Jump to content
  • 0

Continuous Play With Menus?


sunorsnow

Question

17 answers to this question

Recommended Posts

I just watched the burned DVD today and the "continuous play" option didn't work entirely. I have several menus "month one," "month two," etc. When I actually click on "month one" it automatically goes to "month two," but then month two won't automatically go to month three if I don't click on it in the menu. So basically now it automatically plays two movies in a row, but then goes back to the menu. I have each menu/movie set to go to the next one, but again, it only works if I click on it in the menu.

Link to comment
Share on other sites

I don't have access to version 9 but tried this on version 10. I experienced the same problem. After the 2nd title, it went back to the menu instead of playing the next title I indicated in the "After Playing " of the 2nd title. Sounds like a program bug to me. :angry:

Link to comment
Share on other sites

So you want to play each title one after another without going back to the menu?

 

Bring in all titles (slideshows) as separate movies. Right click the first title, select "Show Settings, then in "After Playing" box, select the next title that you want to be played immediately after the current title. Do these steps in the remaining titles. Don't do this on the last title though if you want it to go back to menu after playing the last title.

Link to comment
Share on other sites

Does it still go back to the menu after playing the second title?

 

Can you determine the pattern as to the sequence of titles it play (e.g., alphabetical name of the title, by the order the titles were brought in MyDVD, etc)?

 

The other method that Merv suggested was to right click the title, select Goto Linked Movie/Menu. On top of the Preview Editor is an icon (More Settings). Click this and select Play Next Movie. Do this for every title. Does this accomplish what you want?

Link to comment
Share on other sites

You're welcome.

 

My suggestion above assumes that each video clip (slideshow) is brought in as separate movie.

 

The other way of accomplishing your goal is to bring in all video clips (slideshows) in MyDVD as one movie. In that case, there is only one title which consists of all slideshows.

 

 

Link to comment
Share on other sites

No, I had all the slideshows made as separate movies. I did the whole thing, took 4 hours to burn, then I realized it was going to the menu after each slideshow. Very frustrating! I'm so glad you provided me with this solution! I had to re-do things and re-burn the DVD, but it's definitely worth it. I like having the menus and separate movies, rather than having one long slideshow.

Link to comment
Share on other sites

I had the same problem, in Media Creator 10. The above suggestion to set "Play movie and all remaining movies in the project" worked on my little test (with 3 movies, 9 images, no music) but at first didn't work on my big project, as the second movie got skipped. I went back and changed the setting for "After Playing" for all the movies to "Use Title Action" and now everything looks good -- at least in the preview. I'm going to go ahead and burn it and see what happens. (I don't know what Use Title Action means, and it could very well have nothing to do with the issue.)

 

Thanks for the help.

(And btw I figured out why I didn't find this thread when I was looking for the problem - I just looked in the Easy Media Creator 10 section)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...