Jump to content
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 8 Guests (See full list)

    • There are no registered users currently online
  • 0

Having Problems Capturing Lps W/roxio 2010


28Mule
 Share

Question

I am having a problem with recording an LP on Roxio 2010.

 

I am using a Numark USB Turntable (TTUSB) and an HP computer with windows 7

 

My capture options are:

Stereo Mix (Realtek High Definition Audio)

Microphone (USB Audio CODEC)

Realtek Digital Output (Realtek High Definition Audio)

Speakers (Realtek High Definition Audio)

Speakers (USB Audio CODEC)

 

When I go to record I can hear the record playing faintly on the turntable and in the Microphone (USB Audio CODEC) it captures. The problem with this method is the recording levels go all the way to max CLIP. To get a level to record I have to go to the far minus side. This results in the capture being paused. I cannot monitor through my speakers either

 

I did a test capture of a song and when I played it back there was a sound that is best described as a thump, thump, thump going on along with the song.

In all the other capture options I get nothing. I am hooked up with the USB connection from the turntable and have used both front and back ports. I have yet to try the RCA cables.

 

I have thought of using my receive/amp and JVC turntable and hook it up to the computer.

Any suggestion would help. Thanks

Link to comment
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

I am having a problem with recording an LP on Roxio 2010.

 

I am using a Numark USB Turntable (TTUSB) and an HP computer with windows 7

 

My capture options are:

Stereo Mix (Realtek High Definition Audio)

Microphone (USB Audio CODEC)

Realtek Digital Output (Realtek High Definition Audio)

Speakers (Realtek High Definition Audio)

Speakers (USB Audio CODEC)

 

When I go to record I can hear the record playing faintly on the turntable and in the Microphone (USB Audio CODEC) it captures. The problem with this method is the recording levels go all the way to max CLIP. To get a level to record I have to go to the far minus side. This results in the capture being paused. I cannot monitor through my speakers either

 

I did a test capture of a song and when I played it back there was a sound that is best described as a thump, thump, thump going on along with the song.

In all the other capture options I get nothing. I am hooked up with the USB connection from the turntable and have used both front and back ports. I have yet to try the RCA cables.

 

I have thought of using my receive/amp and JVC turntable and hook it up to the computer.

Any suggestion would help. Thanks

 

Here is a couple of poste that may help you

http://forums.support.roxio.com/topic/73322-cant-hear-audio-when-recording-lp-from-usb/page__p__367513__hl__usb+turntable__fromsearch__1?do=findComment&comment=367513

 

 

 

 

http://forums.support.roxio.com/topic/52933-usb-turntable-not-found/page__p__362935__hl__usb+turntable__fromsearch__1?do=findComment&comment=362935

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...