Jump to content
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 13 Guests (See full list)

    There are no registered users currently online

  • 0
NealW

Video Wave Crashes

Question

Hello,

I have a HP athalon dual 2.4ghz, 2gb ram, nvidia geforce 7300gt. Previous version I was using was Creator 9. I purchased Creator 2011 and completely unistalled Creator 9.

I tried to use Video Wave to make a DVD. I can not open a previuos dmsm project, the software stops working and Task Manager says program not responding. When I try to build a story board, I can not add a mov video file. When I drop it or add it the software stops working and task manager again indicates that the program has stopped responding. I tired the repair function of install but the same errors occur. Can you point me in the direction of a possible solution?

Thank you,

Neal Degner

Share this post


Link to post
Share on other sites

16 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

No you cannot use Project Files from 4 versions back! :(

 

You should do a Repair install – start an install and take the Repair option when it is offered.

 

Before that… follow the Prep Steps

 

Give this a try and let us know…

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

No you cannot use Project Files from 4 versions back! :(

 

You should do a Repair install – start an install and take the Repair option when it is offered.

 

Before that… follow the Prep Steps

 

Give this a try and let us know…

 

Hello,

 

I tried that, but that did not work. So so far I have done a complete uninstall per the recommended removal process, done a chkdsk and registry clean. The only problem so far is that I have a SONIC DVD Plus installed but have never used. I am unable to uninstall it. It gives an error message that I have researched and tried the fixes but still no luck. I will be doing a Creator 2011 install later today to see if the problem is gone.

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello,

 

I tried that, but that did not work.

 

Is that the actual error message???

 

You have to be specific or this is not going to work ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello again,

 

I followed the process to completely remove Creator 2011 from my system using the "Help with Reinstalling Creator 2011 Missing apps, Things not launching, Install rollbacks, etc."

 

 

I then reinstalled Creator 2011. I have the same issue. I am able to add AVI or MPG files to my project in Video Wave. When I try to add a MOV file, the hour glass appears and after a period of time, I go into task manager and it simply says, Creator 2011 - Not responding. I have to close the application and start again. I did see a notice that Quick time needs to be a recent copy. I am running 7.6.2. which I believe is the latest.

 

I had to do a project using MOV files and fortunately my old Pentium 3 still has Creator 7.5 on it. I had no problem with the same MOV files in building the project in Video Wave and then burning a DVD movie. Although I don't have it installed any longer Creator 9 worked with MOV files in Video Wave.

 

Any other suggestion?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Since the last contact I have discovered the following:

Videowave does not work, but become unresponsive when adding any videos.

I tried Edit Video automatically which uses cinemagic and was able to load videos. I was also able to burn a dvd using MYDVD. I noticed that with both Edit Automatically and MYDVD when I select to open a file all the icons for the files, if they are mov or avi or mpg show what the is in the video file ie the first frame. Videowave does not do that. The icons show the name of the video file but do not show what is in the file. Selecting then to add a file results in the program crashing. I have had ROXIO CDCreator 5, 6, 7.5 and 9 and now 2011. I really need video wave to work. Any help would be appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

The only thing you can do is first, follow the Prep Steps (don't get hasty, do each and every line!)

 

Then reboot and start the Install, only select [/b]Repair[/b].

 

You will need to reapply the SP1.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello,

 

I checked and updated all the applicable programs and hardware to the current revs. I then tried the repair option of install. Still no luck. Again in Videowave, the program launches with no crashes. On the right hand side the video icons appear as hourglasses with the name of the file underneath the icon. When I either try to drag and drop the file into the editor or select add, open the program stops working and task manager indicates the program is "No longer responding".

 

I suppose I can do a complete uninstall again and try "again". I believe I have seen two slightly different complete uninstall methods. Could you point me to the method I should use?

Thanks

NealW

 

HP 6130

AMD 2.4GHZ Core Duo

Nvidia 7300GT

2GB RAM

250GB hard drive

RealTek Audio

Windows XP SP3

Windows Media Player 11

Direct X9 as per Roxio update instructions

All Windows updates installed

Quick time as above.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello,

 

I checked and updated all the applicable programs and hardware to the current revs. I then tried the repair option of install. Still no luck. Again in Videowave, the program launches with no crashes. On the right hand side the video icons appear as hourglasses with the name of the file underneath the icon. When I either try to drag and drop the file into the editor or select add, open the program stops working and task manager indicates the program is "No longer responding".

 

I suppose I can do a complete uninstall again and try "again". I believe I have seen two slightly different complete uninstall methods. Could you point me to the method I should use?

Thanks

NealW

 

HP 6130

AMD 2.4GHZ Core Duo

Nvidia 7300GT

2GB RAM

250GB hard drive

RealTek Audio

Windows XP SP3

Windows Media Player 11

Direct X9 as per Roxio update instructions

All Windows updates installed

Quick time as above.

 

 

Does Videowave work with other video files or photos?

 

Where did that mov file come from?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello,

 

Videowave does not work with any file I try to use. I contacted support about 2 weeks ago, there has been some sporadic contact, but the ideas they have don't work either. Guess I'll try one more time for a complete uninstall and install.

Thanks for the help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello,

 

Roxio support finally answered my query with the same information as above. They had me uninstall 2011 from control panel and then I ran a batch file they sent. The batch file fires up a cleansystem program. Well, that worked. I reloaded Creator 2011 and VideoWave works fine, it also now opens my dmsm files from 9 and 7.5. The other parts of the program work so far as well. I am glad to see they have developed a cleaner program to remove all traces of 2011 before installing it again.

 

Thanks for your help,

 

NealW

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello,

 

Roxio support finally answered my query with the same information as above. They had me uninstall 2011 from control panel and then I ran a batch file they sent. The batch file fires up a cleansystem program. Well, that worked. I reloaded Creator 2011 and VideoWave works fine, it also now opens my dmsm files from 9 and 7.5. The other parts of the program work so far as well. I am glad to see they have developed a cleaner program to remove all traces of 2011 before installing it again.

 

Thanks for your help,

 

NealW

 

Don't expect all your EMC 7/7.5 or 9 dmsm project files to work. They may open but if you have done transitions, zooms etc they may not work.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello,

After trying since November to get Creator 2011 to work with MOV files, I give up. After my last correspondence with Roxio, the program worked for about a week and then wold no longer recognize mov files as per my previous e-mails. This past month, I tried numerous times to reload 2011 with the same result. I removed it from my system and have returned to using Easy Meida Creator 9 which is working fine, reading mov files and any other files I throw at it. I don't know what cahnged in the 2011 version, but i am sorry I purchased it and wasted so much time. Per their instructions I scrubbed every last bit of older Roxio and Sonic files, folders and registry entries. Although 9 is not as cool looking as 2011 it allows me to get some important work done.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×