Jump to content
  • 0
Buzz849

Cannot Export A Mix In Sound Editor

Question

Carefully following the documentation, cannot export a 2 layer mix using Sound Editor.

 

Running Creator 2011 Pro on a Dell Inspiron, Win 7 Pro, 8GB Ram.

 

The output file is always ZERO in length, no matter what kind of output format I choose.

 

Any ideas?

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Carefully following the documentation, cannot export a 2 layer mix using Sound Editor.

 

Running Creator 2011 Pro on a Dell Inspiron, Win 7 Pro, 8GB Ram.

 

The output file is always ZERO in length, no matter what kind of output format I choose.

 

Any ideas?

 

Thanks.

 

I just tried it and it worked for me in Creator 2012. Please tell us how you are trying to do it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Carefully following the documentation, cannot export a 2 layer mix using Sound Editor.

 

Running Creator 2011 Pro on a Dell Inspiron, Win 7 Pro, 8GB Ram.

 

The output file is always ZERO in length, no matter what kind of output format I choose.

 

Any ideas?

 

Thanks.

 

If you tell me a step by step procedure your using I'll boot to a C2011 Pro on W7 x64 Ultimate image and see what I get.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

THANKS for your interest.

1. In Sound Editor I click on Add Audio File and select my music (4 min 30 sec).

2. In the Mix Editor, I click on the "Plus" icon in the Layer 1 box which presents Layer 2

3. I press the Play button at the bottom of the screen and play the music to the spot (1:17:47) where I wish to mix in 1:06 in Layer 2.

4.I highligtt Layer 2, then click on Add Audio FIle, double-click on the audio to be mixed in.

5. I back up the time line to just before where the Layer 2 clip should mix in, press the Play icon at the bottom of the screen and insure the Layer 2 clip is in the correct place (If not, I right-click on the Layer 2 clip, select Zoom to Clip and manually adjust it, then right-click on the clip again and select Zoom to Full and repeat this step as many times as necessary to get the clip in the correct spot.)

6. I repeat Step 5 EIGHT total times (I have EIGHT Layer 2 mixes added to the original music in Layer 1).

7. Today, unlike yesterday, when I press Export Mix - it worked!!!

 

BUT

 

When I play the mix, the Layer 2 clips play progressivley later in the mix (when I was added them originally, I was very careful to play the mix back and all eight Layer 2 clips played the the correct place) and prgressively more garbled (again, when I played the original mix before exporting, it played flawlessly).

 

I know the problem has changed from yesterday, but there is still a problem with the completed mix.

 

Any help would be very appreciated.

 

THANKS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×