Jump to content
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 9 Guests (See full list)

    There are no registered users currently online

  • 0
Sign in to follow this  
Jaybird

Roxio EMC9 only works with internet connection

Question

Hello I am having an issu that i understand had been posted before but the dates seemed to be old i was wondering if there has been a fix to this issue or not I have a brand new laptop running vista home premium and when i double click on the icon to start roxio emc9 suite I just get the error message roxio had stopped working .......... then i close that window and thats it. but thats while im not connected to the internet when i connect it works just fine....ODD...

Share this post


Link to post
Share on other sites

14 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

This is something that has been reported only happening with some of the OEM supplied versions. It does not happen with any of the retail versions. Any "fix" would need to come from the supplier of the OEM version you have, which would be where you got the pc from (HP, Dell, etc...)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
This is something that has been reported only happening with some of the OEM supplied versions. It does not happen with any of the retail versions. Any "fix" would need to come from the supplier of the OEM version you have, which would be where you got the pc from (HP, Dell, etc...)

 

I bought it from best buy EMC9 that is there was no pre installed software from Roxio on my pc when i bought it could it have something to do wtih regestering it because i havent done that yet

Edited by Jaybird

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
I bought it from best buy EMC9 that is there was no pre installed software from Roxio on my pc when i bought it could it have something to do wtih regestering it because i havent done that yet
I wouldn't think so, but it can't hurt to try that. I f that doesn't help, you could try a "clean install" following the appropriate KB article.

 

 

*** CLEAN INSTALL LINKS ****

XP: http://kb.roxio.com/content/kb/Creator/000086CR

Vista: http://kb.roxio.com/content/kb/Creator/000127CR

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

OK I just completed the clean install instructions thouroughly and now i am trying to reinstall the program but now i get the error that the cd key i entered is not valid but i assured that ikeyed in the correct keys

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

OK Thanks trying that now, well it worked and im installing the "BOXED VERSION" I'll let you know how this goes you have been a great help so far oh i hope it doesnt make any difference now but it is EMC9 SUITE

Edited by Jaybird

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

OK I am here to regretfully say that i am having the same problem that i was having before ...... isnt there some update for emc9 for vista its like version 9.1 or something? maybe ill try that

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
OK I am here to regretfully say that i am having the same problem that i was having before ...... isnt there some update for emc9 for vista its like version 9.1 or something? maybe ill try that

Update link

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

THANX I think this is my last hope to get this to work for something that everyone says this isnt supposed to happen with............lol

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
THANX I think this is my last hope to get this to work for something that everyone says this isnt supposed to happen with............lol

 

Make sure that you don't have any of the Roxio programs running at start up. If you do, disable them, and in XP, it is through msconfig. I don't know what you have to do with Vista, but other folks, who use Vista, will be able to tell you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Make sure that you don't have any of the Roxio programs running at start up. If you do, disable them, and in XP, it is through msconfig. I don't know what you have to do with Vista, but other folks, who use Vista, will be able to tell you.

 

Thanks I'll make sure i do that i know how to get to msconfig..

 

OK everything seems to be working it sucessfully updated to EMC 9.1.075 but now the err message instead of coming up when i try to open the program now comes up when i close the program!!!!!

Edited by Jaybird

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Thanks I'll make sure i do that i know how to get to msconfig..

 

OK everything seems to be working it sucessfully updated to EMC 9.1.075 but now the err message instead of coming up when i try to open the program now comes up when i close the program!!!!!

Can you post what the error message is exactly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Roxio Creator Has Stopped Working

 

Windows Is Checking For A Solution to the problem

 

A problem caused the program to stop working correctly.

Windows will close the program and notify you if a solution is available.

 

Log Name: Application

Source: Application Error

Date: 12/11/2007 9:53:37 AM

Event ID: 1000

Task Category: (100)

Level: Error

Keywords: Classic

User: N/A

Computer: JasonA-PC

Description:

Faulting application Roxio_Central33.exe, version 3.50.5.0, time stamp 0x460460dd, faulting module CDDBUIRoxio.dll, version 2.4.1.5, time stamp 0x44854fe5, exception code 0xc0000005, fault offset 0x00003435, process id 0x880, application start time 0x01c83c054ecacf78.

Event Xml:

<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">

<System>

<Provider Name="Application Error" />

<EventID Qualifiers="0">1000</EventID>

<Level>2</Level>

<Task>100</Task>

<Keywords>0x80000000000000</Keywords>

<TimeCreated SystemTime="2007-12-11T14:53:37.000Z" />

<EventRecordID>7306</EventRecordID>

<Channel>Application</Channel>

<Computer>JasonA-PC</Computer>

<Security />

</System>

<EventData>

<Data>Roxio_Central33.exe</Data>

<Data>3.50.5.0</Data>

<Data>460460dd</Data>

<Data>CDDBUIRoxio.dll</Data>

<Data>2.4.1.5</Data>

<Data>44854fe5</Data>

<Data>c0000005</Data>

<Data>00003435</Data>

<Data>880</Data>

<Data>01c83c054ecacf78</Data>

</EventData>

</Event>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×