Jump to content
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 7 Guests (See full list)

    • There are no registered users currently online
  • 0

80004005 Error While Encoding Movie


jwdefeo

Question

I have purchased and installed EMC 8 on an Athlon XP 1800+ system running Windows XP Pro SP2, with 512MB ram and an Aopen DVD burner # DUW1616L.

 

When I try to burn any video to DVD I receive the following error;

 

80004005 Error While Encoding Movie.

 

I tried the auto update for the program and none were found. When I checked mamually the update listed is an update to build 805B30B, which is my current build. Checking the forum for EMC listed a Hotfix for this error message which I downloaded and installed.

 

Still have the problem.

 

Help

 

Update;

 

I tried creating an image file, and still got the error message.....

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

...When I try to burn any video to DVD I receive the following error;

80004005 Error While Encoding Movie.....

 

One time I got this error when the clip I had entered into the project was not available at burn time. [it was on an external drive that I had forgotten to turn on.]

Link to comment
Share on other sites

I have purchased and installed EMC 8 on an Athlon XP 1800+ system running Windows XP Pro SP2, with 512MB ram and an Aopen DVD burner # DUW1616L.

 

When I try to burn any video to DVD I receive the following error;

 

80004005 Error While Encoding Movie.

 

I tried the auto update for the program and none were found. When I checked mamually the update listed is an update to build 805B30B, which is my current build. Checking the forum for EMC listed a Hotfix for this error message which I downloaded and installed.

 

Still have the problem.

 

Help

 

Update;

 

I tried creating an image file, and still got the error message.....

 

I have the same problem. There is a hotfix, but that does not work for me. In fact it caused me more problems. I have gone back to version 7.5, but am disappointed that there is no update or fix available.

Link to comment
Share on other sites

I have the same problem. There is a hotfix, but that does not work for me. In fact it caused me more problems. I have gone back to version 7.5, but am disappointed that there is no update or fix available.

 

 

Try 'send to my dvd' instead of 'burning it using my dvd'

 

File>Send to My DVD

 

Clicking the 'burn with my dvd express' icon at the top AND File>Burn With My Dvd Express

were both giving me errors, but when I clicked File then selected 'Send to My Dvd' I had no problems

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...