Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
Stephen3952

Split Movie Button Does Not Appear

Question

I have an edited video ready to burn. I have checked the "Span" box for multiple disc burning. The video is continuous (no linking was required) with many trims added. The total time is 3:44:29 and it was created by editing a previous video that was also continuous. I want to span this across 2 discs,t the "Split Movie" button does not appear. I have registered the product and the box says it is the "Plus" version; the widow ID also indicates "Plus". Why no button?

Share this post


Link to post
Share on other sites

14 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Of course it Should!

 

When you get to the last screen, it should look like this:

 

post-39730-0-46566000-1416008154_thumb.jpg

 

post-39730-0-44245800-1416008156_thumb.jpg

 

post-39730-0-35774800-1416008158_thumb.jpg

 

Compare these to yours and tell us what is different ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

My screen image is the same as yours except no split movie icon appears where your red arrow is pointing and the movie rectangle is somewhat dimmed because of that. Below is my screenshot.

 

.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Below is my screenshot. You can see that the Split Movie icon is not there and the rectangle showing the movie to be burned is slightly dimmed because of that. Otherwise what I see is the same as your example.

post-121758-0-25042600-1416243182_thumb.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Well that puts me in the Stump the Chump corner...

 

Let's try a repair to clean up any possible corruption in the Program!

 

First thing to do is to turn off your Anti Virus, Firewalls, Registry Cleaners, etc.

 

Unplug your Roxio Capture Device and put it aside until you are completely finished.

 

Now insert your Roxio Disc.

 

Be sure you accept the offer to Check for Updates (this is for Roxio, not Windows)

 

When you reach the screen where
Repair
is offered, choose that!

 

When the Repair competes, turn your AV & Firewall back on and reboot.

 

After that, just slap in some other clips that will be enough to force you to split it. Use anything but your original (to see if it is corrupt) just keep adding the same ones till you exceed disc capacity ;)

 

You don't need to burn it, just see if we can get that Split to work!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

If the captured video is copyright protected, then the program may see that and refuse to work with it. Sesame Street may be under copyright and have embedded protection.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Will try the suggestions this weekend. I'll first try one clip to check the copyright issue (do the easy stuff first). If it burns OK (or even prepares itself to burn) then I'll know it's not a copyright issue and I'll take a deeper look into the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

The copyright suggestion is not the problem.

 

I was concerned that if I tried to reinstall the product I might lose the file and all my edits, so instead I made a copy of the original file. Having two identical files allowed me to alter each one to fit onto one disc each. In effect I created my own split movie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Yes but that is not the finest solution... the Repair would not harm anything you had or I would have warned you ;)

 

What is the full Version and Build number of your software?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

My build no. is 301B69C, version VH3. I finally got the "Split Movie" button to appear, but only after reducing the sizes of the original and the copy I made, and selecting both "span Disc" as well as "Compress File". I think the problem is that the file was spanning more than two discs. Perhaps this is not possible, that "multiple" only means "two" in Roxio-speak. Now I can get to the point of burning the discs, but my latest problem is that the program responds with "There was a problem with burning this disc" or similar wording. I don't think this program is worth all the hassle. I thought this was going to be somewhat enjoyable - but no. I really don't need more annoyances in my life.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Of course 'Span Disc' has to be selected for it to show up :huh:

 

I have done 3 discs with it and it created projects (not burned) that required 5 discs.

 

That error is a response from your Burner and has nothing to do with the software.

 

The EVD3, I think, is one of the best made for the compromises of Features vs. Complexity... But there may be something else that is more suited to your level and personality -_-

 

That is why there are so many out there ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Jim,

I'll try a newer, external burner I have and connect it to the same computer. Maybe that will work. This computer is running Windows 7, but it was originally a Vista machine, though it does meet all the system requirements for the Roxio program.

 

As for my personality, are there other people out there who actually thrive on annoyance? :glare: Thank you for the various tips you gave.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×