Jump to content
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 16 Guests (See full list)

    • There are no registered users currently online
  • 0

Failed To Import Media In Authorscript. Error While Importing Media


mrmonteith

Question

Using Roxio Creator 2009 , using MYDVD to burn a blu-ray disk

 

Not having good luck. After it spending hours encoding video it completes that part and then tries to import and gives an error:

Failed to import media in AuthorScript. Error while Importing Media

 

First off it's a bite to take that long and at least part of it works, but to get that error and have to TOTALLY start over with the encoding portion. But worse off the fact I get this error and have no idea what it's telling me.

 

Either I get this going here pretty quick or return the software.

 

Michael

Link to comment
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

Using Roxio Creator 2009 , using MYDVD to burn a blu-ray disk

 

Not having good luck. After it spending hours encoding video it completes that part and then tries to import and gives an error:

Failed to import media in AuthorScript. Error while Importing Media

 

First off it's a bite to take that long and at least part of it works, but to get that error and have to TOTALLY start over with the encoding portion. But worse off the fact I get this error and have no idea what it's telling me.

 

Either I get this going here pretty quick or return the software.

 

Michael

 

You're threatening a forum board, not Roxio. ;)

 

Edited for spelling.

Link to comment
Share on other sites

I'm what? I was simply making a statement that hopefully someone can find an answer. Otherwise it makes no sense to keep it if it's not going to work. I just spent a month on a bad DVD drive that came with my system and bit the bullet and got a Blu-Ray burner. I didn't want to spend another month trying to find software that works. lol If it isn't one thing it's another. At least I can burn DL DVDs now like crazy. But dying to give Blu-Ray a run at it.

 

 

You're threating a forum board, not Roxio. ;)

 

Link to comment
Share on other sites

I'm what? I was simply making a statement that hopefully someone can find an answer. Otherwise it makes no sense to keep it if it's not going to work. I just spent a month on a bad DVD drive that came with my system and bit the bullet and got a Blu-Ray burner. I didn't want to spend another month trying to find software that works. lol If it isn't one thing it's another. At least I can burn DL DVDs now like crazy. But dying to give Blu-Ray a run at it.

 

Well, you did not ask for any help in your post :rolleyes: but made an "either - or" statement.

 

You have not given much information. What kind of video are you using, where did it come from? How long in time is it?

Have you tried to first burn to an iso file to see if the problem is with encoding or with the burn?

BTW, encoding to BlueRay is going to take a long, long time even with a top-of-the line system.

Link to comment
Share on other sites

Well, you did not ask for any help in your post :rolleyes: but made an "either - or" statement.

 

You have not given much information. What kind of video are you using, where did it come from? How long in time is it?

Have you tried to first burn to an iso file to see if the problem is with encoding or with the burn?

BTW, encoding to BlueRay is going to take a long, long time even with a top-of-the line system.

 

That's what I get for posting on breaks at work. I was really seeing if anyone had seen that. But yeah, should have posted it as a question instead of a statement or asked specifically later what I was looking for.

 

Well, if someone had run across that error no sense in giving them too much. I can give you what I know off the top of my head at this moment.

HP Pavilion m7250 Media Center

3Gig Ram

NVidia GeForce 9500-GT - installed Dec 08

LG GGW-H20L - installed 01/24/09

 

Yes, the encoding took all night. As for trying to burn to an ISO file or Disk it's the same problem It's before it gets to that point. But I did try a shorter file, which was the intro to the movie and that worked fine, even burned it to the BD-RE disk and put it in the player I have for my TV and it works. It goes from encoding, to importing, to burning to disk. But on that regular length movie it does the encoding fine but as soon as it hits the importing I get that error. But you would think if it encoded it then it was in a format it could accept for the import. Especially in the light of taking the smaller intro.

 

But a thought did occur to me. I can try taking just a small piece of the movie into a file and try that. At least then it's at least the first part of the contents of the original movie. That or just try a whole different movie. But I like the idea of taking a smaller piece seeing the intro worked. But also I'm going to look at the encoding of the intro and see how different it is to the movie itself.

 

Michael

 

 

Got a BD-RE disc?

 

Go into MyDVD start a new BD project – No Menu.

 

Add 5 still pics

 

Burn to ISO (it tests the rendering process)

 

Use Video Copy and Convert to burn the ISO file to BD-RE.

 

What happens?

 

I was able to take the intro to the movie and it all worked fine. So I'm going to try some other tests like in my last reply and see. If all else fails I'll try a different movie in case something is choking on some content somewhere.

 

Thanks

Link to comment
Share on other sites

But a thought did occur to me. I can try taking just a small piece of the movie into a file and try that. At least then it's at least the first part of the contents of the original movie. That or just try a whole different movie. But I like the idea of taking a smaller piece seeing the intro worked. But also I'm going to look at the encoding of the intro and see how different it is to the movie itself.

 

I was able to take the intro to the movie and it all worked fine. So I'm going to try some other tests like in my last reply and see. If all else fails I'll try a different movie in case something is choking on some content somewhere.

 

Thanks

That is still too ambitious.

 

Do as I suggest, assuming RE, so you isolate known source files and software.

 

If it works move on but if you keep jumping ahead of yourself, you'll just get frustrated and have to repeat testing.

 

But it is your time to waste :lol:

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...