Jump to content
  • 0

Panel Edges Flashing


nmcc
 Share

Question

I have made a videowave production, using videoclips and stills and for most of the stills I have used the pan and zoom editor to apply some movement. I've saved the production using video output as MPG2 DVD Best Quality. when I playback the finished production there is a slight shiver ot the left, or top and bottom edge of some of the stills. The production is for display using a projector onto a pull down screen and this shivering is very distracting and annoying. It does not appear on all stills that have been edited but on enough to cause a problem.

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
I have made a videowave production, using videoclips and stills and for most of the stills I have used the pan and zoom editor to apply some movement. I've saved the production using video output as MPG2 DVD Best Quality. when I playback the finished production there is a slight shiver ot the left, or top and bottom edge of some of the stills. The production is for display using a projector onto a pull down screen and this shivering is very distracting and annoying. It does not appear on all stills that have been edited but on enough to cause a problem.

 

Can you see the entire image from the projection or are the sides cut off? That shimmer may be a artifact of the projector.

 

Also on the images where there is the shimmer, do the images contain vertical lines (like a man's pin stripped shirt)?

 

You may want to read about TV overscan to resize the images so they are not on the edges. A solid color around the images may not show the shimmer.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Thanks for replying. Yes Shimmer is the correct discription. The shimmer is also evident when i run the production on my PC and also on other PC's so it's not a feature of the projector, which was my first thought. I will have a look at the TV Overscan and resize and see if this helps. I have also found the the shimmer is evident, in Pan Zoom Edit Preview if I set Render to Software, while creating the production, but is not evident if Render is set to Hardware, during the process. I have also save seting Render to Hardware and Software, with the shimmer being visible on both productions.

 

nmcc

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...