Jump to content
  • 0

Video Capture Hang


crosspm
 Share

Question

While using video capture to obtain video from my Sony DV camcorder I switched the camcorder from play to off. (While it was still under the control of the Roxio software)- this caused an error (with no specific Windows detail), after which I can no longer open video capture - Windows shuts it down every time. I tried a "repair" of the Roxio software, then completely uninstalled and reinstalled the Roxio 2011 software (a very long process!!), and still get the same error. I really use and like the capture feature - can anyone suggest a fix? The error is occurring on a Sony laptop running Windows 7 64 bit.

Edited by crosspm
Link to comment
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

While using video capture to obtain video from my Sony DV camcorder I switched the camcorder from play to off. (While it was still under the control of the Roxio software)- this caused an error (with no specific Windows detail), after which I can no longer open video capture - Windows shuts it down every time. I tried a "repair" of the Roxio software, then completely uninstalled and reinstalled the Roxio 2011 software (a very long process!!), and still get the same error. I really use and like the capture feature - can anyone suggest a fix? The error is occurring on a Sony laptop running Windows 7 64 bit.

 

That’s pretty far out there :lol:

 

I tried it and nothing unexpected happens:

 

Capturing:

 

post-39730-036021600 1292450296.jpg

 

Camcorder turned off:

 

post-39730-028072500 1292450298.jpg

post-39730-076260700 1292450289.jpg

 

Turned it back on and could capture again…

 

So something else is going on here :glare:

 

Look at your Device Manager, expand your IEEE 1394 entry and make sure there are no errors there!

 

post-39730-044497400 1292450291.jpg

 

If there are errors, right click on the device and uninstall it. Reboot and it should function normally again.

 

As a note of interest, with your camcorder plugged in and turned on, it will show up in Device Manager as an Imaging Device:

 

post-39730-007265600 1292450293.jpg

 

Let us know how you make out.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...