Jump to content
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 4 Guests (See full list)

    • There are no registered users currently online
  • 0

VideoWave12 Creator 2010 problem when adding text


macaucd
 Share

Question

Hi can somebody please help.

Whenever I have more than one video clips in the production editor and try to add 'text' ( using videowave 12 Creator 2010 pro), the systems hangs for 15 or more minutes. No problem if I have only one video clip.

Appreciate any advise.

 

My processor is AMD Phenon X4 810 6G RAM and 750 G hard drive - lots of memory left.

 

thanks

Link to comment
Share on other sites

14 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Hi can somebody please help.

Whenever I have more than one video clips in the production editor and try to add 'text' ( using videowave 12 Creator 2010 pro), the systems hangs for 15 or more minutes. No problem if I have only one video clip.

Appreciate any advise.

 

My processor is AMD Phenon X4 810 6G RAM and 750 G hard drive - lots of memory left.

 

thanks

 

Memory is not very important. Free space on hard drive could be but I would think with 750GB you should have some spce left :rolleyes:

 

Video card specs?

 

How long in time are these video clips? In what format are they?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

thanks.

Video card - ATI Radeon HD4200

Ram 8G; Physical Mem 7.24G; Available 5.08G ; Virtual 14.5 G ; Available virtual 12..4 ; Page file 7.24 G

 

hope this can help.

thanks.

 

additional info;

the video are imported from my HD video camera each clip is abou 2 minutes (total 2 clips = 4 minutes)

Link to comment
Share on other sites

  • 0
thanks.

Video card - ATI Radeon HD4200

Ram 8G; Physical Mem 7.24G; Available 5.08G ; Virtual 14.5 G ; Available virtual 12..4 ; Page file 7.24 G

 

hope this can help.

thanks.

 

additional info;

the video are imported from my HD video camera each clip is abou 2 minutes (total 2 clips = 4 minutes)

 

As I said, your memory is no problem at all.

 

I forget to ask in my earlier post: exactly what are you doing when you "try to add 'text'"?

 

Is this problem always with the same clips?

 

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Hi,

I used the 'Add text effect' from the 'Task Pane' at the top left hand corner of the VideoWave to add some words (text) to the internal track like 'Mom's Birthday Party'. Everything works well and fast if I have only one video clip in the 'Production Editor' section (Bottom section) of VideoWave. As soon as I have one more clip - everything I do such as adding the text or moving the text below or even a change of font size takes minimum 15 to 20 minutes. Sometimes part of the screen turns white, sometimes entire screen turns white. I have the problem when I was working with a much bigger video clip. So I decided to do a small one and see whether the problem occurs. It does not occur if I have only one small video clip but if I have 2 or more the problem occurs.

Hope with this info you can help me. I have sento Roxio all kinds of errors messages extract from info32 but today no reply.

thanks again

carlos

 

Hi,

forget to send you the errors that I mentioned in my earlier reply. Here it is

 

27/01/2010 3:03 AM Application Error Faulting application name: VideoWave12.exe, version: 8.0.0.47, time stamp: 0x4ac19e5e Faulting module name: ntdll.dll, version: 6.1.7600.16385, time stamp: 0x4a5bdb3b Exception code: 0xc0000005 Fault offset: 0x00022272 Faulting process id: 0x870 Faulting application start time: 0x01ca9ef09c31dc30 Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Roxio 2010\VideoUI 12\VideoWave12.exe Faulting module path: C:\Windows\SysWOW64\ntdll.dll Report Id: 924e9b20-0af0-11df-a4a4-18a9051f0626

 

Any clue? it seems something to do with VideoWave - faulting module :ntdll.dll version 6.1.7600.16385

 

carlos

Link to comment
Share on other sites

  • 0

thanks for the reply. I have done this twice before, even to the point of returning a brand new computer with Intel Dual Core Quad processor thinking that the computer was not fast enough or had problems and bought this new one AMD Phenom II X4 810 to find out that the problem (hang when add text or any click of the mouse such as backspace when adding text) still there. Obviously in my opinion the problem is ROXIO and they have not been able to offer any solution (yet). Quite dissapointing and I am tempting to remove and discard the Roxio Creator 2010 Pro and buy another program.

thanks.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 0
thanks for the reply. I have done this twice before, even to the point of returning a brand new computer with Intel Dual Core Quad processor thinking that the computer was not fast enough or had problems and bought this new one AMD Phenom II X4 810 to find out that the problem (hang when add text or any click of the mouse such as backspace when adding text) still there. Obviously in my opinion the problem is ROXIO and they have not been able to offer any solution (yet). Quite dissapointing and I am tempting to remove and discard the Roxio Creator 2010 Pro and buy another program.

thanks.

Well I wouldn’t hold my breath! Program has been out for 5+ months and no one has needed to replace their PC before :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 0
thanks for the reply. I have done this twice before, even to the point of returning a brand new computer with Intel Dual Core Quad processor thinking that the computer was not fast enough or had problems and bought this new one AMD Phenom II X4 810 to find out that the problem (hang when add text or any click of the mouse such as backspace when adding text) still there. Obviously in my opinion the problem is ROXIO and they have not been able to offer any solution (yet). Quite dissapointing and I am tempting to remove and discard the Roxio Creator 2010 Pro and buy another program.

thanks.

 

I certainly cannot duplicate the problem you are having nor has anybody else experienced it and posted here.. Of course I don't have you setup nor do I have your source video. I may also not be doing the exact same steps your are doing.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Thanks,

I am not doing anything special other than add text to internal track. No problem if I use only only video clip but as soon as I add another one I have the problem. So far nobody has commented on the HIGH DEFINITION video that I am using (AVCHD). Could this be the problem?

I also notice from the Task Manager under 'Process' VideoWave12.exe*32 has a memory of 328.788K and RoxioCentralFX.exe*32 has 69.906K

I dont know whether this new info will help identify the cause.

thanks again.

carlos

Link to comment
Share on other sites

  • 0
Thanks,

I am not doing anything special other than add text to internal track. No problem if I use only only video clip but as soon as I add another one I have the problem. So far nobody has commented on the HIGH DEFINITION video that I am using (AVCHD). Could this be the problem?

I also notice from the Task Manager under 'Process' VideoWave12.exe*32 has a memory of 328.788K and RoxioCentralFX.exe*32 has 69.906K

I dont know whether this new info will help identify the cause.

thanks again.

carlos

 

 

Are both videos hidef? Have you tried to add the same video twice and doing a test that way?

 

I don't think the file sizes in Task Manager have any relevance.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

thanks again.

All videos are highdef. I tried everything hoping to be able to isolate the cause and it always come back with the same problem. Everything is find with one small video. As soon as I add another small one or just using one video with 11minutes in length (for a longer video), the problem occurs. Something funny that I did not mention earlier is the screen of the preview are gets bigger and bigger every few minutes that it hangs.

 

I am at lost as it seems that only me have this problem and I assure you that this is the only program I have added to the PC.

 

thanks.

carlos

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...