Jump to content
  • 0

Roxio Creator 2010 Pro - Mydvd Hangs At 97% (Encode Menus)


rthurlow
 Share

Question

I have been using Creator 2010 Pro to burn Tivo shows on a fairly old Dell with 2Gm RAM and and old Celeron running Windows XP. It has been reliable, though the memory limitations and the speed makes most burns overnight things. I recently went looking for an upgrade.

 

I got a refurbished Gateway DX4860 with an Intel Core i5-2300 CPU, 8Gb RAM and 1Tb hard drive, running Windows 7 64-bit Home Premium. I have not installed much on the box yet - Firefox and the Tivo Desktop are about all. I have pulled some programs over from my Tivo Premiere, since a key early goal for this machine is to burn DVDs and later Blu-Rays from Tivo shows.

 

I installed Roxio Creator 2010 Pro, and that went well; I let it fetch service pack 1 pretty early on. Then I noticed something odd - I could burn "Shrek 3" or one-hour PBS shows, but when I tried to burn two-hour PBS shows, the program would consistently crash when I tried to add the file to a project. I would get a "VideoWave has encountered a problem and needs to close" error.

 

I then went and installed Service Pack 2 for Creator 2010 Pro, and the fun really started. I was unable to burn anything - I usually got to 97% and the job hung at encoding menus. My project intro would show green with a bit of noise where it would normally show the first frame of the show, and chapter marks would show a similar green screen.

 

I took pains to uninstall via a procedure I found on the Roxio site:

http://kb.roxio.com/search.aspx?URL=/content/kb/Creator/000207CR&PARAMS=

 

I then reinstalled Creator 2010 Pro, after making sure Windows Update was happy. I get "VideoWave 12 has stopped working" with an APPCRASH of VideoWave12.exe in msvcrt.dll on anything I try to create.

 

I then checked for updates and see one from January 2010, which I believe is Service Pack 1, and I got that installed. The crash looks the same as above, so I have lost ground from my first install.

 

I then checked for updates and see one from May 2010, which I think is Service Pack 2. I installed it. Now I see the same green previews and the same hang at 97% on encoding menus (prior to actually burning to DVD). The hang at 97% happens if I burn to ISO as well. After the hang. I can cancel and close the application gracefully, but hours can pass at 97%.

 

For the curious, this is what I am doing to reproduce this. I start the Roxio launcher and select Create DVDs, select standard definition DVD, click "Add New Movie" and pick out a Tivo show, then I click on the burn button and wait. I would muck more if I wanted this DVD (killing menu sound, adding chapter marks), but simple is enough to reproroduce.

 

Is there a known fix for the hang I describe?

 

Is there any known way to uninstall and reinstall Creator 2010 Pro that doesn't just produce exotic new failure modes?

 

Is there any other DVD burning software that can be taught how to handle Tivo files?

 

Thanks,

Rob T

Link to comment
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...