Jump to content
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 13 Guests (See full list)

    • There are no registered users currently online
  • 0

Blank Panel


jubal15

Question

Can someone tell me if it is possible to put in a blank colored panel and add text to it. If so, how? :)

 

And I have to say, 7.5 was a lot easier to use. This version at first look, is going to be frustrating. It starts off by adding 7 or 8 things to my startup programs and appear to be running all the time because the Hard drive is working constantly. Some of the applications do not start, or maybe they would eventually, because when trying to restart computer, I get a dialog box saying it is ending the application, and each application that did not start gave me the same dialog box.

 

I will say two nice things about it. They deleted Napster, and the interface looks much better than 7.5. Other than that, I may have to give it a little while to see if I can work things out, but it does not appear I will be able to and will probably switch to Nero. I have used Easy CD creator since Adaptecs early versions, but I am getting to dislike Roxio's software.

 

First thing tomorrow is uninstall, and do a custom install to see if I can smooth things out a bit.

 

One other thing, it is not as fast opening applications as 7.5 and I thought 7.5 was slow.

Link to comment
Share on other sites

Recommended Posts

Attached.

 

All the time I was working on it, I got the Loading message which took about 17 seconds and everything was really slow. I guess I could have been disconnected from the Internet while I was working on it. Will you please disconnect from the Internet and then start EMC and see what happens?

 

 

 

I think you have to be connected to the internet for that to show up. Generally, somewhere on there will be some sort of product info or advertisment for a partner product.

 

 

You are right, at least thats the way it is here, but I can't understand why I have to be connected to the INternet for the program to work correctly.

Link to comment
Share on other sites

Thanks sknis. I can now put a blank panel and add text to it. I have a fast computer and a fast video card, but this suite is the slowest program I have ever worked with. It takes forever to close it's applications and get the Home page back. Roxio should be sued for false advertising when they say you can do things faster. Version 7 was slow, but this one is worse yet. It takes almost as much time to close some of the applications as it takes to shut down Windows.

Link to comment
Share on other sites

Was just wondering because when I click on Create DVD the MyDvd form comes up and VideoWave shows in the running processes.

 

Time to stop for the day. Been at this for 3 days now and can't get it fixed.

 

Well back to the grind. I have just seen another glitch. Under applications if I choose MyDvd the Home Page minimizes to the task bar and immediately comes back, then after a wait MyDvd comes up on top of it.

 

Still have not found the fix for the applications not closing or closing after minutes of waiting, causing other applications not to open until the waiting is over.

Link to comment
Share on other sites

Have you tried launching any applications outside of the HOME? Personally, I hate those things and find it rather idiotic to run a program to run a program. After all that IS why Microsoft designed the START menu for! If I had a choice, I would not install the HOME application at all.

 

Just as a test, launch Videowave from the Start -> Programs->RoxioEMC8->DVD & Video->Videowave

 

Let it fully load and then close it. Wait about a minute after it closes. Is it still in memory?

Link to comment
Share on other sites

Have you tried launching any applications outside of the HOME? Personally, I hate those things and find it rather idiotic to run a program to run a program. After all that IS why Microsoft designed the START menu for! If I had a choice, I would not install the HOME application at all.

 

Just as a test, launch Videowave from the Start -> Programs->RoxioEMC8->DVD & Video->Videowave

 

Let it fully load and then close it. Wait about a minute after it closes. Is it still in memory?

 

 

Well that gives me something else to work on. I did as you suggested and when I closed it I did not have to wait a minute it stopped running almost immediately. That seems to indicate to me that the UI is where the problems arise. I will try a few more to make sure they close when they should.

Link to comment
Share on other sites

Thanks sknis. I can now put a blank panel and add text to it. I have a fast computer and a fast video card, but this suite is the slowest program I have ever worked with. It takes forever to close it's applications and get the Home page back. Roxio should be sued for false advertising when they say you can do things faster. Version 7 was slow, but this one is worse yet. It takes almost as much time to close some of the applications as it takes to shut down Windows.

 

Which applications do you have trouble closing? Mine close almost instantaneously.

Link to comment
Share on other sites

Well that gives me something else to work on. I did as you suggested and when I closed it I did not have to wait a minute it stopped running almost immediately. That seems to indicate to me that the UI is where the problems arise. I will try a few more to make sure they close when they should.

 

Thanks ggrussell. Everyone of the applications open and close immediately. Even RecordNow Copy which opens the Home page with the Copy guide expanded. I did not try any of the items there.

 

 

For patatrox: Please note that all the applications open and close immediately if the UI is eliminated. Using the UI they may or may not open or close.

Link to comment
Share on other sites

I don't have time for this crap. I'll use it through Windows and make a note to myself not to give Roxio any more of my dollars. I will look for a program that works correctly.

 

Thanks to all who tried to help since there is absolutely no support from Roxio.

 

I decided to give it another try. I uninstalled EMC8, then I ininstalled my anti-virus and other utilities. I rebooted. I then installed EMC 8 and the update and rebooted, without putting the utilities back. It had no effect, so I reinstalled the utilities.

 

Like I said before all the applications work very well without going through the HOME application. And it looks like when going through the HOME app the other apps do not want to stop running unless I use ctrl+alt+delete and stop them manually. Every other program on my computer all get along together with the exception of Roxio EMC 8.0 updated to 8.05. I applied the update to a retail version.

 

The only program on this computer that does not work correctly is EMC 8.05. It seems to me that if I had a computer problem it should have shown up on other applications especially the very large Microsoft apps. But everything else works perfectly.

Link to comment
Share on other sites

The HOME application is really the Sonic 'RecordNow' technology. Looks like they still haven't ironed out some of the integration of the two products.

 

Yeah I notice that when I opened RecordNow from Windows it brought up the Home application. I think that is not all they have not ironed out.

Link to comment
Share on other sites

The HOME application is really the Sonic 'RecordNow' technology. Looks like they still haven't ironed out some of the integration of the two products.

 

I have no problems, when I go through the Home application. My applications don't run, once I shut them down. What you say about going through the Home being idiotic, is just not logical. I just can't fathom your thought process on that one. :)

Link to comment
Share on other sites

I think I have finally found out how to get it to work. At least it appears to work, I am kinda hesitant to say MyDvd/VideoWave is going to continue to work. They seem a little slower than the rest. What I did when I bought the retail version was to install it reboot. It did not work right, so I got the update and installed that and rebooted and it still did not work. After 3 and a half days I finally uninstalled it, then installed it again but did not reboot until I applied the update, I turned off Watch Folder. It seemed to work right until I got to MediaManager but it started doing the same thing as before. I turned Watch Folder back on and went through each application and they seem to be going ok with MyDvd/VideoWave being slower. I have only gone through the apps one time so I may change my mind about it working later.

 

I assume that those who did not have any problems probably got their copy online with the patch already incorporated in it. I think maybe those having the most problems probably rebooted before applying the patch.

 

One thing I will say is that going through Windows to start the apps is a lot faster than the Home app. Got my fingers crossed.

Link to comment
Share on other sites

If you have the full version of EMC 8, then the way you add a colored panels has not changed (select a location and right click, use menu that opens). There is an icon that I don't remember in V7 to get to the internal tracks, it is the one on the far left just above storyline or timeline. It looks like a film strip over a bar. Add text the same way as you did before.

 

The program that is running is categorizing your files. A lot of people find it annoying or worse and turn it off (icon in lower right and left click selection) or select only certain folders to watch.

 

 

 

V8 requires more from your video card and in many cases, your sound drivers (card/chips). To test your video card, open VideoWave 8 and select tools/options. See if the default is hardware or software. If it is software, run the test. If it stays at software, you should update your drivers and or consider installing a "better" card. The program will run on software mode but you will not be able to use the 3D transition (about 100).

Link to comment
Share on other sites

Which applications do you have trouble closing? Mine close almost instantaneously.

 

Here is what I did:

 

I started EMC8 (updated to 8.05).

When the Welcome screen came up it took 17 seconds to load.

I chose DVD & Video Guide on the left.

I chose Create DVD

When the MyDvd opened and showed My Menu I chose File then Exit.

When I hit Exit it was 9:29:48, there was no indication that anything was happening until

the Welcome screen came back at 9:31:21.

After hitting Exit and while I was waiting for the Welcome screen I did an Ctrl+Alt+Delete an found

Videowave still running.

 

I also chose Applications from the Home tab and started Creator Classic. After closing Creator Classic never did stop running until I had to use ctrl+alt+delete and stop it there.

 

My computer is an 3.2 GHz Pentium 4 and my graphics card is Nvidia GeForce 6800 GT and this is the only program I have this kind of problem with. Version 7 was slow on my old machine and when I removed it and put it on this one it was still slow, but this version is much worse. I want the 16:9 aspect ratio, but I may be forced to revert back to version 7. And look for a program that works.

Link to comment
Share on other sites

Some people reported having similar problems of the apps not releasing memory in the earlier release. Personally, I've never had this problem with either machine listed in my signature.

 

Have you done anything to optimize Windows in general? Do you have the latest nVidia driver? The latest DirectX? Check the computer manufacturer's website for updated motherboard drivers and BIOS updates. Computers need regular maintenance to keep them running smoothly.

Link to comment
Share on other sites

I think I have finally found out how to get it to work. At least it appears to work, I am kinda hesitant to say MyDvd/VideoWave is going to continue to work. They seem a little slower than the rest. What I did when I bought the retail version was to install it reboot. It did not work right, so I got the update and installed that and rebooted and it still did not work. After 3 and a half days I finally uninstalled it, then installed it again but did not reboot until I applied the update, I turned off Watch Folder. It seemed to work right until I got to MediaManager but it started doing the same thing as before. I turned Watch Folder back on and went through each application and they seem to be going ok with MyDvd/VideoWave being slower. I have only gone through the apps one time so I may change my mind about it working later.

 

I assume that those who did not have any problems probably got their copy online with the patch already incorporated in it. I think maybe those having the most problems probably rebooted before applying the patch.

 

One thing I will say is that going through Windows to start the apps is a lot faster than the Home app. Got my fingers crossed.

 

I spoke too soon. MyDvd/VideoWave is still causing trouble.

Link to comment
Share on other sites

I spoke too soon. MyDvd/VideoWave is still causing trouble.

 

I don't have time for this crap. I'll use it through Windows and make a note to myself not to give Roxio any more of my dollars. I will look for a program that works correctly.

 

Thanks to all who tried to help since there is absolutely no support from Roxio.

Link to comment
Share on other sites

Some people reported having similar problems of the apps not releasing memory in the earlier release. Personally, I've never had this problem with either machine listed in my signature.

 

Have you done anything to optimize Windows in general? Do you have the latest nVidia driver? The latest DirectX? Check the computer manufacturer's website for updated motherboard drivers and BIOS updates. Computers need regular maintenance to keep them running smoothly.

 

 

All drivers are up to date, and DirectX is the latest version. This computer is running smoothly except for Roxio software. There were memory problems with Version 7, and the fix from Roxio was something to do with msconfig and the startup configuration. I can't remember exactly what but I think I had to uninstall Roxio software then use a different start up configuration then reinstall Roxio then go back to the normal startup configuration. Roxio software is the only program installed that gives me any problems. If I could get an email to Roxio they might be able to give me the instructions again, but using their support site to find an email address is about as useless as EMC8 is at the present time.

 

If you know the Roxio support email address will you give it to me and tell me where you found it and where I probably overlooked it?

Link to comment
Share on other sites

All drivers are up to date, and DirectX is the latest version. This computer is running smoothly except for Roxio software. There were memory problems with Version 7, and the fix from Roxio was something to do with msconfig and the startup configuration. I can't remember exactly what but I think I had to uninstall Roxio software then use a different start up configuration then reinstall Roxio then go back to the normal startup configuration. Roxio software is the only program installed that gives me any problems. If I could get an email to Roxio they might be able to give me the instructions again, but using their support site to find an email address is about as useless as EMC8 is at the present time.

 

If you know the Roxio support email address will you give it to me and tell me where you found it and where I probably overlooked it?

 

Did you go to the Startup tab in msconfig and uncheck the RoxWatch box? Actually, you uncheck anything with Roxio or Sonic.

Link to comment
Share on other sites

Did you go to the Startup tab in msconfig and uncheck the RoxWatch box? Actually, you uncheck anything with Roxio or Sonic.

 

I did that with no effect. I also uninstalled EMC and EMC content, changed msconfig to start with no startup items, rebooted, installed EMC and Content again, changed msconfig back to normal configuration and restarted. That had no effect either. Sometimes I even have to use ctrl+alt+delete to stop Roxio_Central.exe from running. It sure seems to me that Roxio's programmers don't handle memory very well since Roxio's software is the only one that gives me problems. Even Microsofts bloated programs work fast.

Link to comment
Share on other sites

I did that with no effect. I also uninstalled EMC and EMC content, changed msconfig to start with no startup items, rebooted, installed EMC and Content again, changed msconfig back to normal configuration and restarted. That had no effect either. Sometimes I even have to use ctrl+alt+delete to stop Roxio_Central.exe from running. It sure seems to me that Roxio's programmers don't handle memory very well since Roxio's software is the only one that gives me problems. Even Microsofts bloated programs work fast.

 

Actually, it looks more like you have other issues going on with your computer. List here, what you have checked in the Startup tab in msconfig.

Link to comment
Share on other sites

I decided to give it another try. I uninstalled EMC8, then I ininstalled my anti-virus and other utilities. I rebooted. I then installed EMC 8 and the update and rebooted, without putting the utilities back. It had no effect, so I reinstalled the utilities.

 

Like I said before all the applications work very well without going through the HOME application. And it looks like when going through the HOME app the other apps do not want to stop running unless I use ctrl+alt+delete and stop them manually. Every other program on my computer all get along together with the exception of Roxio EMC 8.0 updated to 8.05. I applied the update to a retail version.

 

The only program on this computer that does not work correctly is EMC 8.05. It seems to me that if I had a computer problem it should have shown up on other applications especially the very large Microsoft apps. But everything else works perfectly.

 

I also used System Mechanic and cleaned out the registry and got rid of a lot of junk. No effect. There comes a time when you have to conclude the problem is with the program because it is the only one causing the problems.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...