Jump to content
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 19 Guests (See full list)

    • There are no registered users currently online
  • 0

HHEEEELLLLPPPP!


justwantittowork

Question

SO I'm on-line with Roxio support now and we still can't figure out my issue! PLEASE HELP!!

 

I'm trying to capture VHS tapes using emc9.

 

When I do so....the automatic tracking clicks on but I still have wavy lines that occassionally run through my capture screen....also a large wavy black line with pink tones on the left of the capture screen. I've also tried manual tracking....does nothing.....

 

I am hooked up to my tower through a 4 prong S-video/RCA cable. and then the cables are into my VCR (yellow/white/red).

 

I have tried other cables.

I have tried a brand new VCR.

Updated my video card (am running a dual processor....windows XP media center ...intel video card)

Tried going through a receiver.

 

 

My samsung firewire connection capturing works great! Also....my old sharp camcorder with hi-8 tapes and hook up with RCA cables works great.

 

When I watch these home movies on a tv there is no distortion and it is very clear.

 

I've contacted support about 10 times now....and I was just wondering if anyone else could help! They have a few suggestions that I've tried but nothing works.

 

Has anyone captured through a TV? (I just need a TV with an "out" connection) OR how about the Dazzle does that help?

 

THANKS SO MUCH! Any help is appreciated!! :)

Link to comment
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

SO I'm on-line with Roxio support now and we still can't figure out my issue! PLEASE HELP!!

 

I'm trying to capture VHS tapes using emc9.

 

When I do so....the automatic tracking clicks on but I still have wavy lines that occassionally run through my capture screen....also a large wavy black line with pink tones on the left of the capture screen. I've also tried manual tracking....does nothing.....

 

I am hooked up to my tower through a 4 prong S-video/RCA cable. and then the cables are into my VCR (yellow/white/red).

 

I have tried other cables.

I have tried a brand new VCR.

Updated my video card (am running a dual processor....windows XP media center ...intel video card)

Tried going through a receiver.

My samsung firewire connection capturing works great! Also....my old sharp camcorder with hi-8 tapes and hook up with RCA cables works great.

 

When I watch these home movies on a tv there is no distortion and it is very clear.

 

I've contacted support about 10 times now....and I was just wondering if anyone else could help! They have a few suggestions that I've tried but nothing works.

 

Has anyone captured through a TV? (I just need a TV with an "out" connection) OR how about the Dazzle does that help?

 

THANKS SO MUCH! Any help is appreciated!! :)

 

Lots of questions. First, try capturing using the software that came with your capture card. You can also try the Dazzle.

 

Let us know how it goes.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...