Jump to content
  • 0

All Of A Sudden, I Can't Get "video Trim" To Work Anymore


Blex Ink
 Share

Question

Although I'm far from expert, I have been editing videos with roxio since Sept '08. My first step has always been to trim the beginning and end of the clip with the trim module in either VideoWave or MyDVD. All of a sudden today, when I clicked on the trim button in VideoWave (Scissors symbol just below the far left end of the toolbar), the pop-up window comes up like normal, except the view screen in the center of it is solid black, and one of the control buttons have any effect whatsoever. I can't seem to do anything but close the window again. I tried MyDVD, but it didn't work there either.

 

I still have my old copy of EMC9 on my hard drive, as I never was happy with the "improvements" made on the audio modules in recent versions, and still use EMC9 for all my audio editing, but the video trim module in EMC9 was also not functioning.

 

I tried repairing the installation with the original install disk, but that made matters worse, in that the window which allows you to open last or existing files now didn't work either. So I totally un-installed Special edition 2010, and re-installed it after a clean boot, with nothing else running. that fixed the "new" problem, but the trim function still isn't working. I'm at a loss of what to do now. Any suggestions out there?

 

Peace,

Blex Ink

 

System Information (Full DxDiag file attached if that helps)

Time of this report: 4/12/2011, 14:33:15

Machine name: ROMINTEN-PC

Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_rtm.101119-1850)

Language: English (Regional Setting: English)

System Manufacturer: Acer

System Model: Aspire M3300

BIOS: Default System BIOS

Processor: AMD Phenom II X4 810 Processor (4 CPUs), ~2.6GHz

Memory: 6144MB RAM

Available OS Memory: 5886MB RAM

Page File: 2237MB used, 9533MB available

Windows Dir: C:\Windows

DirectX Version: DirectX 11

DX Setup Parameters: Not found

User DPI Setting: Using System DPI

System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)

DWM DPI Scaling: Disabled

DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

DxDiag.txt

Link to comment
Share on other sites

14 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I neglected to include in my original post, that yesterday, I upgraded my Windows 7 to the Service Pack !, and today I downgraded my AOL v. 10.1 back to v. 9.6, due to compatablity issues with Windows 7. I fear that one or both of these changes put me where I am today. Any thoughts?

 

Peace,

Blex Ink

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I had exactly the same problem with the black spot in the middle of the Trimmer. The gurus were unable to solve it (see my post "Internet Explorer 9 killed my Video Wave?"

Here's how I finally got around it:

I went to the timeline view instead of the storyline view. There on the tracks, I can use the slider at the ends of the clip to trim as much as I want.

Marianne

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I had exactly the same problem with the black spot in the middle of the Trimmer. The gurus were unable to solve it (see my post "Internet Explorer 9 killed my Video Wave?"

Here's how I finally got around it:

I went to the timeline view instead of the storyline view. There on the tracks, I can use the slider at the ends of the clip to trim as much as I want.

Marianne

 

Timeline is where most folks, including all the Gurus, who do video editing, cut out portions of video.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I had exactly the same problem with the black spot in the middle of the Trimmer. The gurus were unable to solve it (see my post "Internet Explorer 9 killed my Video Wave?"

Here's how I finally got around it:

I went to the timeline view instead of the storyline view. There on the tracks, I can use the slider at the ends of the clip to trim as much as I want.

Marianne

FYI: Putertuter does not even have Creator 2010 but rather, the Dell EMC 10 Premier. Those posts were moved to the proper Forum in the Legacy Software area ;)

 

While I do not have EMC 10 installed anymore, Trim in VW, Creator 2010 works just fine in either Timeline or Storyline view with IE9...

Edited by Jim_Hardin
Link to comment
Share on other sites

  • 0

I too have the BLACK TRIMMER problem. It started after I installed EXPLORER 9. After I uninstalled EXPLORER 9 Trimmer works fine. The problem lies with compatability with trimmer and EXPLORER 9. If anbody gets a way to fix it....you will make alot of people happy!

WRONG!

 

I don't know how many different ways we have to keep saying this, Not IE9!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 0

WRONG!

 

I don't know how many different ways we have to keep saying this, Not IE9!!!!!!!!

 

Go to Microsoft updates, and select IE 9 and delete. It will roll you back to IE 8, and the trimmer will work again. I don't care how many say it is not IE9....try this if you ever hope to use Video Trimmer

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Go to Microsoft updates, and select IE 9 and delete. It will roll you back to IE 8, and the trimmer will work again. I don't care how many say it is not IE9....try this if you ever hope to use Video Trimmer

Nope several of us do use IE9 and trimmer works fine... :huh:

 

Roxio was quearied on this and and said said the offical release version of IE9 carries no ill effects...

 

I have no doubt that you do have problems but it is not due directly to IE9...

 

Best I can suggest is to do the Prep Steps to the letter!

 

Then start to install of the Suite, only pick Repair when it is offered.

 

and on that note, this Topic is no longer productive :(

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Thanx for the feedback.... Im not a computer guru. Where do i go and how do iknow Im downloading the Final version and not the complete. thanx again

 

 

What specific downloads are you referring to?.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Thanx for the feedback.... Im not a computer guru. Where do i go and how do iknow Im downloading the Final version and not the complete. thanx again

This woudl be about as good as it gets: MicroSoft

 

***This Topic is CLOSED at this point***

 

If you have a problem, start a new Topic ;)

Edited by Jim_Hardin
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...