Jump to content
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 12 Guests (See full list)

    • There are no registered users currently online
  • 0

Playback using menu starts at wrong chapter


mdm

Question

I've used Easy Media Creator 9 to create a production which contains 4 movies. Each of the movies contains a number of chapters.

 

Everything previews correctly. However, when I burned the production to a DVD and use the menu to select movie 2, the playback starts at chapter 2. When I select movie 3, the playback starts at chapter 3. When I select movie 4, the playback starts at chapter 4. Menu 1 correctly starts playback at chapter 1. I've tried playback on multiple DVD players and the behavior is the same.

 

In each of these movies, all of the chapters can be viewed from the DVD, the problem is that the movie doesn't start at chapter 1. For example, in movie 3 I can get to chapter 1 and 2 even though it starts at chapter 3.

 

I've verified that each of the menus is configured to start at chapter 1.

 

I'm using a new Dell E520 system running Vista.

 

Has anyone else seen this problem and is there a known workaround?

 

Thanks.

Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

I've used Easy Media Creator 9 to create a production which contains 4 movies. Each of the movies contains a number of chapters.

 

Everything previews correctly. However, when I burned the production to a DVD and use the menu to select movie 2, the playback starts at chapter 2. When I select movie 3, the playback starts at chapter 3. When I select movie 4, the playback starts at chapter 4. Menu 1 correctly starts playback at chapter 1. I've tried playback on multiple DVD players and the behavior is the same.

 

In each of these movies, all of the chapters can be viewed from the DVD, the problem is that the movie doesn't start at chapter 1. For example, in movie 3 I can get to chapter 1 and 2 even though it starts at chapter 3.

 

I've verified that each of the menus is configured to start at chapter 1.

 

I'm using a new Dell E520 system running Vista.

 

Has anyone else seen this problem and is there a known workaround?

 

Thanks.

 

I have the same general problem, and it is driving me CRAZY!

 

In my case, I am using XP, so it doesn't fit into this forum, but there is no reference to this in the other forums, so I thought I would start here.

 

I created Photo Slideshows in VW9, which were saved as DMSM files. After closing VW, I opened MyDVD9 and created a new DVD, adding the DMSM files. Within MyDVD9, I added Chapters every 30 seconds.

 

When I preview, it all goes to plan.

 

When I burn (to a ISO disc image on my hard drive), all movies start at Chapter 3. I can go back to chapters 1 and 2 manually, but it is not an acceptable workaround.

 

The same happens with the "Play All" button I placed in the Project: all movies start on Chapter 3.

 

I finally managed to solve the general problem by creating a completely new Project, adding the slideshow files and not placing any chapters in them. Now the movies start correctly, but I don't have the benefit of chapters within them.

 

Dell XPS Laptop

2 GB Memory

6800 Go Ultra

DirectX 9.0c

All the latest drivers

Link to comment
Share on other sites

I have the same general problem, and it is driving me CRAZY!

 

In my case, I am using XP, so it doesn't fit into this forum, but there is no reference to this in the other forums, so I thought I would start here.

 

I created Photo Slideshows in VW9, which were saved as DMSM files. After closing VW, I opened MyDVD9 and created a new DVD, adding the DMSM files. Within MyDVD9, I added Chapters every 30 seconds.

 

When I preview, it all goes to plan.

 

When I burn (to a ISO disc image on my hard drive), all movies start at Chapter 3. I can go back to chapters 1 and 2 manually, but it is not an acceptable workaround.

 

The same happens with the "Play All" button I placed in the Project: all movies start on Chapter 3.

 

I finally managed to solve the general problem by creating a completely new Project, adding the slideshow files and not placing any chapters in them. Now the movies start correctly, but I don't have the benefit of chapters within them.

 

Dell XPS Laptop

2 GB Memory

6800 Go Ultra

DirectX 9.0c

All the latest drivers

 

I have the same problem, and have it posted at:

 

<http://forums.support.roxio.com/index.php?act=ST&f=86&t=25999>

 

So far there has been no replies.

Link to comment
Share on other sites

No one has probably replied because none of us know any work arounds or solutions for the problem. The only thinkg I know is that Roxio is aware of the reported issue.

 

This problem with MyDVD chapters is NOT fixed in EMC10, and apparently not fixed in 9.1 Patch.

 

Quote"This Easy Media Creator 9.1 update does not offer any new features except for Windows Vista Certification. While the update will work with Windows XP and Windows 2000, it is not a mandatory update. All programs except CinePlayer are supported on Windows 2000."

 

Jim

Link to comment
Share on other sites

This problem with MyDVD chapters is NOT fixed in EMC10, and apparently not fixed in 9.1 Patch.

 

Quote"This Easy Media Creator 9.1 update does not offer any new features except for Windows Vista Certification. While the update will work with Windows XP and Windows 2000, it is not a mandatory update. All programs except CinePlayer are supported on Windows 2000."

 

Jim

I've noticed that too. :angry: It's something they need to correct IMHO.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...