Jump to content
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 15 Guests (See full list)

    • There are no registered users currently online
  • 0

MI can play the video; MI won't capture the video


MVance

Question

I have a Canon Optura20. Vista sees the camcorder. Movie Maker is able to capture the video. EMC 9 MI can play the tape from the camcorder (I can watch the video in the preview screen). But, once I try and capture the video (either via the 'Capture Entire Tape' button or by specifiying a 'capture length'), MI locks up and it won't capture the video. Interestingly, when MI locks up, I notice that on my camcorder's LCD, the PLAY indicator on the LCD changes to PLAY\PAUSE. I've waited several minutes and the camcorder never comes out of the PLAY\PAUSE state.

 

As for a few house cleaning items, I am logged in as an Administrator and I do have virus scanning software disabled.

 

Thanks for any assistance on this.

 

Also, to add to this, MI won't capture in 'normal' mode. It appears that if I change the mode to 'smart scan', MI seems to capture the video. I obviously want to capture in 'normal' mode for now.

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

I have a Canon Optura20. Vista sees the camcorder. Movie Maker is able to capture the video. EMC 9 MI can play the tape from the camcorder (I can watch the video in the preview screen). But, once I try and capture the video (either via the 'Capture Entire Tape' button or by specifiying a 'capture length'), MI locks up and it won't capture the video. Interestingly, when MI locks up, I notice that on my camcorder's LCD, the PLAY indicator on the LCD changes to PLAY\PAUSE. I've waited several minutes and the camcorder never comes out of the PLAY\PAUSE state.

 

As for a few house cleaning items, I am logged in as an Administrator and I do have virus scanning software disabled.

 

Thanks for any assistance on this.

 

Also, to add to this, MI won't capture in 'normal' mode. It appears that if I change the mode to 'smart scan', MI seems to capture the video. I obviously want to capture in 'normal' mode for now.

 

List you system specs, similar to how I have mine listed in my signature.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...