Jump to content
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 3 Guests (See full list)

    • There are no registered users currently online
  • 0

Capture Audio From Sound Card/lp Tape Assistant


victor99

Question

:) I have a failure to record to my hard disc using EMC8. Easy Audio Capture screen is selected with all settings entered. I click on the red "Record" button and the square changes to "Pause" and the following entries are unchanged, in black: Time Recorded:Time left on drive:Time left to record. Moving the mouse away from Pause merely changes the square back to "Record". Click on record again and the same process

happens.

 

LP and Tape Assistant Screen 1

Again click on "Record" changes the box to "Pause" move the mouse away from the box and we get the Record" option again.

 

Today is Saturday and I last used the Easy Audio Capture facility on Monday with great success. No changes have been made and I now have a function which refuses to co operate.

 

Has any one had this problem and how have you overcome it? Any help in restoring my sanity would be welcome!

 

Barry from Thomas Hardy country.

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

Sorry if the following seem dumb but sometimes we overlook the simplest of things. Start by looking at the wiring connections to make sure they have not come loose. I often move my equipment from LP player to CD player so I have to double check each time. Is the correct capture device and input selected? Check for spy-ware. Were there any updates installed on your computer in the last five days?

 

Also go to Windows Control Panel/Sounds and Audio Devices and make sure that your audio device is selected for recording and line-in is selected and not muted.

 

 

Dear SKNIS, Thanks your help. The culprit was a Norton update. System restore back to a pre update time showed that the Audio Capture was working OK. Thanks for the nudge in the right direction and its now back to work! Regards, Barry

Link to comment
Share on other sites

Sorry if the following seem dumb but sometimes we overlook the simplest of things. Start by looking at the wiring connections to make sure they have not come loose. I often move my equipment from LP player to CD player so I have to double check each time. Is the correct capture device and input selected? Check for spy-ware. Were there any updates installed on your computer in the last five days?

 

Also go to Windows Control Panel/Sounds and Audio Devices and make sure that your audio device is selected for recording and line-in is selected and not muted.

 

:) I have a failure to record to my hard disc using EMC8. Easy Audio Capture screen is selected with all settings entered. I click on the red "Record" button and the square changes to "Pause" and the following entries are unchanged, in black: Time Recorded:Time left on drive:Time left to record. Moving the mouse away from Pause merely changes the square back to "Record". Click on record again and the same process

happens.

 

LP and Tape Assistant Screen 1

Again click on "Record" changes the box to "Pause" move the mouse away from the box and we get the Record" option again.

 

Today is Saturday and I last used the Easy Audio Capture facility on Monday with great success. No changes have been made and I now have a function which refuses to co operate.

 

Has any one had this problem and how have you overcome it? Any help in restoring my sanity would be welcome!

 

Barry from Thomas Hardy country.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...