Jump to content
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 22 Guests (See full list)

    • There are no registered users currently online
  • 0

Trying to burn a DVD but get ERROR at 97%


Exhausted Mom

Question

First time posting and I must say that I'm not to tech savy. I just got EMC9 last week. Several weeks before that I used Movie Maker to create a slide show of our summer vacation. The slide show has several photos, vides, transitions and I also added background music. I couldn't save the project in Movie Maker until I broke it down into 3 different 10-15 minute video clips and separate audio. I thought that I could use EMC9 to simply burn that project onto a DVD. I opened MyDVD and selected the 3 video clips to burn. I selected "Edit Movie" so that I could add the background audio to the project. Time and time again my system kept crashing during the process. So I used Videowave to re-create the entire project which is almost 40 minutes long, again it's a combo of video, photos, transitions, background audio. While in VideoWave I clicked on the little MyDVD icon to burn. I customized my menu and clicked burn using a Memorex DVD-R. It appeared to comlete the burn and I put it in 2 different DVD players but nothing. So I tried with a Memorex DVD+R, it appeared that everything was fine but at 97% I got an error message. I'm getting so frustrated because this was touted as an easy to use product so I chose it over Nero and now I'm starting to regret my decision. I read though several topics in the forum but maybe someone could take a look at the specs listed below and see if that's where the problem lies. I'd appreciate any help that anyone can offer, thanks.

 

 

 

Gateway E-4610D SB

OPERATING SYSTE: Window XP Home Edition (SP2)

PROCESSOR: Intel Core 2 Duo E6300 (1.86 GHz, 1066MHz FSB, 2MB cache, non-HT)

MEMORY: 1 GB (1024MB 667MHz PC5300 Dual-Channel DDR2 SDRAM 2-512MB modules)

HARD DRIVE: 160 GB 7200rpm Serial ATA II hard-drive w/8MB cache

VIDEO CARD: NVIDIA GeForce 7600GS 256MB Dual DVI

DRIVES: CDRW/DVDRW burner (16x Double-Layer Multi-Format DVD+-/R, +-RW/CD-R/RW recorder)

SOUND CARD: Integrated

MOTHERBOARD: Intel Q965 Chipset

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

First time posting and I must say that I'm not to tech savy. I just got EMC9 last week. Several weeks before that I used Movie Maker to create a slide show of our summer vacation. The slide show has several photos, vides, transitions and I also added background music. I couldn't save the project in Movie Maker until I broke it down into 3 different 10-15 minute video clips and separate audio. I thought that I could use EMC9 to simply burn that project onto a DVD. I opened MyDVD and selected the 3 video clips to burn. I selected "Edit Movie" so that I could add the background audio to the project. Time and time again my system kept crashing during the process. So I used Videowave to re-create the entire project which is almost 40 minutes long, again it's a combo of video, photos, transitions, background audio. While in VideoWave I clicked on the little MyDVD icon to burn. I customized my menu and clicked burn using a Memorex DVD-R. It appeared to comlete the burn and I put it in 2 different DVD players but nothing. So I tried with a Memorex DVD+R, it appeared that everything was fine but at 97% I got an error message. I'm getting so frustrated because this was touted as an easy to use product so I chose it over Nero and now I'm starting to regret my decision. I read though several topics in the forum but maybe someone could take a look at the specs listed below and see if that's where the problem lies. I'd appreciate any help that anyone can offer, thanks.

 

 

 

Gateway E-4610D SB

OPERATING SYSTE: Window XP Home Edition (SP2)

PROCESSOR: Intel Core 2 Duo E6300 (1.86 GHz, 1066MHz FSB, 2MB cache, non-HT)

MEMORY: 1 GB (1024MB 667MHz PC5300 Dual-Channel DDR2 SDRAM 2-512MB modules)

HARD DRIVE: 160 GB 7200rpm Serial ATA II hard-drive w/8MB cache

VIDEO CARD: NVIDIA GeForce 7600GS 256MB Dual DVI

DRIVES: CDRW/DVDRW burner (16x Double-Layer Multi-Format DVD+-/R, +-RW/CD-R/RW recorder)

SOUND CARD: Integrated

MOTHERBOARD: Intel Q965 Chipset

 

 

Try this http://forums.support.roxio.com/index.php?showtopic=15366

 

Also try using a DVD-RW (till you get everything sorted) and use a different brand of media (many people on here have reported problems with Memorex).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...