Jump to content
  • 0
SSNova

Game Capture Ending

Question

I have my game capture hooked up through HDMI to my monitor. I've been trying to use it to record my desktop just as a test but it will start capturing, wont load in the game capture window, and then stop capturing. the file will be saved as a 1 second recording. My computer has a Intel i7 haswell, and a Nvidia Geforce 750M, 8 gigabytes of ram, but Iv'e checked and that isn't being overused, CPU heat is fine, and Iv'e tried reinstalling the software multiple times.

Share this post


Link to post
Share on other sites

17 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

So where is the RGC in all of this :huh:

 

No idea how you have anything hooked up or what '...wont load in the game capture window...' means?

 

Need the details ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

What I meant by wont load in game capture window, is that no video will load in the live preview in the roxio game capture software, I have hdmi in to my monitor and RGC is set to hdmi. The issue is that the capturt software starts to capture but ends after one second.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

You still are not providing a CLEAR picture of what you have connected to what!

 

One step at a time, start at the PC.

 

What connects to the RGC (I already know you have a USB connecting the rgc to your pc) - HDMI?

Do you have an output from the RGC to your monitor?

When the Preview window loses picture, WHAT shows up in the the Input - Status? What Color?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

You make service rocket science, I've stated multiple times that I have Hdmi inputs into and out of the Roxio game capture card, and in the input it shows black. Is it really this hard to understand (other than the color thing that was a reasonable question)?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

You make service rocket science, I've stated multiple times that I have Hdmi inputs into and out of the Roxio game capture card, and in the input it shows black. Is it really this hard to understand (other than the color thing that was a reasonable question)?

 

This isn't Roxio Tech Support. This is a users forum, and no one here works for Roxio.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I am also confused of your set up. The picture below is the way most users on here are set up.

 

How exactly is your different?

 

post-68-0-12979900-1452956499_thumb.png

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

(other than the color thing that was a reasonable question)?

 

What's the answer to "the color thing" since that was a reasonable question?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

So what type of console do you have Xbox/PS3/4 other?..

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I have an Xbox one but that not what is wired through the Roxio game capture, its my computer like previously stated. Also thank you for responding with reasonable questions in a polite manner. I tried using my xbox through this setup because of this question and the xbox worked, no errors. I can assume this might mean that my computer is the issue in the setup then, but I couldn't imagine how a processor or graphics card would be an issue because of the quality of the ones in my setup.

Edited by SSNova

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

 

When the Preview window loses picture, WHAT shows up in the the Input - Status? What Color?

 

post-97-0-23787300-1452969938_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

In response to cdanteek, the input shows up as HDMI. The status says ready, and then when i start the capture, it starts, the preview window does not change from a static black, and the the status goes to ready again leaving a 1 second file in my area I have set to export to. (the color of the status is green when I use it)

Edited by SSNova

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

If the Xbox works ok, then we can rule out the RGC as the problem. What happens when you take the HDMI output of your computer and plug it into the Monitor with the HDMI input.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Yes I attempted checking this earlier and the HDMI cable did work when plugged into the monitor without the RGC. This applies to both cables.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

In response to cdanteek, the input shows up as HDMI. The status says ready, and then when i start the capture, it starts, the preview window does not change from a static black, and the the status goes to ready again leaving a 1 second file in my area I have set to export to. (the color of the status is green when I use it)

 

 

Is it the same on your Monitor?.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×