Jump to content
  • 0
MisterTee

Label Creator - No Templates?

Question

Hi,

 

I recently installed EMC 10 (download version). Re the Label Creator component, the editor seems to be functional (add text, images, etc...) but there are no templates. Specifically, a variety of layout templates are listed but they are all empty. For example, if I select the disc template there is no graphical representation of a disc. Just an unformatted editing area. I've experimented with various view settings but no luck. When installing EMC 10, I chose "custom" and I'm wondering if I left something out. Any help appreciated!

 

Thanks :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Hi,

 

I recently installed EMC 10 (download version). Re the Label Creator component, the editor seems to be functional (add text, images, etc...) but there are no templates. Specifically, a variety of layout templates are listed but they are all empty. For example, if I select the disc template there is no graphical representation of a disc. Just an unformatted editing area. I've experimented with various view settings but no luck. When installing EMC 10, I chose "custom" and I'm wondering if I left something out. Any help appreciated!

 

Thanks :-)

 

Did you download the Content file.....the Program and Content file will be a separate download.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Did you download the Content file.....the Program and Content file will be a separate download.

Yes, I downloaded and installed the Content file. If I look in Label Creator's directory in Program Files I can see that the templates are present. For some reason Label Creator isn't loading them when I launch the module. I tried a "repair" re-install (hoping to avoid the hassle of a clean install) but it didn't help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
I don't think there is actually an option to not install LC Styles. Try performing a clean install and download/install the updated version http://www.roxio.com/enu/support/emc10/software_updates.html

Actually I tried that earlier today. In general, EMC10 is running better than before however it didn't help the Label Creator problem. I'm thinking I might be missing a linkage/reference file of some sort in Label Creator's main directory. Excluding subfolders, I'm showing eleven ".dll" files and two ".exe" files. I wonder if someone would be kind enough to check their installation and let me know your file count and also if there are any file extension types other than .dll and .exe

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Actually I tried that earlier today. In general, EMC10 is running better than before however it didn't help the Label Creator problem. I'm thinking I might be missing a linkage/reference file of some sort in Label Creator's main directory. Excluding subfolders, I'm showing eleven ".dll" files and two ".exe" files. I wonder if someone would be kind enough to check their installation and let me know your file count and also if there are any file extension types other than .dll and .exe

 

Thanks!

 

Mine shows the same plus 4 folders named backgrounds,page files,skin and themes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

The count for LC folder sounds about right. I would also presume, you have Themes, backgrounds, Skin, page File as well as files under Themes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Mine shows the same plus 4 folders named backgrounds,page files,skin and themes.

The count for LC folder sounds about right. I would also presume, you have Themes, backgrounds, Skin, page File as well as files under Themes.

 

Thanks for the feedback. Looks like my LC folder isn't the culprit as my file/folder structure seems correct. If anything else comes to mind please let me know. Meanwhile, I'll drop tech-support a line and see if they have any suggestions.

 

Thanks again!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Thanks for the feedback. Looks like my LC folder isn't the culprit as my file/folder structure seems correct. If anything else comes to mind please let me know. Meanwhile, I'll drop tech-support a line and see if they have any suggestions.

 

Thanks again!

Turn off your anti-virus then do a repair on the content using Windows Add or Remove programs. If the anti virus is on when you install., some of the libraries are not registered correctly.

 

Did you install the program and the contents to your system drive or else where?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Turn off your anti-virus then do a repair on the content using Windows Add or Remove programs. If the anti virus is on when you install., some of the libraries are not registered correctly.

 

Did you install the program and the contents to your system drive or else where?

Thanks very much for the suggestion. As is the case with all of my larger proggys, EMC is installed on the larger D:\ partition of my system drive. Unfortunately my C:\ partition is smallish and I like to reserve some headway for application data, common files, and apps that generate large temp files that can't be redirected. Do you think this could be a factor? I've occasionally given some thought to repartitioning but would prefer to avoid.

 

Anyway, with my anti-virus off I fully uninstalled the "Content CD", rebooted, ran CCleaner and then reinstalled Content. Unfortunately it didn't help.

 

With the possible exception of Adaptec's earlier (pre "suite" ECDC) versions I don't recall ever having a Roxio EMC installation where every component worked perfectly. Probably not be surprising considering the breadth of EMC, especially when factoring in system variances, registry issues, possible conflicts, unresolved bugs, etc... Still, this Label Creator problem seems like it should be resolvable. Ongoing suggestions are welcome :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×