Jump to content
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 3 Guests (See full list)

    • There are no registered users currently online
  • 0

My Card Outputs Blue Screen When Trying To Use It.


l30n64
 Share

Question

I recently go the roxio pro a few days ago. I played around with it for a while recording me play some games on my pc and it worked great. but last night it started to only output a blue screen whenever i clicked on the blue capture button. When i disconnect the usb and plug it back in the desktop will show again, with the capture window open and says it has lost connection with the card. After a few seconds It goes back to blue screen. I'm guessing it does this whenever the capture software is active/ready and has connection to the card. However, when i don't have the capture software open, I can see everything fine.

 

does anyone have any idea what the problem is and maybe how to fix it?

Link to comment
Share on other sites

10 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I recently go the roxio pro a few days ago. I played around with it for a while recording me play some games on my pc and it worked great. but last night it started to only output a blue screen whenever i clicked on the blue capture button. When i disconnect the usb and plug it back in the desktop will show again, with the capture window open and says it has lost connection with the card. After a few seconds It goes back to blue screen. I'm guessing it does this whenever the capture software is active/ready and has connection to the card. However, when i don't have the capture software open, I can see everything fine.

 

does anyone have any idea what the problem is and maybe how to fix it?

 

Please explain the bolded type above.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
Guest ivanatrox

Hi

 

Can you please provide me more information? I supposed it is through HDMI connection? Does it change anything fi you change the Input from HDMI to Component then change it back to HDMI again?

 

Thanks!

 

Ivan

 

EDIT: Also, as ogdens mentioned above, I'm not sure what you meant. The issue you described is affecting the video in Preview screen in the software or it's affecting more than that?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

When you open up roxio game capture software and click the blue capture button is when the problem comes up. The capture window comes up and starts to load, then the whole screen goes blue. If i unplug the usb and plug back in, I get the picture back, but goes away again as the software re-connects to the hardware. If i re-connect to get the picture back again and close the capture window, i keep the picture until I open up the capture window again.

 

I can't select options for the card since the screen is blue.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Update to my situation

 

When i open up the capture window the status of my card is always not connected. However, when I lower the quality slider all the way down I can see the preview in the window. If I raise the quality up a bit I get the blue screen again. I've put my curser over the lower quality button and I can lower the quality back down while I have the blue screen and gain back my picture.

 

Now whenever I try and hit the Start Capture or Live Stream button the application crashes.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I was using a USB splitter but plugged it to the back of my PC when the problem came up.

 

the only thing I installed was my copy of Roller Coaster Tycoon. Was planning on maybe streaming it but the problem started when I booted it up with the card running.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

This is a similar issue to what is occurring for me on my live stream but in a slightly different way and i didn't want to make another forum topic. If my stream ever crashes, or if I'm changing from my game, to my desktop, back to my game... the capture process seems to not keep up, or maybe its my PC capabilities are too low not sure, and the entire capturing monitor go's blue, to gray haze, to some colored bars, to black screen and continues in that circle till i disconnect and reconnect my capture card as well as close the entire computer program.

 

Also the only thing that seems to prevent the problem from immediately happening again within 2 minutes is restarting my computer.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Having this issue as well but here's what's going on with mine. This is from an unanswered topic I posted.

I saw a post similar to mine, but let me explain my situation in full detail. Also let me clarify that I am not real computer savvy, so this may be a minor issue that I can't solve.

 

But here's what happened in full detail..

it took me a good while to actually set this up despite how easy it claimed to be. Now that's probably because I am an idiot when it comes to these things, but basically after a few YouTube videos I finally got it to work. It was capturing fine, and I was testing the settings out. Now, I currently use my PS Eye as a web/mic device to communicate to the stream and, of course, for them to see me as a stream. Roxio recognized my PS Eye as a mic, but didn't read it as a webcam. I expected that as much, but that's not the thing. The few people in the stream couldn't hear me talking but could hear the PS3 fine (The sound of the XMB). I decided I'd worry about getting the mic to work later and wanted to test the quality on a video game so I booted up PS Allstars (Beta) everything was fine when all the sudden my TV went black, and so did the PS3 image on the dashboard of the software. I restarted my PS3 and nothing happened.. by this time it was late, so I just decided to dick with it later. Well I never got around to it since I had went out of town for thanksgiving. I left everything as is.. Now when I was out of town.. My friend/ old roommate came back from college. He unplugged the HDMI to the Roxio and plugged in the HDMI cord from my cable box back into the TV, and he also unplugged the component cable from the PS3 and moved it into the living room to play PS3 on the bigger TV. Now, nothing else was unplugged. The Roxio stay plugged in to the back of my PC (that I shutdown completely) and only thing he really did was just move the PS3 which I don't see as doing any harm.

 

Now that brings me to right now.. I got back Sunday, but I decided now to see if I could get this thing up and running. I plugged everything back in which took all of 2 seconds, and booted my PS3 up. Now both on the TV, and the dashboard of the Roxio, display a blue screen. I held the PS3 button down to try and reset the settings and nothing happened. I reset the PS3.. and Nothing happened. I reset the PC.. nothing.. the screen stays blue. I saw a thread with a situation like mine, but he was having a problem from start up. I wasn't have the same issue as him since I was capturing and streaming my test settings. I'm gonna unplug the Roxio from the back of the PC because that just occurred to me and I haven't done that yet.

 

Now I use wirecast as a streaming software when playing PC games. I know Wirecast can detect a BMI because a lot of my friends use it when streaming their consoles, so is there a way I can bypass using the Roxio that way, or is it something I need to run at the same time I run wirecast (ASSUMING Roxio and Wirecast are compatible)? Using wirecast seems to be the only way I can use my Webcam/mic as a way of communication to my stream until my headset comes in.

 

Sorry for the long post.. I just want to be as thorough as possible to better help anyone understand so they can explain to me what my issue might be. Remember, I am not a computer wiz, so the easiest explanation would be great, lol.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...