Jump to content
  • 0

Can't Burn Project in Roxio Creator 2010


AJE_Central_IL
 Share

Question

Hi! I used to use an old version of a Roxio product and LOVED it, but it went "out of date" and I had to buy the Roxio Creator and this is my first time trying to use it. I really didn't want all the "bells and whistles" - just what I was able to do easily before and I'm finding this version really frustrating.

 

Now I finally got this project put together, and it won't build it! It says it can't "encode" the first movie - which is a file off of one of my digital cameras. But I moved the file to be the second movie (so the "first" movie is a build of a slide show that I did which shouldn't have any problems if the other file is corrupted or something), and it still says the "first" movie has an error - so it didn't get past the slide-show file, either.

 

What is going on? Why won't it even attempt to build my project and burn it to the DVD? Is there a setting I am "missing" that I'm supposed to know to do first to tell it what kind of disc I have or something?? HELP!!!! I hate having to buy new software when my older software was what I really wanted to just get another copy of!!!!!

 

AJE in Central IL

Link to comment
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0
Hi! I used to use an old version of a Roxio product and LOVED it, but it went "out of date" and I had to buy the Roxio Creator and this is my first time trying to use it. I really didn't want all the "bells and whistles" - just what I was able to do easily before and I'm finding this version really frustrating.

 

Now I finally got this project put together, and it won't build it! It says it can't "encode" the first movie - which is a file off of one of my digital cameras. But I moved the file to be the second movie (so the "first" movie is a build of a slide show that I did which shouldn't have any problems if the other file is corrupted or something), and it still says the "first" movie has an error - so it didn't get past the slide-show file, either.

 

What is going on? Why won't it even attempt to build my project and burn it to the DVD? Is there a setting I am "missing" that I'm supposed to know to do first to tell it what kind of disc I have or something?? HELP!!!! I hate having to buy new software when my older software was what I really wanted to just get another copy of!!!!!

 

AJE in Central IL

 

 

You have not supplied very much information at all to work with other then "it doesn't work"

 

Could you list your system specs like many here have in their signature?

How did you put your project together? What program from the suite are you using? PLeas explain with as much detail as possible (step-by-step) what you are doing. What digital camera? In what format is the video on the camera?

 

At the moment its impossible to even guess what is going on without some more information.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...