production from top to bottom thinking something might have been corrupted during the save process. This time it worked. Now the problem is back after I created an entirely new production using none of the previous production's files. You're right, this is getting VERY annoying!
  4. albertarn

    Videowave hangs during rendering

    I try to make sure nothing else is running during that process. I do not have antivirus or email running. Sometimes an internet browser is open but not usually. I thought I had the problem solved yesterday because although the problem persisted after uninstall/reinstall, I had to redo the video production in its entirety and it worked like a charm. Now, though, the problem has started again using a different video production. I have a solid state hard drive, and I did try a defrag just the same to start off with.
  5. albertarn

    Blu-Ray Refuses To Burn!

    I recently downloaded/installed the Blu_ray burning plugin for this software. Whenever I have tried to burn a Blu-Ray it cancels after 5%. No error message is given. What to do?
  6. albertarn

    Blu-Ray Refuses To Burn!

    I have tried burning an image file but the software does the same thing (stops after 5%). I have also tried rendering using both hardware & software but the result is always the same. Most of the time I have tried using the 'burn to disc' option but the result is always the same. Video drivers are current.
  7. I am running into problems trying to burn discs. I am continuously getting an 'out of memory' error when trying to burn a DVD. While being no expert I have seen this before with other programs & it seems to relate to where the temporary files are stored for burning. Unfortunately, I can't change that directory & I suspect it defaults to the system drive (which is largely eaten up by Windows). Any ideas/suggestions? NXT4 is installed on a drive with over 1 TB of free memory.
  8. Got it working using your suggestion! I thought it might be a problem with cached files. Thanks Jim!!!
  9. Tried this exact approach, including REVO uninstaller. Problem STILL persists. I bought this software as a replacement for NXT 2 thinking the bugs might have been worked out. I was obviously wrong. I also am using Windows 10 which seems to be a common thread with a lot of these programs failing, although NXT 4 is deemed compatible with Windows 10. Any suggestions? I am very disappointed with Roxio's software after this one.
  10. albertarn

    Frequent Crashes - Split

    Fixed!!!!!! An update to Windows 10 that replaced the previous update appears to have fixed the problem. Thank you all for your suggestions.
  11. albertarn

    Frequent Crashes - Split

    Yes, I am. It (Photoshop/Premiere Elements) will stop working & give the same error message as I get with this program. Another thing it has started doing is refusing to recognize burning hardware (when I check the hardware using the control panel, it says 'device is working properly').
  12. albertarn

    Frequent Crashes - Split

    Not sure if this would help, but would rolling back to Windows 8.1 do any good? I have noticed a lot of programs giving me crash/hang errors in addition to this one (Adobe Photoshop, MalwareBytes AntiMalware) and I can't fix the errors. I know this is grasping at straws but I am getting more than a little frustrated with programs crashing all the time.
  13. albertarn

    Frequent Crashes - Split

    Here it is.... DxDiag1.txt
  14. albertarn

    Frequent Crashes - Split

    Tried this approach exactly as you stated. Program crashed within minutes of starting work. I think I know what may be the problem now; my computer downloaded updates for Windows 10 a few days ago & I suspect the updates have messed up the software's ability to stay running. Not sure but given that every method you have tried has failed, this seems to be the only logical explanation. If anyone else has any ideas I am open to them!
  15. Funny you mention that, I thought the same thing. So I went ahead & bought Roxio NXT 4. Guess what? Same problem occurs!!! I am going on that board to try to fix it.
  16. I have also had this problem. Videowave repeatedly crashes & stops working. The program will run at first but it gives this 'VideoWave has stopped working' error, always while I am in the middle of editing or trying to render a video file. There is no pattern. My operating system is Windows 10. I have tried both repair & uninstalling/reinstalling, but the problem persists. Any suggestions?
  17. I am constantly getting this error while trying to burn DVDs. I have tried defragmenting hard drives beforehand, tried DirectX updating (all current), uninstalling & reinstalling the software, but the problem persists. It has cost me a great number of DVDs and is becoming most annoying. I have tried searching for update patches for Windows 8.1 to no avail. Any suggestions?
  18. albertarn

    Blue Ray Selection Grayed Out

    There does not seem to be a plug in available for purchase for this software on the website. It does not allow me to burn Blu Rays even though I have a burner that is recognized (it allows me to burn data to a Blu-Ray). Has it been removed?
  19. Got it to burn successfully! Only problem was it started playing a movie file right off & did not go to the main menu, and then it started part way through the film. This could be a player issue but I will have to see. Anyway, it worked for now!
  20. Sorry MyGuggi, to answer your question, the project is just under 2 hours total (I am burning 2 video files, one is 59 minutes and the other is about 55).
  21. MyGuggi, I have done the 'repair' as suggested and burned the project to an image (.iso) file. But now I can't get the image to burn! Obviously I am doing something wrong. I tried to look up burning an image to disc in the help section but all it does is tell you how to create an image file. It does not tell you how to burn that .iso file to a disc, and when I have tried I can't find a way to. Suggestions?
  22. Deweywright, to answer your questions, the problem only occurs in the MyDVD application and only when writing video discs. Writing data discs is no problem. And I have no problems reading them. Regarding DVD formats, I am using Memorex 8.5 GB DVD+Rs.
  23. I am having a problem. Recently I downloaded the most current update from Roxio.com and installed it. Now I keep getting annoying messages saying 'please wait while Roxio EMC 10 conifgures', which it never does. I keep getting error messages that say 'the action you are trying to access is on a network pathway which does not exist'. I cannot find the .msi file the computer insists it needs. The computer also continues to try to 'configure' the software in spite of repeated cancellations. I recently installed Norton utilities for cleaning the registry & file repairs and I suspect this may have something to do with it, as the problem did not exist before I installed Norton Utils. I re-installed the update, but the problem persists. What should I do?
  24. albertarn

    'Configuration'

    Problem FINALLY fixed. I had to roll back all the registry changes Norton Utils had made, but once that was done, I could uninstall all the components & then re-install the program. Now I just have to figure out how to get Norton to ignore all Roxio/Sonic registry items, as was suggested. Thanks guys!
  25. albertarn

    'Configuration'

    Yes, it is the full commercial version. Bought it in a computer store.
×