Jump to content
  • 0

Creator 8 _ Video OK but Audio missing


LMD

Question

Roxio Easy Media Creator 9 Deluxe Suite, Includes Dazzle DVC90 interface

New HP Pavilion Desktop Computer, 2G Memory, 800G Hard Drive, Vista operating system

Sony Digital 8 Handycam, DCR-TRV510 NTSC

Camera is connected to Dazzle with 3-wire composite (L audio, R audio, Video) cable

Dazzle is plugged into one of six USB2 ports

 

I have a ton of home movies on HI-8 cassette tapes to transfer to DVD media, hopefully using my Handycam as the input device. Opening Roxio Creator, I select the “Video” option, then the “Capture Video” tab. The video from the tape copies great, but there is no associated sound. The only sound I hear comes from the camera, none from the computer. As a test, I had no problems copying both video and audio using the computer’s TV tuner as the source device. Any suggestions?

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

Why are you using the Dazzle? Your camcorder has iLink which is the samething as firewire. All you need is a firewire cable and a firewire port on the computer. You would get MUCH BETTER quality than capturing through the Dazzle!

 

I when through your manual online and found the port. The example shows a VCR with firewire, but same applies to a computer. Media Import works great with firewire, too. You can capture the Hi8mm tape this way, too! That's what I did with my TRV740 and some old 8mm analog tape.

 

Secod image is a close up of my camcorder and computer ports.

post-49-1175094309.png

post-49-1175094434.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...