Jump to content
  • 0

Edit Video- Advanced Crashes When Adding Background Audio.


Mack08

Question

Hi guys, I'm on creator 2012 Pro and I've been putting together some videos and music to create video files for the last couple of weeks without any problems.Now every time I go to add background audio the program either crashes or closes down.

 

I was working on files Saturday (24th) with no problems then it just started to crash. I rebooted and tried Roxio repair and nothing. I don't understand why this is happening, I didn't do anything different that I was doing a few hours before it started to crash.

 

Any help/advice would be greatly appreciated.

 

Cheers.

Link to comment
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

Hi guys, I'm on creator 2012 Pro and I've been putting together some videos and music to create video files for the last couple of weeks without any problems.Now every time I go to add background audio the program either crashes or closes down.

 

I was working on files Saturday (24th) with no problems then it just started to crash. I rebooted and tried Roxio repair and nothing. I don't understand why this is happening, I didn't do anything different that I was doing a few hours before it started to crash.

 

Any help/advice would be greatly appreciated.

 

Cheers.

 

 

Have you tried other audio? What type/format of audio doesn't work?

 

Any new software installed and are you running a registry cleaner?

Link to comment
Share on other sites

I have Norton anti-virus and I've just been looking at the setting, but couldn't find anything with registry cleaners.

 

I'm not creating slide shows. I'm using Edit Video - Advanced. I have no problem selecting video files and editing them, everything works fine until I go to add background music. It's really bizarre because sometimes it works fine and then sometimes it just closes down on me.

 

However when I get to the point where I want to add background audio, if I wait a minute before I search for the mp3 I want, it stays alive but if I scroll down the files quickly that's when it seems to close down.

Link to comment
Share on other sites

Have you tried other audio? What type/format of audio doesn't work?

 

Any new software installed and are you running a registry cleaner?

 

 

My audio format is mp3 and I've always used this format. What is puzzling me is how this was working fine and then it just stopped, crashing every time I try and add audio.

I don't have registry cleaner running.

 

 

No new software hes been installed. It literally stopped working while I was in the middle of creating video files with audio.

 

I had created three video files and it crashed on the fourth. I didn't do anything in between to warrant any changes.

Link to comment
Share on other sites

My audio format is mp3 and I've always used this format. What is puzzling me is how this was working fine and then it just stopped, crashing every time I try and add audio.

I don't have registry cleaner running.

 

 

No new software hes been installed. It literally stopped working while I was in the middle of creating video files with audio.

 

I had created three video files and it crashed on the fourth. I didn't do anything in between to warrant any changes.

 

What kind of mp3?

 

Different than the ones that work?

 

Same bit rate as the ones that work?

 

Same source as the ones that work?

 

Bought mp3's that might have DRM Digital Rights Management?

Link to comment
Share on other sites

Hi thanks for getting back to me.

 

I'm using the same MP3s that I've always used, there is nothing different about them.

 

I've just been working on the program and everything was working fine (again) however having made 4 new videos with music it's now crashing again. I have been in and repaired Roxio. I'm wondering if it will make a difference if I uninstall the whole thing and start again.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...