Jump to content
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 17 Guests (See full list)

    • There are no registered users currently online
  • 0

2011 Edit Video- Advanced


gvollmar

Question

I used Roxio 9 on my old computer but when I upgraded from Window XP and a new computer running Windows 7 I was told I had to upgrade to Roxio 2011. I am TRYING to work on my first production (edit video-advanced) and as I am editing it will just stop responding. I was just viewing my changes and it stops responding. I totally back out of the program and go back to it and it seems like it is going to be OK. I just went to burn it and when I went to do the Menu and chapters it stopped responding again! Any clues? I HAVE to resolve this.

Link to comment
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

I am using a Dell Inspiron 580, purchased December 2010. Intel® Core i5 CPU 760 @ 2.80 GHz, RAM 6.00 GB, 64-bit operating system, Video card: ATI Radeon HD 5450, Hard drive: 1 TB, free: 801 GB of 920 GB. I purchased the Roxio Creator 2011 in January. I am NOT new to the program. I have been using it continuously since Roxio 6 came out. In the video-advanced, the program randomly stops responding ( there are NO error codes that show). The program just STOPS responding. This is happening whether I am just editing, adding transitions, or any other editing. When I send the project to my DVD it will (randomly) stop responding when I try to change the background menu, and editing the chapters. I was finally able to tell it to burn and once again it stopped responding. I finally exported the production to a video file and then burned it using a different program. I have not installed any other programs on this new computer. I did uninstall and reinstall this program with no difference.

 

Confirm that you are not getting the "not responding" error. Does it just seem to hang? Sometimes it is just thinking longer than would be expected; especially when saving. The little rotating circle or other indication is often not present. For me, it seems to take a little longer on some things but waiting does get it to respond again so nothing is lost.

 

What else do you have running that could take the CPU time away from the program. When it is hanging, can you open "Task Manager" and see what and how much of the CPU is being used (and by what).

Link to comment
Share on other sites

Confirm that you are not getting the "not responding" error. Does it just seem to hang? Sometimes it is just thinking longer than would be expected; especially when saving. The little rotating circle or other indication is often not present. For me, it seems to take a little longer on some things but waiting does get it to respond again so nothing is lost.

 

What else do you have running that could take the CPU time away from the program. When it is hanging, can you open "Task Manager" and see what and how much of the CPU is being used (and by what).

 

It does say "not responding" in upper left corner next to Videowave. The task bar also says "not responding. It has not let me open the task manager once it stops responding. I opened up Videowave and the task manager, it only shows Roxio running, I played some of the production and the CPU was between 5%-22% I have not had anything else running while I edit. Could my AVG anti-virus program be causing a conflict? I have been using that for over 3 years and it never effected the performance of Roxio on my old system.

Link to comment
Share on other sites

Why don't you try it to find out? Post your results when you get the chance.

 

It is not my anti-virus program. I just tried to change the menu background on my production 3 different times, and each time, as soon as I prompted it it stopped responding. Could my Roxio install disc be corrupted?

Link to comment
Share on other sites

I used Roxio 9 on my old computer but when I upgraded from Window XP and a new computer running Windows 7 I was told I had to upgrade to Roxio 2011. I am TRYING to work on my first production (edit video-advanced) and as I am editing it will just stop responding. I was just viewing my changes and it stops responding. I totally back out of the program and go back to it and it seems like it is going to be OK. I just went to burn it and when I went to do the Menu and chapters it stopped responding again! Any clues? I HAVE to resolve this.

 

 

To help us help you could you fill in these blanks please.

 

http://forums.support.roxio.com/topic/70254-getting-the-most-out-of-the-roxio-community/page__pid__355151#entry355151

Link to comment
Share on other sites

 

I am using a Dell Inspiron 580, purchased December 2010. Intel® Core i5 CPU 760 @ 2.80 GHz, RAM 6.00 GB, 64-bit operating system, Video card: ATI Radeon HD 5450, Hard drive: 1 TB, free: 801 GB of 920 GB. I purchased the Roxio Creator 2011 in January. I am NOT new to the program. I have been using it continuously since Roxio 6 came out. In the video-advanced, the program randomly stops responding ( there are NO error codes that show). The program just STOPS responding. This is happening whether I am just editing, adding transitions, or any other editing. When I send the project to my DVD it will (randomly) stop responding when I try to change the background menu, and editing the chapters. I was finally able to tell it to burn and once again it stopped responding. I finally exported the production to a video file and then burned it using a different program. I have not installed any other programs on this new computer. I did uninstall and reinstall this program with no difference.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...