Jump to content
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 6 Guests (See full list)

    There are no registered users currently online

  • 0
Ray05

Hourglass For Media Creator 2012 Pro?

Question

I have been using Creator Pro for many years, suddenly all my videos in Videowave show up as hourglass symbols on my media section and I cannot use them, tried repair, re-install but problem remains, any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hour glass? Something like that usually means that the program cannot find the files. Did you move them or the program?

 

DId you change operating systems?

Edited by sknis
Spell correct

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I would manually go to the folder(s) where you have those files, and try to do something like play them with Windows Media Player, or whatever your favorite viewer is, just as a double check that your disk drive isn't going bad.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Well I did un-install using Revo, re-installed Roxio, now video files show up again but when I drag any file even an image to timeline takes a while, same when I use Pan and Zoom editor, before I didn't have this problem, I have plenty of Hardrive space free, 8gb Ram, i7 processor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Temporarily turn off your antivirus to see if that is slowing your computer down. Which antivirus? Did you make any adjustments to your hard drive?

 

Have you installed other software that may be starting at boot? Depending on your operating system, find out using msconfig or use the search in W8.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Well I have been using System Mechanics for years, I also have malwarebytes but I think I have sufficient memory.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ray, you have to be willing to meet us 1/2 way. Read the suggestions and act on them. If you don't know, neither does thousands of other people so just ask.

 

Uninstall System Mechanic. There is no benefit to using it and it may be causing problems. I use Malwarebytes so it is not an issue as long as it is not scanning while you are trying to doing any video editing.

 

Did you look for other software that starts at boot (msconfig). If you are worried about disabling start up programs, download the free trial of Soluto and it will tell you a lot about your start up programs.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thanks for your reply, System Mechanics IS my Anti-Virus plus what it does in other areas for PC, it has proved to be useful, never had a virus since I installed few years ago, with Norton I had virus first year but it NEVER affected Videowave or any other program before, no, malwarebytes does not scan while I am using Videowave but I do see that some people claim it has slowed down their PC, of course it could be another reason, as it happens I do have Soluto, I still have same start up programs I had before problem started, I did end process of System Mechanics in Task Manager but it had no effect on Videowave.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×